Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Snel zijn voor de vakantieplannig

Waar ik meestal bij het boeken van een vakantie -en dat kan soms een jaar op voorhand zijn- al begin met mogelijke activiteiten in te plannen, stond nu op de agenda vermeld: “Vakantie plannen” en bleef de planning leeg.

En dat werd mee doorgeschoven en doorgeschoven, tot ik de dag van het sjakosjenverhaal besloot dat het eindelijk tijd was om de voet in de pla te zetten.

Eerst was de link, waarom ik er boekte, ineens geen link meer maar een “Page not found: Error 404”.

Gelukkig zat ik al snel op het juiste spoor en knobbelde en puzzelde verder: Wat bezichtigen? Welke wandelingen? Waar eten? En wat eten?

Ik kreeg het geheel voor elkaar en toch nog goed op tijd, zo een week op voorhand.

Zou ik nu al aan de volgende voorbereiding beginnen? Na eerst even na te genieten van deze, die nu voorbij is, natuurlijk.

Previous

Omtert rapst

Next

Het weer op vakantie

22 Comments

 1. Goed gewerkt! Ik hou er ook van een vakantie voor te bereiden. Ik heb vrienden die gaan gewoon op reis en zien dan wel. Dat kan ik niet. Ik wil ongeveer weten wat ik ga doen. (Geen wet van Meden en Perzen natuurlijk, alles is flexibel.) Nog even, als het mag, over de uitdrukking ‘voet in de pla zetten. ‘De betekenis wordt in de tekst uitgelegd, dus dat is geen probleem, maar wat is (een) pla?

  • ms

   De pla is volgens mij een schotel. Wij aten vroeger kouwe pla, koude schotel dus, wat ze by een salade wensen te noemen.

   Waarom je je voet daarin zou zetten, dat zou ik echt niet weten.

 2. Zo heb je weer een en ander om naar uit te kijken.

 3. Ik ben ook zo’n vakantieplanner. Alles tot in de puntjes uitgewerkt. Wat niet wil zeggen dat er niet van de plannen kan worden afgeweken.

 4. Wij planden nooit, meestal hadden we wel een doel maar dat werd aangepast als kennissen met een voorstel kwamen. Er was altijd wel ergens een appartement te boeken in Duitsland, Luxemburg of België.
  Daarnaast naar familie in Frankrijk of Ierland.
  Met de (toen nog) kleine kinderen werd het tent, caravan of campinghuisje van een zus. Of dagjes uit.

 5. Ik heb te weinig puf om vakanties te plannen. Hopelijk komt dat later met het pensioen. Geniet van de voorpret en van de vakantie!

 6. Vroeger kampeerden we altijd met ons gezin. Dan werd er niet van tevoren gepland maar we gingen wel altijd in zuidelijke richting. Eerst veel Frankrijk en een paar maal Spanje, maar toen ontdekten we het noorden van Portugal en daar hebben we jaren lang onze vakantie besteed. Nu ga ik eigenlijk niet meer op vakantie, ja af en toe een weekje met kinderen en kleinkinderen in Nederland, maar verder niet meer. In mijn eentje vind ik het thuis ook prima.

  • ms

   Door covid blijven wij nu ook dichter bij huis. Ik wil dat we op rij-afstand van maximaal één dag van thuis blijven, mocht er nog iets gebeuren terwijl we op vakantie zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén