Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Feesteditie 25 jaar

De “Rally van Haspengouw” bestaat 25 jaar. En dat wordt dus een feesteditie.

(Lees verder onder de foto)

Toen hij hier nog rond ons dorp toerde heb ik dat eigenlijk nooit erg gevonden, het heeft me nooit gestoord. We zorgden gewoon dat we thuis bleven op die dagen.

Alhoewel dat thuis blijven ook met een korreltje zout te nemen is, want Luc ging veelal wel “eens een kijkje” nemen waarop ik hem telkens aanmaande om voorzichtig te zijn.

Vorig jaar passeerde de rally hier niet maar lag de testroute, testdrive of shakedown, of hoe ze het ook willen noemen, op mijn wandelparcours. Gelukkig zag ik de nadars die het aankondigden de dag op voorhand.

Nu lag de testroute ook op een van onze wandelpaden, waarop we besloten om er niet langs te gaan, maar Luc wel besloot om er eens “eens een kijkje” te gaan nemen waarop ik hem aanmaande om voorzichtig te zijn.

Uiteindelijk ben ik mee gegaan, een stapke in de buitenlucht kan evengoed met doel dat anders is dan anders.

Eens ter plaatse heb ik wat foto’s proberen te maken, wat niet zo eenvoudig was met een grijze mistige lucht en de snel bewegende onderwerpen.

Maar we zijn wel samen voorzichtig geweest.

Previous

Het Nieuwsblad

Next

Wééral over bloot

17 Comments

 1. De foto van de auto met de koplampen vind ik mooi! Het moet toch een beetje raar zijn op je vaste wandelrondje ineens felgekleurde monsters door de bocht te zien schuiven. Het zal door de natte weg zijn, maar ik moet nu ook denken aan Parijs-Roubaix.

  • ms

   Die met die koplampen had in realiteit ook wel iets.

   We vinden het niet echt raar omdat we het alle jaren dat we hier woonden al meemaakten, de coronajaren uitgezonderd en we weten het altijd op tijd, omdat Luc het in het oog houdt.

   Ik denk dat de link met Roubaix eerder een combinatie is van nat wegdek (al is het veelal macadam), verhoogde veldkanten en dat miniatuurboske. 😉

  • elsjeveth

   Ja zo´n kasseien en moddergevoel krijg ik ook bij het zien van de foto´s.
   Wij hebben hier af en toe de tractorrally 🙁 door de straat incl. rondvliegende modder en ronkende motoren. Ach ja dat maakt het wonen in de polder ook weer charming.

   • ms

    Er lag meer modder op de weg waar ze een hele boomgaard hadden weggehaald en die geeft dan weer een erg open indruk. 😉

 2. Tijdens zo’n rally valt er altijd iets te zien of te beleven. Mij zou het ook niet storen moest ik in en rond het circuit wonen.

 3. Wat bijzonder om dat in je buurt mee te maken. Is het niet enorm lawaaierig? Als het niet te lang duurt, valt het wel mee. Maar hoelang duurt zoiets?

  • ms

   Het heeft ons nooit gestoord. Ook het lawaai niet, al hoorde je ze wel constant als we buiten gingen. Maar februari is nog koud genoeg om de vensters dicht te houden.

   Nu is het natuurlijk iets anders. Nu hoor ik ze pas als ik ze zie. Wat gisteren grappig was dat Luc telkens zei: “Er komt er ene” en ik dan pas maar het fototoestel in aanslag nam.

   De rally duurt gewoonlijk twee dagen, al is er maar één dag écht wedstrijd, maar dat zijn verschillende proeven. De dichtstbijzijnde proef is weggevallen en in de plaats kregen we nu twee jaar op rij die testrit hier op loopafstand.

   We hebben wel een jaar gehad dat ze tussen twee proeven in hier wat verder een doorsteek maakten en Luc daar ging filmen met een blauwe jas aan. Die deelnemers moeten zich, buiten parcours, aan de verkeersregels houden. Je kan niet geloven hoeveel er daar geremd hebben toen ze hem zagen staan met zijn filmcamera.

   Een ander jaar moesten ze tussen twee proeven hier naast het huis de berg op. Toen heb ik wel over de poort gekeken. 😉

 4. Altijd leuk om te zien. Mij zou het ook niet storen mocht er hier een voorbij komen.

 5. ‘Samen voorzichtig geweest’. Goed gedaan. 🙂
  Als je er maar een leuke dag aan hebt overgehouden.
  Ik herinner zoiets in onze vorige woonplaats, was inderdaad veel lawaai maar ook een gezellig dagje. Man keek naar de deelnemers, ik kletste met kennissen die je treft bij evenementen..
  Foto’s maken deed ik al niet vaak.

 6. elsjeveth

  Mooie foto´s van de polderroute en uitkijken blijft het

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén