Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een log zonder inhoud

Eigenlijk wou ik vertellen dat we na mijn jaarlijks tandartsbezoek nog eens over de Tiense markt liepen. Maar aangezien ik vergat van er een foto van te nemen is het nogal onnozel om daar melding van te maken.

Ik wou iets vertellen over de boeken uit mijn jeugd, maar toen las ik bij Bertie een log over lezen en besloot ik dat ik de boeken uit mijn jeugd nog wel even kon laten wachten tot een dag zonder inspiratie.

Ik las een artikel over het vijfde coronavaccin1 maar aangezien er in dat artikel niet veel meer te lezen valt dan dat men zelf nog niet weet hoe het in zijn werk zal gaan, zou het nogal dom zijn om daar over te gaan dubben.

Over dat orthopedisch kussen wou ik eigenlijk niks meer zeggen maar er vandaag gewoon eentje halen, maar Luc kreeg er een mee van de kinesiste, om uit te proberen. Dus valt de uitstap van vandaag ook in het water, hopelijk niet letterlijk.

En dan las ik bij Elsje over eierkoeken. De herinnering sprong als een veer omhoog. Het is lang geleden dat ik ze nog bakte, Zoon en zijn zus waren er gek op, maar ik weet zelfs niet of ik er bakte sedert Luc en ik samen waren. Ik voorzag ze telkens we naar een wedstrijd gingen en elke keer kwamen er meer en meer gegadigden opdagen aan de caravan.

Dus … wou ik eierkoeken bakken, maar ik had een ingrediënt helemaal niet en er waren maar vier eieren meer. Daar zouden we vandaag wel eens omgaan, maar Luc had het lumineuze idee om toch gisteravond nog snel te gaan. En aangezien ik dan wel alle ingrediënten had, bakte ik ze gisteravond voor bij het ontbijt van deze morgen.

Ach ja, gekochte eierkoeken zien er nogal eenvormig uit, maar die zelfgebakken van mij lijken wel wat meer op pannekoeken.

Aanschuiven, zoals ooit, hoeft niet. Of wij zijn nog niet op, of de koeken zijn op.

pske van mske:

  Mijn gedacht over de tussen-n in bepaalde woorden kan je op deze pagina vinden

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Het sukkelstraatje

Next

Goe bezig

19 Comments

 1. Mijn eerste gedachte bij de foto in de header was ook: pannekoeken. Maar eierkoeken dus. Ik heb nog nooit andere eierkoeken dan uit de winkel gegeten. Die van jou zien er heerlijk uit. Ik ga een recept zoeken.

  • ms

   Bij de recepten op internet gebruikt men bloem en worden gebakken in de oven. Die zien er dan meer uit zoals de eierkoeken die je in de winkel kan kopen.

   Deze heten eierkoeken, staan in het kookboek van de Boerinnenbond/KVLV (Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen)(kookboek zo goed als ieder meisje kreeg bij haar trouwen) en maakte ik dus jaren geleden al. Ze zijn niet met bloem gemaakt en gebakken in de pan. Maar ze worden wel koud gegeten.

 2. De eierkoeken zien er heerlijk uit!
  Benieuwd of het orthopedisch kussen bevalt.

  • ms

   Dat waren ze. Over dat kussen heeft Luc nog geen oordeel geveld, hij heeft er in elk geval nog niet over gemopperd en wil nagaan hoeveel het bij die winkel zou kosten. Hij heeft nog twee weken om te testen.

 3. Ze zien er veel lekkerder uit dan die droge dingen uit de winkel. Ik krijg er zin in en laat de rest maar zitten. 😁
  Als het kussen van Luc maar bevalt.

  • ms

   Ik kocht/koop die in de winkel nooit, net omwille dat ik ze te droog vind, maar blijkbaar is de naam eierkoeken hier van toepassing op zowel koeken die wat steviger van structuur zijn (bloem) als deze .

   Luc en het kussen? Hij heeft nog wat tijd om te testen, maar hij wil wel weten hoe duur dit soort kussen wel zou kunnen zijn.

   Het is een heel bizar kussen, dat wel.

 4. Hopelijk doet dat kussen zijn werk.
  Smakelijk met de eierkoeken.

  • ms

   Dat hoop ik ook, al vind ik het een heel raar kussen. Echt wel, zoiets zag ik nog nooit.

   De eierkoeken worden momenteel doorgespoeld met een tweede tas koffie.

 5. Hoofdkussens, ik heb een kast vol. Het is altijd wel iets. Ofwel te zacht, of the hard, te dik of te dun, of te weinig steun aan de nek enz. Nu heb ik sinds enige tijd een van Ikea, een ergonomisch kussen van traagschuim. Ik ben er heel tevreden over. Gisteren een voor mijn man meegebracht … eens zien hoe het hem bevalt. Deze is het https://www.ikea.com/nl/nl/p/kvarnven-ergonomisch-kussen-zij-rugslaper-90507354/

  • ms

   Dat is dus wat ik ook vrees, dat het altijd wel iets zal zijn, iets dat soelaas brengt voor een ding, maar dan iets anders uitlokt.

   Ik heb Luc gezegd dat hij het eens moet bekijken.

   • Mijn schoondochter heeft een Tempur Sonata van de CM omdat zij al jaren last heeft van een ooit opgelopen whiplash waarvoor zij ook nog elke week twee keer bij de kinesist zit. Maar dat zijn kussens van 150 euro. Dat koop je zomaar niet als je niet zeker bent dat het een goed is. En bovendien een model dat je niet fatsoenlijk in een kussensloop kan krijgen. Enfin, ze is er goed mee en dat is het voornaamste.

    • ms

     Voilà, maar je moet het eerst vinden.

     En mijn leeskussen is zo een met twee diktes met een golving. En dat levert wrevel op. Dat is het dus niet.

     Dat wat hij nu mag uitproberen komt van bij Vigo. Maar of dàt goed is. Voorlopig hoor ik nog geen commentaar er over, niets slecht, maar ook niks goed.

     Nu zocht ik het op en vind via “Goed/ Thuiszorg” zo een kussen bij Farmaline: Axamed Pillow Hoofdkussen.

     Toch eerst efkes nog een paar nachten aankijken. 😯

 6. Die zien er smakelijk uit :p

 7. elsjeveth

  Aha kijk zo heb ik je zomaar aangezet tot het bakken van, zo te zien verrukkelijke eierkoeken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén