Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

19 maart – 1 jaar later

Vandaag is het de eerste verjaardag van Artrozeke. Vandaag één jaar geleden deden we de Gelukswandeling met alle ongeluk nadien.

Ik weet nog, die eerste dagen, toen ik dacht dat het er op zat, compleet gedaan zou zijn met wandelen en met vrees op mijn benen kroop om op moeilijke manier een kilometer te schuifelen.

Met de kurkuma ging het ineens een stuk vlotter maar wegblijven … oh maar!

Sedertdien heb ik het alle dagen gevoeld behalve de korte periode in oktober toen we terug begonnen zwemmen. En toen viel het zwemmen weer stil.

En dan hoop ik dat het nu met het zwemmen terug zal wegblijven en dat het nog vele jaren in de toekomst de kop niet meer opsteekt en daar nemen we nog maar een kurkumacapsuleke op.

Previous

Druk relaxen

Next

In de kak getrapt

8 Comments

 1. Helaas krijgen we die pijn erbij als we ouder worden… en gelukkig zijn er middeltjes om te verzachten.

  • ms

   En volgens de dokter moet ik blijven wandelen, dat doe ik. Maar wandelen alleen houdt het niet echt weg.

   De combinatie met twee keer per week gaan zwemmen, wél. Maar dat valt telkens stil als er weer een golf over komt. En de cijfers stijgen al terug.

 2. Ik voel met je mee. Artrose heb ik geloof ik nog niet, maar de heupen worden gevoelig bij het wandelen, mijn huid wordt droog en dun en als ik luidkeels ‘De paden op de lanen in’ zing klink ik als een schorre kraai. (Dat laatste is verzonnen). Maar gelukkig, zijn er, zoals Matroos zegt, middeltjes tegen, en, voeg ik eraan toe, een gezonde kijk op wat we nog wél kunnen.

  • ms

   Die schorre kraai was ik altijd al. Zolang die zangnoten gewillig in een octaaf blijven valt het nogal mee, maar eens hoger of lager …

   Die artrose voel ik eigenlijk niet als ik, zoals gezegd, ook regelmatig ga zwemmen.

   Wat wél een afknapper/afrader is? Autoritten. Als ik daar uit kom lijkt het wel of dat ene been uit meccano-onderdelen bestaat die ik terug in de juiste positie moet krijgen.

 3. Dit snap ik. De laatste maanden gaat het goed en ik hoop natuurlijk dat het zo blijft.
  Zwemmen is een soort wondersport, goed voor het hele lichaam, niets raakt overbelast.Je voelt je echt lekker naderhand.

 4. elsjeveth

  Zwemmen is echt een wondermiddel. Hopelijk kan je het blijven doen en samen met de kurkuma nog vele wandelingen vrij pijnloos kan blijven maken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén