Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Winteruur op zondag

Met het oog op de intrede van het winteruur gingen we zaterdag later naar bed en om de tijd in te vullen bekeken we Blackwater1. Het verhaal kabbelde over het scherm en veel actie zat er niet echt in.

Zoals wel vaker moet zoiets eerst wat bezinken en vroeg ik bij het zondagsontbijt aan Luc wat hij er van vond. We waren het eens. Het is traag. Er gebeurt niet veel. Maar toch hadden we het over wat wel was gebeurd en uiteindelijk zei Luc: “Tja, als we willen weten hoe het verder loopt, zullen we moeten kijken”.

Dat gaan we dus doen.

En zo begon onze zondag, zonder plannen, ook voort te kabbelen.
Elke dag sedert ons bezoek aan de kust dacht ik aan de foto’s. En elke dag dacht ik dat ik ze die dag wel eens zou bekijken en sorteren en ze op “In beeld zetten en geen van die elke dagen kwam het er van. Allemaal eigen schuld hoor: of ik ging liever wandelen, of ik had zeer aan mijn goesting of we keken naar de regen en Blackwater.

Het lijkt wel of de tijd moet rijpen vooraleer ik er aan begin. Zondagvoormiddag was ideaal.
Er stond een widget voor Lucs instagramaccount in de zijkolom. Die widget kreeg streken, zo zegden wij, maar heel waarschijnlijk kreeg Instagram streken en was de widget daar de benadeelde van. De widget met Lucs instagramfoto’s bleef blanco. Ik verwijderde de widget.

Maar toen ging ik die foto’s missen. Ik heb zelf geen instagramaccount meer en ik vond het een gemis dat ik Lucs foto’s niet meer kon zien. Dus probeerde ik maar met Jetpack. En dat werkt(e) en dat zonder tussenkomst van Instagram.

Nu krijg ik meldingen op mijn laptop als iemand reageert op Lucs foto’s.

Even bekijken leerde me dat het via Mozilla Firefox gebeurt. En die meldingen ga ik niet uitzetten. Tot nu kreeg Luc melding van mij als er meldingen waren bij hem. Maar dat moet niet, hij krijgt die via Instagram zelf.
De trend was gezet. Uit alle voorgaande jaren weet ik dat ik dat soort slabakkende activiteit nog een week kan aanslepen. Niet dat ik daaraan toegeef, voor de komende week staat al heel wat op de agenda, al is een bezoek aan het containerpark daar ook inbegrepen. Het is niet zo dat het allemaal grote dingen moeten zijn.

Een logische uitleg heb ik niet voor dat moeilijke aanpassen maar het lijkt wel of mijn ziel meer tijd nodig heeft om zich te realiseren dat het uur veranderd is. Gelukkig is het nu het winteruur, dat kan een dag of twee sneller verteerd worden.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtmax/a-z/blackwater/trailer/blackwater-trailer/

Previous

Herfst in de Beemden

Next

Dieric Bouts Beeldenmaker

13 Comments

 1. peter grey

  Gewoonlijk heb ik geen probleem met de overgang van winter- naar zomertijd en andersom. Maar afgelopen nacht ging ik uur later slapen maar werd ik wel op de gewone tijd wakker. Hmmm, dat was de bedoeling niet. Dus ik heb de klokken weer teruggedraaid naar de oude tijd want zo is er geen lol aan. 🙂

  • ms

   Zaterdagavond gingen we een uur later slapen dan normaal, op zondag waren we gewoon om 7 (wintertijd) wakker en op.

   Zondagavond gaan we op onze gewone (nu wintertijd) slapen en lopen hier al van deze morgen 6uur rond.

   De oplossing? Een middagdutje. Maar dat vind ik niet echt aan te raden, dan slaap ik ’s nachts niet zo vast. Al heeft toxicoloog Jan Tytgat ook daar een mening over1. Die staat dan ’s nachts terug op.
   ____________________
   1 Het Nieuwsblad

 2. De aanpassing aan het winteruur verloopt bij mij wonderwel goed. De overgang naar het zomeruur vind ik altijd lastiger omdat je dan een uur verliest.

  • ms

   Het zomeruur is altijd lastiger maar ook het winteruur gaat niet zomaar voorbij. Het vergt altijd een zekere aanpassing in ritme.

   Moesten we nu gewoon die week niks doen en het gewoon ondergaan, zou het waarschijnlijk ook wel zonder problemen gaan.

   Maar dat kan dan weer niet.

 3. Alles gaat zijn gangetje hier. Gister even wennen aan de nieuwe etenstijden. 😁

 4. Voor mij is het aanpassen aan het feit dat het nu heel vroeg donker wordt. Geef mij maar de lange lente avonden.

 5. elsjeveth

  Hoewel Blackwater voortkabbelde jullie eerste wintertijd zondag zeker niet. Ik moest het Instagram gebeuren 3x nalezen voor het kwartje viel. Waarschijnlijk een kleine winterblokkade in m’n hoofd 🧐

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén