Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wééral over bloot

In de Nieuwsbrief van Herita van half januari las ik over een tentoonstelling in het Kasteel van Laarne en nog voor ik wist welke tentoonstelling besloot ik al dat we daarnaartoe zouden gaan. Iedereen weet natuurlijk wel nog dat ik dat Kasteel van Laarne wou zien, of niet?

Verder lezen leerde me dat de tentoonstelling “Les (Dés)Habilleuses1” -Expo van fotografe Eva Rossie- wel een streepje bloot zou laten zien. Maar ach, het beroep heeft nu eenmaal bestaan en dat kasteel zal al wel meer bloot gezien hebben.

Enkele dagen later maakten zowel “Het Nieuwsblad2” als “Het Laatste Nieuws3” bekend dat de voormalige kasteelheer dat nogal respectloos vond. Ik moest mijn gedachten herordenen. Dat kasteel had mogelijk nog nooit bloot gezien.

Nu ja, bij ons stond het sowieso vast: wij zouden gaan en liefst zo snel mogelijk. En daar had dat bloot nu eens niks mee te zien, maar wel dat kasteel. Een enige kans, net zoals die keer met “Burpindale Palace” in het Paleis op de Meir. Je moet het ijzer smeden … of gewoon je kans grijpen.

Enkele dagen vóór de opening kondigde ook VRT NWS4 de tentoonstelling aan. Een beetje gratis reclame is altijd meegenomen natuurlijk.

Na ons bezoek denk ik, toch als -denkelijk- gematigd blootdenker, dat het allemaal nogal meeviel. Het kasteel was prachtig, de foto’s waren er echt mooi in geïntegreerd, maar wat ik wel wat miste was het gevoel dat de fotografe, volgens haar, in beeld wilde brengen.

Ik zag al tentoonstellingen die ik gemakkelijk naast me kon neerleggen maar zo was het niet. Ik zag al tentoonstellingen die me effenaf van mijn stokken bliezen, zo was het ook niet.

Laat het erbij dat ik, om bij mijn eerdere stelling te blijven, er eerder gematigd bij bleef, wat wil zeggen dat we toch wel blij waren dat we ze hebben bezocht. Het was eens iets anders.

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze nu op “In Beeld” bekijken.

____________________
1 Herita
2 Het Nieuwsblad
3 Het Laatste Nieuws
4 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/02/17/naaktfoto-s-in-kasteel-van-laarne-tentoonstelling-les-des-habi/
____________________

Previous

Feesteditie 25 jaar

Next

Hoesten en kuchen

8 Comments

 1. Wat ik van de foto’s bij de artikelen zie lijken ze me juist heel geschikt voor zo’n kasteel. Maar een relletje is natuurlijk nooit slecht voor de publiciteit. 🙂

  • ms

   Bij aanvang had ik eerst niet door dat ze niet de volle aandacht zouden trekken. Eigenlijk moest je goed rondkijken.

   Ze deden dus echt niks af aan de waarde van het kasteel, dat vond ik er van.

   Er waren wel foto’s die ik wat minder vond, maar dat is wel bij elke tentoonstelling zo.

   Of die vroegere kasteelheer het voor de publiciteit deed, weet ik niet. De foto waarover sprake was niet in de kapel opgehangen, dat weer niet.

 2. Niets mis met die foto’s vind ik. De ophef zorgt natuurlijk voor extra publiciteit. De mensen zijn duidelijk niet veel meer gewoon.

  • ms

   We waren er en er was nog een ander koppel. Toen we vertrokken kwamen er nog enkele mensen binnen.

   De deur werd niet echt plat gelopen, wat wel jammer is, het was een ervaring op zich.

   Tijdens de zomervakantie zal dat kasteel geopend zijn, zonder speciale tentoonstelling. Mogelijk gaan we dan nog eens terug.

 3. De paar foto’s die ik te zien kreeg zijn wel goed maar niet spectaculair. Vanwaar de koppen met ‘NAAKTFOTO’S… ‘ alsof er een striptease te zien was, vraag je je af.

  • ms

   “Goed, maar niet spectaculair” verwoordt het helemaal.

   Ik had het wat anders verwacht, meer een samenhang of interactie tussen de vrouwen op zich en hun omgeving, zoals de fotografe aangaf. Maar als ik het achteraf terug ga lezen staat er niet echt wat ik meende gelezen te hebben.

   Zoals gezegd, we zijn blij dat we het zagen, het was eens wat anders. EN! Het was wel goed gebracht.

 4. elsjeveth

  Wat worden we toch puriteins. Zo raar de tijdgeest van nu. Dansten de hippies destijds vrolijk bloot in het rond krijgen sommigen van ons rode vlekken in de nek bij het zien van foto’s met blote bibs of borst. Maar och zo’n relletje is mooi meegenomen voor de expositie

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén