Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het hoofdkussen

Er was een tijd dat ik op mijn buik sliep. Ik had toen geen hoofdkussen nodig. Dat stond rechtop tegen de bedsponde voor als ik wou lezen.

Maar een paar jaar terug trok ik op een nacht dat kussen onder mijn hoofd. Ik sliep niet meer op mijn buik sedert ik nogal wat kilo’s bijgekomen was.

En dan gebeurde wat wel overal gebeurt waarschijnlijk. Er kwam sleet op de kussens. We kochten er nieuwe. Maar we kochten er vier. Waarom vier? Nu ja, we deden dat gewoon omdat we geen hamsteraars zijn maar toch graag een reserve hebben. Je weet maar nooit dat de onze of die van de gastenkamer niet meer zouden voldoen.

In Erperheide werd ik wakker, het hoofdkussen dat de eerste avond zo goed had aangevoeld was ingezakt als een slecht gerezen deeg.

En ik kreeg … kreeg ik een stijve nek? Kwam het door het zwemmen dat ik niet meer gewend ben? Of kan artrose ook op de nek? Of kwam het door het hoofdkussen? Thuis had ik er nog last van.

Ik heb mijn hoofdkussen dubbel geplooid in zijn hoes gestopt en het beterde, het leek wel over … tot ik het zondag in lichte mate terug gewaar werd. Dubbel kussen ook ingestort?

De vraag is nu: “Ga ik dat reserve hoofdkussen uit zijn schuilplaats halen of opteer ik ineens voor een ergonomisch model?”

In Oosterse landen gebruiken ze een houten hoofdsteun. Zou dat geen duurzame oplossing zijn?

Previous

Drempelvrees

Next

Het einde van de wereld was nabij

10 Comments

 1. Instortende kussens. Daar moet ik over nadenken. 🙂

 2. elsjeveth

  Ik gebruik een rol in de nek als soort van hoofdkussen, gekocht in Spanje destijds.

  • ms

   Ik had ook al zoiets overwogen. Maar daar moet ik zeker nog meer over opzoeken: hard of zacht, dik of dun, op maat of niet.

   Pffft … dat ik ouder word, tot daar aan toe, maar dat verslijten is er te veel aan.

 3. Koop een dikker exemplaar, mocht het instorten (☻) dan heb je nog wat over.

 4. Hamer mee naar bed en het kussen beetje plat slaan.

 5. Ik slaap op drie platte kussens op elkaar. Die moet ik iedere avond kneden en vormen tot ik goed lig. Wat een gedoe, maar het is niet anders.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén