Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nummer? Onbekend!

Het is lang geleden, in de tijd dat de gsm pas begon ingeburgerd te geraken. De vaste lijn was voor de zaak. Ik had een gsm voor persoonlijk gebruik.

Tot de dag dat de gsm belde op de parking van de Colruyt. Het was een klant. Hij had naar Broer gebeld, had Neefke aan de lijn gekregen en gezegd dat hij mij dringend nodig had, waarop Neefke het nummer had gegeven.

Ik heb Neefke gebeld en hem gezegd dat het niet de bedoeling was. Ik kon het manneke niet eens onder zijn voeten geven, hij was nog in de apenjaren en had gedaan om goed te doen.

Laatst vroeg iemand aan Luc om het nummer van zijn broer. “Niet doen” waarschuwde ik. En al leek het me wel logisch dat de persoon in kwestie dat nummer kreeg, dan was het nog aan Lucs broer om te beslissen of hij het al dan niet wou geven.

Luc heeft een smsje naar Wachtebroer gestuurd met de melding dat die bepaalde persoon hem wou spreken. Het verdere vervolg kennen we niet. Dat zijn dan ook onze zaken niet.

Ik heb er dus een hekel aan dat mensen te los omgaan met telefoonnummers van anderen en ze zo maar los rondstrooien en te grabbel gooien.

Previous

Disharmonie in het huishouden

Next

De wissel

8 Comments

 1. Ik geef niemand’s gsm door om welke reden ze ook mogen hebben. Je weet nooit wat de bedoeling is van de persoon die dat nummer vraagt. Voor hetzelfde geld knijpen ze elkaars keel dicht.

 2. Daar moet je voorzichtig mee omgaan, inderdaad. Wij krijgen van geen enkele collega of stagiair of wat dan ook nog een telefoonnummer vanwege de wet op de privacy. Blij aan toe. Als we dan toch willen bellen, dan mailen we eerst naar elkaar en vragen of het goed is of we even bellen, pas dan worden er nummers gewisseld.

  • ms

   Dat vind ik echt een minimum. En ik denk daar dus al jaren zo over.

   Dat komt natuurlijk ook deels door dat voorval met Neefke en die klant. Eigenlijk onbeschoft achteraf gezien.

 3. Het wordt onnadenkend gedaan maar is niet verstandig. Ik maak het haast nooit mee, weet ook niet meer of ik het vroeger zou doorgeven maar denk van wel, je verwachtte geen narigheid .

  • ms

   Precies. De mensen doen voor goed, maar dat is het niet.

   In het beste geval onnadenkend en zonder gevolgen, in het slechtste levert het een stalker op. Ergens middenin een klant die je telkens in je vrije tijd gaat bellen.

 4. elsjeveth

  Dat is heel netjes en voorkomend van jullie. Gebeurd zeker niet vaak meer in deze tijd waar mensen te pas en te onpas nummers van anderen uitdelen…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén