Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Coronateugels?
Welke coronateugels?

Als ik lees dat mensen de coronateugels steeds meer loslaten en dat terwijl wij nog steeds nergens binnen stappen zonder mondmasker,

Als ik lees dat je een mondmasker moet dragen om ongekende kwetsbare personen in het openbaar te beschermen – en dan ga ik er inderdaad van uit dat deze zelf voorzorgsmaatregelen nemen,

Als ik dan bedenk dat ze ooit beweerden dat je een mondmasker voor jezelf geen bescherming biedt, maar wel voor anderen,

Als ik bedenk dat ze in de TdF “delibereren” bij een lage hoeveelheid virus en afhankelijk van hoe een renner zich voelt,

Als ik bedenk dat wij wel degelijk een hele week thuis zitten en onze plannen terzijde schoven terwijl anderen grote sier gaan maken,

Als ik lees: “Een zelftest sla je liever over deze zomer1?”

Als ik dan bedenk dat zo een zelftest uiteindelijk toch geen uitsluitsel geeft, dat zo’n ding 6€ per stuk kost en je er al twee nodig hebt om zekerheid te krijgen,

Dan vraag ik me af waarom wij in ’s hemelsnaam het einde van die quarantaine hebben afgewacht terwijl het volgende week te heet gaat zijn om een stap buiten de deur te zetten.

In elk geval gaan we hierna gewoon verder met voorzichtig zijn zoals we bezig waren, ondanks de mogelijkheid dat we wat beter beschermd zijn dan ervoor.

____________________
VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/07/05/tests/

Previous

De gevoeligheden

Next

De slimmeriken

14 Comments

 1. Ik las dat zelftesten geen betrouwbare uitslag geven wanneer je geen klachten hebt. Dan heeft zo’n test weinig zin. Begrijp ik nu goed dat wanneer je wel klachten hebt die testen ook niet valide zijn? Ik merk dat in mijn omgeving steeds meer mensen nogal achteloos vertellen dat ze corona hebben gehad. Veruit de meesten zijn niet erg ziek geweest. (Die hebben zich wel allemaal laten vaccineren, alle prikjes) Mensen die zichzelf kwetsbaar achten zijn meestal extra voorzichtig, en dat is misschien verstandig. Maar de meeste mensen doen zoals ze vroeger deden. Ik ga nog wel automatisch aan de andere kant van de weg lopen wanneer iemand me tegemoet komt, maar ook dat zal wel slijten.

  • ms

   Luc had een hoest en testte “mogelijk misschien” positief. Ik kreeg een snotneus en testte lichtjes positief.

   Ziek? Neen. Ik heb meer last als ik een échte snotvalling heb. Na 2 dagen waren de symptomen zo goed als weg en voelden we ons eigenlijk kiplekker.

   Maar als je ziet dat alles terug donkerrood kleurt, dat er gefoefeld wordt met stokjes niet ver genoeg in de neus, dan is dat ook niet verwonderlijk.

   Schoonzus zei dan wel dat zij beiden er serieus ziek van waren geweest, maar zij hadden covid dan ook van een cruise meegebracht.

   Voorzichtigheid blijft geboden zeker met die nieuwe centaurus-variant die op komst is. Daar is nog niet zeker of je dan niet opnieuw covid kan krijgen.

 2. We zullen met dat beestje moeten leren leven. Afstand houden en voorzichtig zijn zullen we moeten blijven doen.

  • ms

   Je kan het eigenlijk niet meer ontlopen. Als je ziet dat je uitermate voorzichtig kan zijn maar op dit ogenblik niet meer kan weigeren om naar een uitvaart te gaan. Ik zag daar ook geen reden toe. En ja, lap!

 3. Het heerst momenteel echter wel, en wie nog geen COVID gehad, die zal het nu sneller te pakken krijgen. Zo heb ik het ervaren. Wij waren reeds gevaccineerd voor de vierde keer in april = een tweede booster – desondanks werden we beiden ziek. Niet met milde symptomen maar echt ziek met koorts en heel veel hoesten. Vooral mijn man had het goed te pakken. Ik heb hem besmet, want ik heb het opgedaan op een vergadering op school. Achteraf bleek een besmet iemand naast mij te zitten. Ze droeg een mondkapje, omdat ze ziek was van covid. Was ze toch maar thuisgebleven zoals het hoort. De zelftesten werken wel degelijk, maar enkel als je al ziek bent. Dat is mijn ervaring. Toen we echt goed ziek waren testten ook wij pas echt heel dik vet positief met de zelftest. Je moet zo diep mogelijk in je neusgaten gaan en voldoende snot/slijm meenemen. Anders heeft de zelftest weinig zin.

  • ms

   Lichtroze, niet meer. Maar op een paar dagen tijd was het weg. Zijn wij blij dat we er zo goed vanaf gekomen zijn.

   Lucs broer en schoonzus hadden het blijkbaar erger te pakken.

   Misschien hangt het ook een beetje af van de hoeveelheid die je binnen krijgt.

   Wij deden de 7 dagen uit, net omwille van anderen.

   • Wees blij dat je er zo goed vanaf bent gekomen. Een vriendin had het ook zo licht vorige week, maar haar man… dat is wat anders. Die is echt ziek.
    Wij waren echt zwaar besmet te zien aan de zelftest. Gedurende twee weken deden we meerdere testen en telkens was de lijn dik en donker rood. Veel vetter dan de controlestreep. Niet normaal. We hebben het gevoeld ook. En dat met een tweede booster in april! Ik vraag mij af welke variant dat maar niet was… Mijn echtgenoot hoest nog steeds en we kregen het (ik op 11 en hij op 13 juni).

    • ms

     Wij halen in elk geval ook de tweede booster als die in september beschikbaar is. Maar blijkbaar moeten we op de uitnodiging wachten.

 4. “ondanks de mogelijkheid dat we wat beter beschermd zijn dan ervoor”??? Ik denk dat het meer een kwestie van geluk hebben is. Gisteren nog met iemand gesproken die 2x gevaccineerd is + 1 booster en heeft nadien op minder dan 3 maanden tijd 3 keer corona gehad. Geen ernstige symptomen, maar testte steeds wel positief. Telkens een goei snotvalling zoals wij zeggen. Maar ja, snotvalling en griep bestaat niet meer blijkbaar.

 5. Gelukkig heb ik geen corona gehad, ik ben wel geënt en geboosterd maar dat wil kennelijk niet zeggen dat je geen corona meer kunt krijgen. Als ik een uitnodiging voor nog een booster zou krijgen, dan ga ik die dus ook wel halen.

  • ms

   Dat wil zeker niet zeggen dat je het niet kan krijgen. Als je meeval hebt, is het maar heel licht. Maar blijkbaar zijn anderen er wel degelijk ziek van.

   Voorzichtig blijven.

 6. Mondkapjes zien we haast niet meer in het dorp, enkele kwetsbaren nog en die blijven liever weg van de winkels en markt.
  Voor alle zekerheid heb ik een afspraak bij de orenwinkel uitgesteld, of het nut heeft weet ik niet.

  • ms

   Wij dragen het wel nog … bij het binnen gaan. Als het rustig is in het museum of de winkel of waar dan ook, dan zetten we het af.

   Bij de apotheker is het echter nog altijd de regel.

   Bij de orenwinkel zou ik niet afzeggen omdat dat toch maar met één persoon is die zelf ook afstand houdt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén