Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De doem van corona

Vorige maandag schrok ik -en geen klein beetje- toen ik las dat voor financiële problemen Pierre & Vacances -moedergroep van Sunparks en Center Parcs- een oplossing in de maak was1. Bovendien las ik in een artikel er onder dat velen hun verblijf tijdens de kerstvakantie in Nederland wilden annuleren omwille van de lockdown.

Ik ging maar even mijn Center Parcs app nakijken al boekte ik nog nooit in Nederland. Maar in die app lees je wel de laatste berichten aangaande alle parken.

Ik moet een ander zijn rekening niet maken, maar ik trok wel grote ogen bij het zien van de bedragen die mensen betaalden. Okee, wij zijn maar met ons tweetjes en wij hebben geen behoefte aan een reusachtige villa, wij willen niet alle faciliteiten en we hoeven ook niet geëntertaind te worden.

Het zou jammer zijn van het zwemmen maar de andere faciliteiten gebruiken we niet. Eten zonder restaurant lukt ons ook. Dat doen we sowieso meestal. Een kwestie van kcal, ziede.

Wij boeken dus enkel waar we niet afhankelijk zijn van wat het park voorziet, maar kiezen voor een park waar we onszelf wel kunnen amuseren, liefst in bosrijk gebied.

En -ook belangrijk- sedert corona neem ik er steeds de verzekering bij.

Of het dan helemaal veilig zit, ik weet het niet. Daar kan ik nog een staaltje van vertellen, maar niet vandaag.

Hopelijk komt het gewoon goed met die parken. De kleine vakantietjes tussendoor zijn echt wel een opk(r)ikker.

____________________
1 Het Laatste Nieuws
2 Het Laatste Nieuws

Previous

Voorzorg

Next

De voorbereidingen

14 Comments

 1. Zelf ben ik geen frequent bezoeker van vakantieparken, maar het bestaan ervan zouden velen niet willen missen. Het zijn moeilijke tijden voor menig ondernemer.

  • ms

   Het was nooit de bedoeling dat wij naar een vakantiepark zouden gaan. Maar ze hebben wel iets.

   We gaan buiten het seizoen, buiten de vakanties. Met vroegboekkorting en 55+korting -en soms met een actie- komt het wel goedkoper uit dan een hotel of B&B.

   En dan is het zwemmen ook nog inbegrepen.

   We gaan wel af en toe iets eten en de parkwinkeltjes zijn wel handig … maar ook verleidelijk als je ’s avonds denkt aan een versnapering die je thuis in de kast niet vindt.

 2. Ik heb er mooie herinneringen aan omdat ik daar altijd naartoe ging met mijn dochter. Dat was enorm genieten. Het zou jammer zijn dat de parken verdwijnen, niet in het minst voor de ouders met jonge kinderen, maar ook voor mensen die er gewoonweg van genieten zoals jullie. Zo’n vaart zal het wel niet nemen, ik zie die party niet te snel verdwenen. Het is een dipje, maar zodra het weer kan is het booming business.

  • ms

   Ik zou het jammer vinden, het zijn kleine, prettige -soms- onverwachte tussendoortjes die het leven kruiden.

   Ik ga ervan uit dat ze wel oplossingen zullen vinden en zelfs met alle faciliteiten dicht -zelfs het zwembad- zou ik gaan. Maar wij kiezen dan wel die parken waar we zomaar uit ons bed het bos in wandelen -bij manier van spreken natuurlijk- zoals de Eifel, Mol, …

   De Nederlandse parken zeggen me niks al zou ik wel eens graag eens naar Port-Zélande gaan. Had ik in een Nederlands park geboekt, vertrok ik. Sowieso. We hebben geen nood aan wat gesloten werd.

   Ons gaat het om de beleving die we er zelf willen meemaken.

   • Port-Zélande heb ik ook nog bezocht met mijn dochter. Dat vond ik nu iets minder. Maar ik spreek nu wel van 25 jaar geleden… Ik vond Lommel het mooist. De Vossemeren.

    • ms

     Jaren geleden waren wij in de Vossemeren samen met Max, maar ik herinner me daar niet zo heel veel meer van.

     Het is wel degelijk een park met mogelijkheden, zo dicht bij De Plateaux/Hageven. Maar het is wel altijd duur.

     Ik was wel al eens in Port-Zélande maar niet in het park, gewoon een eendagsbezoek bij een jarige vriend, die had daar een boot liggen. Vandaar dat ik dacht dat het wel eens de moeite kon zijn, maar die prijzen zijn ook niet mis.

     En als we te ver moeten rijden, haken we ook af.

 3. Zijn ze zo duur? Ik heb geen notie van de kosten. Wel wil ik het graag eens proberen maar ik kreeg echtgenoot nooit mee.

  • ms

   Zo duur? Neen. Het hangt ervan af wat je wil. Wil je tijdens de vakantie, wil je tijdens de zomer? Dan zijn ze duurder.

   Maar zoals wij gaan in de rustige periodes kan je best goeie zaakjes vinden. Ik houd het wel in het oog. Zo boekten we terug voor maart in de Eifel.

   De Eifel! Nog zoiets. Dat park heeft maar drie birdies. En dàt vinden wij een pluspunt. Zie je, het is niet massaal in trek.

   Port-Zélande, de Vossemeren, … hebben vijf birdies en die laten we links liggen, al zou ik wel graag eens bij beide verblijven. Erperheide vorige september? Vier birdies. Prachtig park. Maar je bent wel afhankelijk van de auto als je niet wil deelnemen aan georganiseerde faciliteiten.

   De Ardennen is een fantastisch park, maar het was prettiger om doen toen het nog Sunparks was. Minder afgeborsteld, minder piekfijn, maar daarom juist zo aantrekkelijk;

   Maar als ik dan lees in de app over: maximum 25 personen per villa dan heb ik daar mijn bedenkingen bij. Want wij met 25 in een villa? Dan loop ik na 2 à 3 uur krijsend het zwembad in én verzuip!

   Het hangt dus helemaal af van wat je er zelf van wil maken.

 4. elsjeveth

  Hopelijk overleven de parken de crisis(meervoud) mijn jongens met hun gezinnetje verblijven er sinds kort ook graag nu lange en verre vakanties voorlopig niet aan de orde zijn.

  • ms

   Met kinderen is het natuurlijk nog iets anders. Die hebben het niet zo begrepen op mooie lange wandelingen, die willen echt wel in die speeltuin en/of met die karts rijden en/of …

   Voor die mensen vind ik het wel jammer dat het zo gelopen is.

 5. Ik heb goede herinneringen aan onze bezoeken aan de centerparken toen onze kinderen nog kinderen waren. Hopelijk gaat alles gewoon door mits naleven van enkele maatregelen.

  • ms

   Sunparks en Center Parcs zitten daarom nog niet in de problemen, maar goed is het nooit. Hopelijk komt er een oplossing uit de bus.

 6. Op jullie manier is het fijn vertoeven in een vakantiepark!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén