Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ongewenste toeristen

De laatste tijd regent het negatieve berichten in de media en dan deze keer niet over bepaalde bezienswaardigheden of verfilmde locaties maar over stranden. Stranden die van iedereen zijn maar op één of andere manier toch worden ingepalmd voor doeleinden waar geld mee te verdienen valt of waar de lokale bevolking niet over te spreken is: Spaanse stranden1, Griekse stranden2, Italiaanse stranden3, …

Nu valt mijn mond niet zo snel open van ’t verschieten, nu roloog ik ook niet zo vaak, mijn gezicht spreekt wel boekdelen en waarschijnlijk deed het dat als ik las dat er mensen veel geld overhebben om een stoel op een strand te huren aan een dagprijs tot zelfs 120€, gewoon om een hele vakantie te verliggen.

En dan heeft men het over de nadelen van een zonnebank terwijl je veel goedkoper een poster van een zonovergoten strand naast je zonnebank kan hangen.

Ieder zijn meug natuurlijk en eigenlijk kan ik het bestaan van dat soort vakanties alleen maar toejuichen. Het moet niet overal té overpopulair worden, want waar ze me scheef gaan bekijken blijf ik liever weg.

Lange ps van ms:

  En net op de dag dat ik een ovenvers logje op de koelrooster leg, zegt de oven dat er nog eentje klaar is om er even later nog een af te bakken. Dat is een luxeprobleem.

  Dus schuift het best houdbare op naar de volgende dag en krijgt het tweede -dat van die ooievaars– absolute voorrang.

  En dan lees ik, de dag van de ooievaars, dat de kranten, net als ik, de link hebben gelegd tussen de verschillende stranden en schuif dat log ook maar ineens naar voor, waardoor het oorspronkelijke ovenverse ineens het best bewaarbare wordt.

  De vermelding naar het krantenartikel4 voeg ik ook maar toe. Maar opdat ze niet zouden zeggen dat ik een afkijker ben: Ik had dat log de dag voordien al geschreven!

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad
3 Het Laatste Nieuws
4 Het Nieuwsblad
____________________

Previous

Te oud voor de ooievaar?

Next

Gepland en herpland

14 Comments

 1. Die berichten stonden ook in de Nederlandse kranten. Gelukkig zijn de stranden in België en Nederland nog vrij toegankelijk, mét meegebrachte broodjes en koffie.

  • ms

   Dat ondervond ik al meer, dat kranten berichten van elkaar overnemen en doorgeven.

   Zo lezen wij altijd dat wij het duurste land zijn, terwijl dat in Nederlandse kranten ook zou staan, maar dan over Nederland.

   Maar zijn onze kusten veilig voor dat soort praktijken? Dat weet ik zo nog niet.

   Deze week las ik ergens dat men verwacht dat onze kust gegeerd gaat worden door Zuiderse toeristen omdat die van hen té warm gaat worden.

   Ik vind het artikel niet terug maar wel ééntje dat wat in de buurt komt1.

   En dan krijgen wij die toestanden ook, als je ziet hoeveel verhuurbare ligstoelen en paravents er nu al op het strand staan en als je ziet hoeveel van de dijk al wordt ingenomen door grote terrassen.
   ____________________
   1 Het Laatste Nieuws

 2. Een week op het strand gaan liggen, en daar dan ook nog € 120 per dag voor betalen, ik ben niet gek.

  • ms

   Wij gaan niet op het strand liggen, nooit.

   Meestal gaan we enkel buiten het seizoen een dag of zo naar zee. Dat kan zelfs in putteke winter met dikke kleren aan.

   Maar die uitbaters hebben geld geroken en de eigen bevolking is de dupe.

   • Het is ook mijn ding niet. Vroeger, toen ik jong was, vond ik het nog leuk, maar nu heb ik daar geen geduld meer voor. Van zonnen hou ik sowieso niet.
    Bij avondzon, ga ik hier wel eens op het strandje zitten met een boekje. Dan is het rustig.

    • ms

     Ik zat vroeger ook graag buiten, maar dan op mijn koerke, met een boek. Zonnen was niet mijn ding, maar ik had indertijd wel een zonnebank voor een beetje kleur.

 3. Heel lang geleden dat ik op een strand ben gaan liggen. Niets meer voor mij. Aan mij valt er dus niets te verdienen op dat vlak.

 4. Strand, zomaar een stukje land dat niemand kan claimen. En dan lui die het toch doen. Dit las ik ook.
  Een regering moest zich diep schamen en er onmiddellijk een eind aan maken.

 5. elsjeveth

  Naar het strand in Nederland, met de frigobox, kont in het zand en korrels tussen de boterhammen. Nee een ligbedje voor 120 euro daar gaat mijn portemonnee van gillen.
  Vorig jaar in Griekenland namen we een ligbedje met parasol, heerlijk in de schaduw met de zee binnen voetbereik. Kosten: 1 consumptie per persoon, van de strandbar, verder mochten we er de hele dag verpozen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén