Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Musea Nostra

Bij de snuistertweedaagse kochten we het Museumboek van het KMSKA, zoals vermeld in de reacties.

Maar niet dat alleen. Er was een tweede boek over het KMSKA, uitgegeven door het -toenmalig- Gemeentekrediet. Dat boek was ook de moeite waard.

Thuis vond ik achterin een lijst. Het bleek een boek uit een reeks te zijn, die “Musea Nostra” heette en waar nog meer interessante musea opstonden, zoals dat van het MSK in Gent bijvoorbeeld, of dat van Museum Mayer van den Bergh.

Ik ging wat aan het googelen en vond ze niet zo direct terug, wel verwijzingen maar daar bleef het bij. Dat werd dus een nieuwe nota op mijn boekenlijst. En wel bij de dingen die ik in het oog moet houden bij volgende snuistermarkten en -verkopen.

Niet dat ik ze allemààl wil, maar als ik er ene tegenkom zal ik die toch niet laten liggen.

Zoals ik ook al vertelde in de reacties, was ik de voorbije week wat aan het kijken in de eigen boekendozen welke ik eventueel wel aan een boekenverkooporganisator zou willen geven.

En wat zat dààr tussen? Juist ja, het boek “Museum voor Schone Kunsten Gent” uit de reeks Musea Nostra, uitgegeven door o.a. het -toenmalig- Gemeentekrediet.

Je weet nooit waar je schatten vindt, al was het in je eigen boekendozen.

Ik kon al direct mijn nieuwe nota op mijn mijn boekenlijst gaan aanpassen en voelde mij net als ware ik van een geslaagde boekenverkoop thuis gekomen.

Previous

B.B.B.

Next

Nie simpel

13 Comments

 1. Zo schiet een lijst lekker op! Ik zag vandaag een grapje van iemand die om tijd te sparen in de supermarkt ter plekke een boodschappenlijst maakt en meteen ook die boodschappen in haar mand doet. 🙂 Heb je nog meer dozen staan waar je doorheen wilt?

  • ms

   Die boekendozen zijn al meerdere keren gesorteerd. Eerst ging het van de grote bananendozen naar de lagere, kwestie van gewicht en gemakkelijker te tillen.

   Toen maakte ik al een voorselectie: romans, oude boeken, kunst, sport, enz …

   Nu deed ik een selectie van boeken die we wel gratis wilden weggeven voor een goed doel.

   Maar wie weet denk ik er bij de volgende selectie wel weer anders over. Maar van deze reeks zit er geen meer tussen.

   Mijn boodschappenlijstjes maak ik wel op voorhand, de tijd dat ik zonder kon is al lang voorbij. En Luc zonder boodschappenlijstje? Dan brengt hij de hele Colruyt mee … of toch de helft. 😉

 2. Zo vond je een boek in je doos vol boeken, leuke vondst. Hopelijk vindt je nog enkele van op je lijst.

  • ms

   Feitelijk is er nog maar ene van die lijst die ik echt graag zou vinden, die van het Museum Mayer van den Bergh. De andere zijn een toegift.

 3. Onverwachts in eigen huis gevonden.
  Best mogelijk dat je vaker iets vind, soms tot je verbazing.

  • ms

   Ooit hebben wij zoveel boeken gekregen dat ik uiteindelijk niet meer wist wat we hadden en wat niet. Daar heb ik nu een beter zicht op.

   Meestal weet ik, als men op de boekenmarkt naar een onderwerp vraagt, of ik dat thuis in een doos zitten heb of niet. En dan nemen we dat bij de volgende boekenmarkt mee.

   Bij de kunstboeken had ik daar geen weet van. Nu wel … ongeveer.

 4. Toen we een keuken aan lieten bouwen, heb ik de ruimte van de oude keuken als ‘bibliotheekje’ ingericht. Ik heb daar drie lage kasten (met ieder drie planken) en twee hoge kasten (met ieder zes planken) neergezet en een lekkere stoel om te lezen. Nu heeft de kat die lekkere stoel ingepikt en ik zit nu heerlijk op de bank. De kunstboeken, liggen meestal plat op de planken, want die zijn over het algemeen, qua formaat te groot om rechtop te zetten. Trouwens ik heb ook een ‘afwijking’ ik lees mijn boeken meerder malen, niet gelijk achter elkaar, maar soms ontdek je de verschillende lagen in een boek pas als je het vaker leest.

  • ms

   Mijn kunstboeken liggen ook plat. Ik vrees dat ze, als ze rechtstaan, zouden gaan doorzakken.

   Ik lees mijn boeken ook meerdere malen, vooral wel die waar wat psychologie aan te pas komt. Daarom zijn er ook schrijvers waar ik meerdere boeken van heb, waarvan er wel een paar mee naar de boekenmarkt zouden mogen, maar ik het toch niet doe. Dat is ook een “afwijking”.

 5. je hoeft niet altijd ver te zoeken om iets te vinden

  prettige dag

 6. Rijker zijn dan je denkt. Dit is het bewijs dat het bestaat.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén