Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Coronaluwte

Bij de aanvang van de coronacrisis dacht ik dat het moeilijk zou worden voor de blogs: minder gebeurtenissen, minder om over te vertellen.

Het tegendeel was waar, de coronalogs tuimelden over elkaar en vochten voor de eerste plaats.

Nu, nu we de eerste golf stilaan zien afzwakken, blijkt ineens dat ik minder inspiratie heb. Voorvallen en gebeurtenissen worden als ongeschikt voor het blog ervaren, een mens kan niet dagelijks over het wandelen vertellen en andere zaken lijken nogal onbenullig.

Bijkomend probleem is ook dat, eens ik begin te schrijven en gestoord wordt, de draad verlies. Ik weet dan nog wel wat ik wou vertellen, alleen … het vlotte is er niet meer. En het dan maar vertellen terwijl ik er moet over nadenken, neen dan rolt er niet hetzelfde uit mijn toetsenbord.

Dat is ook zo als een concept door één of ander gegoochel op de achtergrond verdwenen is en ik het moet herschrijven. Zo een tweede versie schrijft en leest nooit zo vlot als de eerste.

Terug naar het saaie leven wil hier echt niks zeggen: wel of niet corona maakte sowieso geen groot verschil. Ik vraag me soms zelfs af: “waarover blogde ik toch vóór corona?”.

Previous

Raadselachtig met kuren

Next

Zonder boulevard

12 Comments

 1. Corona heeft bij veel bloggers het dagelijks leven door elkaar geschud. Zo kwam de inspiratie naar boven.
  Nu alles weer “normaal” te verlopen is het weer zoeken naar nieuwe inspiratie. Die zal er wel komen beetje bij beetje.
  Nu zit ik ook in een fase waarin ik bang ben om in herhaling te vallen. Wie weet wat er nog op ons afkomt deze zomer.

  • ms

   Dat is nu net het rare. Corona heeft ons leven niet echt ondersteboven gegooid. We stonden eigenlijk al aan de afgezonderde kant.

   Buiten een paar kringwinkelbezoeken, een rommelmarkt of twee, een maandelijkse boekenmarkt en een activiteit waar we wel meer niet dan wel welkom zijn deden we voordien ook niets meer.

 2. Het gevoel is ook mij niet vreemd.

 3. Ook al schreef ik voordien ook niet over wereldschokkende dingen of avonturen, ik ervaar het exact zoals jij het beschrijft.

  • ms

   Wereldschokkende feiten zijn aan mij ook niet besteed. Die laat ik aan anderen,

   Ik heb nog wel concepten, maar op sommige dagen lukt het niet zo om ze uit te werken. Of de zin ontbreekt. Of ik worstel met regel 4 van een rijmsel …

   ?

 4. Vertel een verhaaltje, schrijf een gedicht, haal herinneringen op.
  Het hoeft toch niet altijd super-interessant te zijn ?

 5. elsje

  Zo vergaat het mij ook. Sommige zaken waarover ik schreef voor de crisis lijken ineens onbenullig. Een overkill aan corona-ervaringen wil ik ook niet. Misschien even een writers-block. Gisterenavond bedacht ik me ineens, sinds januari zijn we van storm, corona naar hittegolf overgegaan. 2020 heeft ons nog geen saai moment opgeleverd. Misschien dat ik daar een blogje aan moet wijden

  • ms

   Ik heb zo een 13 concepten -afgewerkte- maar telkens schuif ik die achteruit. Of ik vind ze te onbenullig, of ik vind ze te persoonlijk, of ik vind ze nogal agressief, of ik vind ze te gelijkaardig aan eentje van kortgeleden, of …

   Ik heb ook nog een corona-ervaring -te doeme nog aan toe- maar daar schrijf ik pas volgende week of zo over.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén