Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het vingerafdrukprobleem

Het was niet de eerste keer dat het probleem zich voordeed, zelfs niet de tweede keer, in die mate dat ik vermoedde de oorzaak te kennen.

Want telkens dat we bij Zoon en Querida op de Beestenboel gingen passen deed het zich voor. Ik kon niet meer inloggen met mijn vingerafdruk. Die werd niet herkend.

Aan het wassen van mijn handen kon het niet liggen. Dat doe ik zonder BeestenBoel ook wel.

Nu echter deed het probleem zich voor zonder BeestenBoel en het werd erger en erger en erger en … tot ik de telefoon bijna door het venster had gekieperd.

Deze keer weet ik het echt aan de Algipan die ik aan Lucs rug smeerde. Is dat zo? Ik weet het niet, maar bij Covid had ik geen probleem ondervonden bij het gebruik van de handontsmetting.

Ik bedacht dat ik het misschien eens kon proberen met irisherkenning, maar gaf het al op nog voor ik de telefoon open had. Ik las namelijk dat dat met een bril ook wel eens mis kan gaan.

Ik zag het al voor mij: zit ik zo onnozel naar die telefoon te knipogen en geeft dat ding geen krimp.

Ik heb al mijn vingerafdrukken er uit gegooid en opnieuw ingegeven. Het werkt als een bieke. Maar wat nu moesten mijn vingers zich herstellen na de Algipanperiode?

En in al die politiefeuilletonnekes zie je dat ze de slechteriken zomaar herkennen aan de hand van een veeg op een klink.

Wonderbaarlijk eigenlijk, als je bedenkt dat mijn telefoon mij nog niet wil herkennen.

Previous

Ontwikkeling in ontwikkelen

Next

Wangedrag …
Schering en inslag

12 Comments

 1. Vingerafdruk, irisherkenning – ik vind het maar lastig zo’n telefoon. Die van mij gaat open met een nummercode, maar ook dat is een gedoe. Eigenlijk vind ik die hele telefoon een ramp. Te laat mee begonnen, toetsjes te klein, interface die me niet eigen is… En dan zijn er mensen die dat allemaal met hun horloge doen!

  • ms

   Ik kan er best weg mee. Meer nog, ik doe er haast alles mee. De vorige had wel iets grotere toetsjes, dat vond ik wel gemakkelijker. Aan een horloge heb ik zelfs nog niet gedacht, al weet ik wel dat het kan.

 2. Vreemd is dat. En vervelend!
  Gezichtsherkenning al geprobeerd? Die van mij doet het hiermee altijd prima. Zelfs met zonnebril op!

  • ms

   Neen, nog niet en ik weet nog zo niet of ik het ga proberen. Je kan niet geloven wat een hoop miserie ik had nadat ik die vingerafdrukken terug ingesteld had. Overal opnieuw aangeven en ingeven en itsme moest ik zelfs eerst blokkeren en dan heractiveren.

   Ik had wel alles opgezocht over die iris maar niet over gezichtsherkenning. Misschien bekijk ik het toch nog eens. Ik weet nu toch hoe ik het itsme aan zijn verstand moet brengen.

 3. Geen vingerafdrukken of wat dan ook voor mij. Ik vind het al moeilijk genoeg met de cijfercode.

  • ms

   Tja, daar zeg je het! Die cijfercode ingeven vind ik ook lastig. Die vingerafdruk -als hij het doet tenminste- niet.

 4. Wat dacht je van je tenen?

 5. elsjeveth

  Ha ja dat gebeurt weleens, en op momenten dat het net even niet uitkomt. Bijvoorbeeld bij betalen met je smartphone…zweten bij de kassa

  • ms

   Wel, ik was het uiteindelijk sowieso gewend geraakt dat het niet werkte dat ik al automatisch de code ingaf.

   Nu moet ik terug wennen aan de vingerafdruk. Tja …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén