Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwemmen met stip

Wij hebben een zwemabonnement in het zwembad in Landen want wij gingen vroeger steeds twee maal per week zwemmen. De laatste stempel daarop was een datum ergens in 2015. Daarna waren schouderperikelen gekomen, maar die zijn nu wel door.

Er waren nog wel redenen waarom we het meer zo zagen zitten, maar de badmuts was wel een hoofdzaak waarvoor wij onze zwemroutine van vroeger niet hervatten.

Maar we missen het wel. Dus hebben we onze voet in de pla gezet en gingen gisteren met ons vieren.

Na een half uurtje hielden we het voor bekeken. We wisten ineens weer voor welke redenen we er ooit de brui aan gaven.

Luc en ik beslisten dat we wel zouden doorzetten, niet tijdens twee uren seniorenzwemmen -daarvoor spannen ze dan twee banen af- maar gewoon op de uren dat het ons zint, in de ochtend. Met Amke en Ella zullen we dan wel naar een serieuzer bad gaan. Eens najaar gaat Plopsaqua open en kunnen we daar terecht.

Dan kom ik uit dat zwembad, zeg tegen Amke dat ze wat luider zal moeten praten omdat ik mijn hoorapparaat nog niet terug in heb en hoor ik het hoorapparaat forfait geven. Ik dacht dat tinnitus dat geluid imiteerde om vol ongeloof tot de constatatie te komen dat ik dat helemaal vergeten opbergen was vóór het zwemmen en met gehoorapparaat en al dat zwembad in gedoken was, al mag je dat duiken met een korrel zout nemen.

Ja, lap zeg. Jammer dat ik het moet zeggen, maar gelukkig was er die silicone badmuts nog zodat het niet doorweekt was.

Gelukkig was het met een sessie droogkast opgelost.

Previous

Opdracht volbracht

Next

Verkoop per stuk

10 Comments

 1. Leve de badmuts? ? Vroeger was een badmuts verplicht in overdekte zwembaden, je kon er een lenen tegen een schoen als borg. Ik had er een hekel aan.
  Het hoorapparaat vergeet ik vaak als ik onder de douche sta, ik doe ze uit maar dan zijn ze al kletsnat.
  In de zon of op de verwarming drogen ze op en doen het dan weer. Tot ze het opgeven…

  • ms

   Ik heb een hekel aan die badmuts, maar in Landen houden ze er aan vast.

   Op de drie jaar dat ik die apparaten heb ben ik het tot nu toe nooit vergeten, niet bij het zwemmen, niet bij het douchen.

   Gisteren echter moest ik aan de balie tickets voor de kleindochters kopen en dan moet ik horen, dus nam ik me voor ze uit te doen vóór het zwemmen. Ik had zelfs mijn opbergdoos bij me.

   Domweg niet meer aan gedacht en toch was ik overtuigd dat ik ze uit had.

   Voor zover ik lees is ze op de verwarming leggen helemaal niet goed. Ik heb zo een elektrisch droogkistje. Die kreeg ik bij de verzekering die ik voor die apparaatjes nam.

 2. Sinds de kinderen groot geworden zijn ben ik niet meer in een zwembad geweest. Zwemmen is wel leuk maar dat gedoe met kleedcabines waar de grond nat is en je kleren vooraleer je het merkt stond me nooit aan. En de drukke kinderen van toen die met de onze kwamen spelen mis ik helemaal niet.

 3. elsje

  Oops…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén