Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voorzorg

In Nederland hebben ze een scheet gelaten en nu gaat het hier stinken.

Dat zette ik in een whatsappke naar Zoneke toen Nederland besliste om alles weer op slot te doen. Of het zo’n vaart zou lopen kon ik natuurlijk niet voorspellen, maar op stel en sprong zaten ze erop, de specialisten van bij ons. Het zou bij ons ook moeten, het is een muur die op ons afkomt, …

De meer bezadigde experts hadden het niet direct over lockdown en biostaticus Geert Molenberghs verwoordde het als volgt:

(…) Dat ligt met zo’n besmettelijke variant als omikron moeilijk. Maar om nu alle winkels te sluiten? Stel dat het in de Nieuwstraat druk is in de koopjesperiode. Wel: grijp daar in, daar zijn tools voor. Dat hoeft toch niet te betekenen dat in de kleinste gemeente van Vlaanderen die ene boetiek óók dicht moet?1

Maar ik vertrouw niet -meer- op het algemeen verstand als je ziet wat op de Meir gaande ging enerzijds en volledige lockdown anderzijds. Dus verwoordde ik het als volgt:

Maandag boodschappen! Alles in huis halen voor onze kerst vooraleer ze bij het overlegcomité beslissen dat we niet samen meer naar de Colruyt mogen!

We zijn met kerstavond en kerstdag en tweede kerstdag sowieso met ons twee. Dus kunnen we met twee boodschappen doen ook.

Maar er waren er wel meer die dat hebben gedacht. Toen we maandag brood haalden, stond Luc in de file bij de bakker.

Wat het wordt, zien we straks wel.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Vriestemperaturen

Next

De doem van corona

26 Comments

 1. Je neemt beter het zekere voor het onzekere. Helaas denken er veel zo…

  • ms

   We zijn sowieso al jaren met ons twee met kerst en nieuw.

   We moeten enkel morgen nog een pakje afhalen in het buurtwinkeltje en brengen vandaar nog wel een bakje verse champignons mee. En volgende week moet ik de bestelling afhalen de dag dat Zoon komt.

   Maar telkens ligt het voorstel op tafel om alleen te winkelen en ik weet wel dat men eigenlijk “shoppen” bedoelt en niet “boodschappen doen” maar toch worden de twee dan wel samen gevoegd. Al zal het hier blijkbaar zo’n vaart niet lopen.

   • Hier worden de boodschappen wekelijks gebracht. Die kan ik dagelijks bijwerken of aanvullen op pc. In deze tijden voelt dat veiliger want de supermarkten lopen hier ook bomvol mensen.

    • ms

     Colruyt levert in sommige steden ook al aan huis, maar niet hier op het platteland. Het voordeel is dan wel dat de Colruyt van Landen nogal rustig blijft tegenover die van Sint-Truiden of Tienen bijvoorbeeld waar je me momenteel met geen stokken binnen krijgt.

     Ik heb wel altijd mijn boodschappen voor de feesten op voorhand gedaan, dat heeft niks met corona te zien maar met mijn hekel om tussen gedrum komen te zitten.

     Voor volgende week, voor de komst van Zoneke en Querida, is het besteld en hoef ik enkel af te halen en tussen de feestdagen in zal het wel niet zo druk zijn als de dag voor één van beide.

     Vroeger deed ik altijd mijn boodschappen alleen, maar nu met dat slechtere horen …

 2. Europese regels zouden handiger zijn. Internationaal overleg van de medici….

  • ms

   Ik ben geen specialist ter zake maar ik begrijp niet goed waarom de horeca, waar alles geregeld en controleerbaar is, vroeger dicht zou moeten, maar dat men de grote winkelstraten zoals de Meir en de Nieuwstraat maar laat vollopen en waarom men die grote demonstraties tegen corona niet verbiedt.

   En op Europees vlak was toch beslist dat reizen vrij moest blijven mits een covidsafe ticket. Nu gaat Oostenrijk twee dagen voor kerst beslissen dat bewoners van bepaalde landen tien dagen in quarantaine moeten.

   Ik kan me wel vinden in 2G, ook in 2G+ maar niet in het algemeen bestraffen van mensen omdat ze uit een bepaald land komen.

 3. Enkele regels snap ik wel maar veel begrip heb ik al lang opgegeven. 🙁

  • ms

   Ik had begrip voor alles in de beginperiode. Het was iets onbekend en men wist niet hoe men het moest aanpakken maar nu zijn er toch wel enkele zaken waar ik mijn bedenkingen bij heb.

   En om nu niet heel de goegemeente over mij heen te krijgen ga ik daar niet te veel op zeggen maar kinderen zijn momenteel de motor en precies die groep mag zijn gewone gangetje gaan.

 4. Precies. 🙄

 5. Mag ik jullie nu alvast fijne, gezonde en warme feestdagen wensen.

  Stille groet,

 6. Het is weer afwachten. Meer kunnen we voorlopig niet doen.

 7. elsjeveth

  Met z´n twee of met familie geniet van de feestdagen en ieder op zijn manier. Bij ons is de koelvrieskast gevuld en de kaarsen voorraad aangevuld 🙂 we kunnen er tegenaan.
  Fijne dagen

  • ms

   Wij dus ook. We zijn het ondertussen het vieren met zijn twee al wel gewoon.

   • elsjeveth

    Alles went zelfs n lockdown kerstmis 🎄

    • ms

     Wij hebben geen echte lockdown, enkel beperkingen en een paar adviezen.

     Maar wij vieren gewoon kerst zoals we gewend zijn.

     • elsjeveth

      Hier sluiting niet essentiële winkels horeca kappers salons en sportscholen (helaas niet zwemmen voorlopig dus) en adviezen qua familie bezoek. Voor ons niet dramatisch dus. Wel voor de ondernemers. Och ja we houden wel vol.

      • ms

       Ik denk dat wij ook niet zullen kunnen zwemmen. De subtropische zwembaden moeten dicht. Plopsa moet ook dicht.

       De vraag is wat ze gaan doen met dat half om half zwembad van Landen-Hannut vermits de gewone zwembaden open mogen blijven.

       We zien wel wat ze op de website gaan vermelden.

       • elsjeveth

        Spijtig hè want zwemmen is zo goed en fijn om te doen

        • ms

         De zwembaden blijven wel open maar voor zover ik lees zouden recreatieve gedeeltes moeten afgesloten worden. Dat betekent dat iedereen, scholen incluis in dat ene bad zouden moeten.

         Wij gaan gewoonlijk in het golfslagbad, daar is normaal zo goed als niemand, maar het is wel om te zwemmen, niet om te spelen.

         In beweging blijven, zeggen ze. Ze maken het wel moeilijk.

         • elsjeveth

          Ik wandel nu maar veel rondjes hier door de polder. Meteen frisse lucht gesnoven.

          • ms

           We wandelen graag en wandelden veel, maar wij moeten eerst met de auto tot aan de wandeling rijden en daar passen we nu wel voor.

           Een frisse neus halen bij ons lijkt een beetje op de hond uitlaten, maar dan zonder hond.

           Ik rijd wel dagelijks met dat binnenhuisveloke, kwestie van die artrose onder controle te houden, maar gelukkig kan ik dan haken, anders hield ik het niet vol.

          • elsjeveth

           Ondanks dat we in de randstad wonen hebben we mazzel dat de polder hier op 10 minuten lopen is. Goed zeg dat je het volhoudt op je binnenveloke … wat betreft haken 🧶 gisteren zag ik een kerstboom buiten staan met gehaakte kerstballen. Moest meteen aan jouw haakkunsten denken 😉

          • ms

           Dat is wel handig. Hier heb je al die boomgaarden, kilometers lang langs verharde wegen.

           Dat doen we soms wel eens, maar voor dagelijks is het echt te veel van het goede.

          • elsjeveth

           Het groene hart van Nederland noemen ze het hier. Veel weilanden en sloten. Straks als we verhuizen naar Brabant idem dito en bos 🌳. Fijne dagen !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén