Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stiltewagons

“Bij de NMBS gaat een proefproject met stiltewagons van start” wist Luc. En ik besloot, na het lezen van het artikel1, dat we dat dan maar eens gingen uitproberen, al was het maar om onze mening te geven over hoe blij dat wij daarmee waren.

We zaten in Nederland al op treinen met die stiltezones en dat viel goed mee, al ging het wel eens de mist in ook, al begreep ik -mogelijk verkeerdelijk?- dat je helemaal moest zwijgen. Bij NMBS zou fluisteren dan toch toegelaten zijn.

Hoe dan ook, ik ging kijken of we met die trein volgende keer naar Brussel konden. Naar Brussel rijdt hij wel, maar we geraken niet zo maar op de proefrijdende trein. Het is namelijk de trein vanuit Eupen en die stopt hier niet.

Ze zullen het, jammer genoeg, zonder onze gewaardeerde mening moeten stellen.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/24/proefproject-met-stiltewagons-van-start-bij-nmbs/

Previous

Het schrijven niet waard

Next

Anti-roest moest

6 Comments

 1. Het lijkt me heerlijk daarin te reizen maar je mag er wel praten, dacht ik. Geen muziek en luide gesprekken maar rustig an.
  Hoe het precies zit, weet ik niet.

  • ms

   Het is erg aangenaam om zo te reizen. Maar er zijn enorm veel argumenten tegen die beginnen met: “Ik houd van praten”. Dus … een ander dient zich daaraan aan te passen.

   Stoort me dat? Neen, ik zou zo gewoon een vloek over hen uitspreken, zo: “Ze moesten het zelf eens meemaken”. Maar ik weet niet of ik geen echte heksencapaciteiten heb.

 2. Ik snap je helemaal.

 3. Ik snap je

 4. elsjeveth

  Dat is nou jammer, helaas zullen ze het zonder jullie mening moeten doen. De stilte coupes zijn in Nederland een ware verademing.

  • ms

   Echt wel. Wij gingen er, indien mogelijk, altijd in zitten. Al dat luid gepraat en getelefoneer is ook niet aangenaam bij een een uitstap.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén