Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De tweede kans

Ik lees het graag. Iedereen verdient een tweede kans. Zo zegt men. In sommige gevallen is die tweede kans wel al de derde of de vierde maar ach …

Ik bedoel dan niet die zaken die je in de media leest, maar wel kwellerij op persoonlijke vlak.

Want ik vraag me eigenlijk af of die tweede kans dient om de dader de draad van het leven terug op te laten pakken en het misplaatste gedrag achter zich te laten of krijgt hij/zij op deze manier gewoon een tweede kans om verder te koeionneren?

En dan bedoel ik nog steeds niet die zaken die je in de media leest, maar wel dat soort zaken waar iedereen wel eens mee te maken krijgt.

Previous

De Tour of niet de Tour?

Next

Zoals iedereen

10 Comments

 1. Ik kan me voorstellen dat je iemand uit persoonlijke kring die zich misdraagt te kennen geeft dat hij of zij daarmee op moet houden en/of het niet noch eens moet doen, op straffe van uitsluiting. Je zou het een waarschuwing kunnen noemen. En tja,als die iemand niet horen wil, dan…

  • ms

   Persoonlijk heb ik de ervaring dat zo een waarschuwing niets uithaalt, behalve dat ze dan denken dat ze over mij kunnen lopen.

   Dan verkies ik de korte pijn.

 2. Het hangt er van af wat die persoon voor je betekent. Soms is het beter om hem of haar geen tweede kans te geven om over je heen te lopen.

 3. Ik heb het één keer meegemaakt en heb er de botte bijl in gezet. De zogenaamde vriendin was té ver over mijn schreef gegaan.

  • ms

   Het ergste aan sommige vriendinnen is dat ze eerst erg over de schreef moeten gaan eer je beseft dat ze maar zogenaamd zijn.

 4. Het ligt er ook aan wat voor fout iemand gemaakt heeft.

 5. Goede morgen ms, ik denk dat het er van af hangt wat er is gebeurd en wie daar verantwoordelijk voor is. De ene kun je makkelijk iets vergeven omdat die haast nooit nare dingen doet en de ander streep je gewoon weg uit je leven omdat die regelmatig over de schreef gaat. Fijne woensdag gewenst.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén