Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De terugreis

Was de heenreis dan een relatief goeie meevaller geworden, ik wou de terugreis niet vergallen door een file op dat viaduct. En ja, die was er. Dat zag ik op Google Maps. De file begon in Groot-Bijgaarden, bij het oprijden van de Ring rond Brussel, en stopte in Zaventem, bij de wisselaar naar de E40.

Ik besloot de Ring richting Waterloo te nemen en er dan ergens de doorsteek naar Groenendaal te maken. Dat zag er goed uit.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik werd gps en Luc reed. In Drogenbos namen we de afrit en reden gemoedelijk … tot er ineens een gele driehoek met een uitroepteken op mijn schermpje verscheen. Daarop klikken leerde me dat de weg er “mogelijk” afgesloten was. De weg wàs afgesloten!.

Vroeger bad men litanieën om iets te bereiken van een bepaalde heilige. Daar, op die plaats ergens onder Brussel, ontstond ook een litanie. Google Maps zal het geweten hebben. Alle verwijtwoorden die ik kende en zelfs onbekende heb ik hen naar hun -denkbeeldige- hoofd gesmeten. De omleiding ging langs Ukkel en ook Ukkel bleek één grote bouwput.

Google Maps heeft ons er door geloodst. Ze zullen schrik gekregen hebben.

Maar Groenendaal? Daar was het ook al niet pluis. Die oprit naar de Ring was ook al een groot gat.

Nu ja, eens terug op de Ring rond Brussel liep het vlot. In Bertem reden we de E40 op en plots zei Luc: “Gaan we een burger eten?” En dat deden we … bij Burger King.
Een achterafke …

 • Een paar dagen later vond ik een artikel op vrt nws, waarin men melding maakt van nog 26 snelwegwerven dit najaar1. En wat stond daar tussen? De oprit naar de Ring in Groenendaal natuurlijk. Dat weten we dan ook weer voor de toekomst.
 • Een paar dagen later kwam Luc de woonplaats binnen met de aankondiging dat het wel meer verkeerd kon gaan met informatie over werken. Zo kon je, volgens het artikel dat hij las, een omleiding willen vermijden en in een andere -niet aangegeven- omleiding terecht komen.

Ik zocht het artikel, het betrof een situatie in Oudenaarde, had dus niks vandoen met de situatie op de Ring rond Brussel, maar verwoordt wel de frustratie die je als weggebruiker voelt …

“Waarom kunnen we de vele wegenwerken niet beter op elkaar afstemmen?” (…)

… als ze enerzijds aan het Viaduct van Vilvoorde gaan werken en anderzijds het oprittencomplex in Groenendaal open leggen.

We zullen volgende keer de Ring volgen, d.w.z. langs Waterloo omrijden. Dat maakt het oude grapje van mijn vader over “langs Parijs naar Brussel rijden” wel erg actueel.

Dat is echt om de muren van op te lopen kruipen.


____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/03/03/46-grote-snelwegwerken-dit-jaar-in-vlaanderen-focus-op-bruggen/
2 Het Nieuwsblad

Previous

De heenreis

Next

Mu.ZEE! Hoe.ZEE!

10 Comments

 1. Ha! Die slakken tegen de gevel! 🙂 Het is een gedoe met die werken. In mijn stad zijn ze al jaren bezig met een nieuwe zuidelijk ringweg. Echt alles wordt nieuw gebouwd en dus moet het verkeer over tijdelijke wegen en viaducten met alle afsluitingen en obstructies van dien. Maar als het klaar is (over een jaar of zestig) wordt het heel mooi. Zegt iedereen. Die Brusselse ring is straks een plaatje. 🙂

  • ms

   En tegen dan worden auto’s overal geweerd en mogen enkel instanties en gegoeden van al dat moois gebruik maken.😂

 2. Het is vreselijk. Voorlopig gaan we maar niet die richting uit…

 3. Mooi zeg, die slakken op de muren, zo toepasselijk. 😉
  Het wordt hoog tijd voor personenvervoer per (grote) drones.

 4. elsjeveth

  Ha die foto met de slakken maakt alles weer goed. Het kan zo irritant zijn die files…

  • ms

   En het is gewoonweg overal. Van hier naar de kust: in Leuven op de E40, in Zaventem op de Ring, het Viaduct in Vilvoorde op de Ring, In Erpe-Mere op de E40, in Drongen op de E40.

   Of die building die slakken bewust heeft gekozen, ik weet het niet maar het zou me niet verbazen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén