Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De digitale meters

Zoals eerder al vermeld, zaten onze digitale meters er aan te komen, eerst voorzien tijdens onze vakantie, door mij verplaatst naar de maandag er na.

Ondertussen lazen we al over onheil dat anderen overkwam1 bij het plaatsen van die meter -in HLN had men het over Sus en Klus2. Dat is dan wel het zelfde verhaal maar dan voor abonnees.

En dan las je commentaren van mensen die het wisten van horen zeggen dat het veelal verkeerd gaat en dat je toch moet oppassen en al je stekkers uit de pries moest trekken en elke plon moest af zetten en … en … en …

We werden er niet echt zenuwachtig van maar voorzichtigheid is de moeder van het kalf dat verdronken is in de porseleinkast. We trokken zondagavond en maandagmorgen alle stekkers uit en zetten elke plon af.

De meters met hun installateur zouden tussen 8 en 13u bij ons ten huize zijn. Het was 10u. Volgens de man waren die voorzorgsmaatregelen echt niet nodig. Hij trok wel beschermingskledij en masker aan en dat begrijp ik volledig. Het is en blijft elektriciteit.

Toen ik efkes ging kijken wreef ik mijn ogen uit. We zijn echt wel op het randje aan een probleem ontsnapt. Ik zei: “We hebben blijkbaar geluk gehad dat die er tussen kon” waarop de man zei: “Zeg dat wel”. Dat was echt wel een kwestie van millimeters.

Al bij al is het hele verhaal te vatten met de woorden van William Shakespeare: “Much Ado About Nothing“.

Het resultaat? Wel dat kan je hier onder bewonderen. Want na afloop kwam Luc naast mij aan de laptop staan en fluisterde: “Komt er een log over?” Toen ik bevestigend antwoordde zei hij: “Maar je hebt er geen foto’s van”.

Daar had ik niet aan gedacht. Hij wel.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

De maidentrip

Next

Uit de fabeltjeskrant?

16 Comments

 1. Haha, gelukkig dat je met twee bent.
  Nooit gehoord dat je de prisen moet uittrekken voor het plaatsen van een digitale meter. Was bij ons ook op nen ik en ne gij geflikt.

  • ms

   De verhalen over problemen en catastrofen werden alsmaar dramatischer. En ja, het was niet nodig maar het kon ook geen kwaad, behalve voor de wekker, dus ja …

 2. Het is zo gefikst. Zo ging dat hier ook.

  • ms

   Al die paniekzaaierij van iemand die problemen ondervond, die dan opgepikt werden en een eigen leven gingen leiden.

   Zoveel te beter dat het meer wel goed gaat dan fout.

 3. Ook ik heb een digitale meter.
  Mijn verbruik kan ik goed volgen.

  Jammer genoeg heeft een oude meter voordelen bij zonnepanelen. Maar daar heb ík toentertijd niet bij stil gestaan.

  Een oude meter draait terug bij de productie van zonnepanelen. En het laten aanleggen van een digitale meter is niet verplicht.

  Vriendelijke groet,

 4. Sinds begin dit jaar heb ik ook een digitale meter. Ik had half om half verwacht dat de stroom nu makkelijker het huis binnen zou komen, maar dat is niet het geval. Wel kan ik nu zien hoeveel ik teruglever. De meter doet het goed want daar staat-ie steeds op nul. 🙂

 5. Ik zie de foto’s niet. Driemaal een blauw vakje met een vraagteken. Moet ik nu de pries uit het stopcontact trekken en opnieuw inloggen?

 6. Hier zijn ze nog niet langs gekomen om zo ene te plaatsen.

 7. elsjeveth

  past precies en ziet er fancy uit. proficiat ermee

 8. Wat sommige mensen de wereld in sturen met hun praatjes is lachwekkend.
  Hier ook een digitale meter. Prachtig, het huis knapte er geweldig van op. 🤣

  • ms

   Ze lezen iets met een half oog, gaan dat verder vertellen als was het hen zelf overkomen en zo gaat het lijken of het een algemeen probleem is.

   Ons oud huis mag zich gelukkig prijzen met zo’n blinkende nieuwe elektriciteitsmeter. We overwegen om daar ons bezoek te ontvangen. 😎

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén