Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Burpindale Palace

Was de Nottebohmzaal dan niet echt dringend, Burpindale Palace1 werd dat stillekesaan wel. En je weet wat men zegt over uitstellen.

Burpindale Palace is een tentoonstelling in het Paleis op de Meir. Dat paleis op zich is al méér dan de moeite waard en -weeral- waren we blij dat we er waren omdat het ook niet altijd open is voor het publiek.

Wat de tentoonstelling betreft krijgen we te maken met twee meningen. Waar Burpindale Palace voor Luc echt niet hoefde was hij aangenaam verrast terwijl ik, die er absoluut naar toe wou, er iets meer van had verwacht.

Maar één ding is zeker, bij de volgende tentoonstelling in dat paleis tekenen wij weer present. Je kan je niet altijd een keizerin of koningin wanen, daar kan het wel … voor even.

____________________
1 Burpindale Palace

Previous

Er was eens …

Next

Vuurwerk

13 Comments

 1. Dat lijkt me hartstikke leuk! Dat soort objecten in dat gebouw, waar ik geloof ik nog nooit binnen geweest ben. Jammer dat de tentoonstelling slechts tot 15 januari loopt, maar ik hou de toekomstige tentoonstellingen in de gaten. Heb je foto’s gemaakt?

  • ms

   Ik heb foto’s, maar ik vind ze niet allemaal zo bijster geslaagd. Sommige lijken wel met een flits genomen. Ik wou ze dus niet op de blogs.

   Of misschien toch wel, efkes laten bezinken.

 2. Ik vond de onnozele bordjes hilarisch. En het atelier en de winkel van Persoone, maar dat hoort niet echt bij de tentoonstelling.

  • ms

   Die bordjes waren echt wel goed gevonden. Daar heb ik dan weer geen foto’s van.

   Neen, die winkel hoorde daar niet echt bij. Wij gingen er niet binnen. Er stond een file tot buiten.

   • De maker van de bordjes plakt nog elke week ergens in de stad een bordje. Ik heb er een logje aan gewijd nadat we de tentoonstelling bezocht hadden.

    • ms

     Ik ben komen kijken. Over Kamiel las ik al wel meer, ook over zijn “Nutteloze-Borden-wandelroutes”.

     Je hebt bij de foto’s die ene van die spiegel niet vermeld. Die vond ik echt leugenachtig. Die zei dat ik niet de mooiste was. 🤣🤣🤣

 3. Over die bordjes had ik elders al gelezen, waarschijnlijk bij Myriam. Hoge verwachtingen worden zelden ingelost. Het is zo te lezen toch meegevallen.

  • ms

   Het viel enorm goed mee, maar ik had het een klein beetje anders verwacht. Luc eigenlijk ook, al vond hij het beter dan hij had verwacht.

 4. Nooit van gehoord maar het lijkt me best mooi om eens mee te maken. Iets aparts.

 5. Leuk die bordjes. Ik zag ze ook op een ander blog al verschijnen.

 6. Wat bedoelen jullie toch met die bordjes? Zijn dat de foto’s die op BURP’s site staan?

  • ms

   Maar neen, dat zijn plaatjes waar normaal bijvoorbeeld op staat: “Niet aanraken” maar bij de kunstwerken staan bordjes waar heel andere dingen op staan. Zoals bij een spiegel staat zo: “Jij bent niet de mooiste”.

   Maar die nam ik niet op foto. Ik nam enkel foto’s van de werken zélf. Maar die komen pas later op het fotoblog.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén