Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Praten met …

Ben je diegene voor wie niemand tijd heeft? Ben je diegene die nergens je ei of je vraag kwijt kan? Krijg je vaak nul op het request? Net of je niks te doen hebt en hen stoort? Antwoordjes zoals …

 • Ik heb geen tijd.
 • Druk druk druk.
 • Ik heb nog veel te doen.

Ook als het hen aanbelangt:

 • Ich habe jetzt keine Zeit.
 • Mijn dakdekker gaat komen1.

Er is hoop voor de toekomst. Al zal je ervoor naar het MSK in Gent moeten. Je kan er namelijk met een schilderij praten.

____________________
1 Verhaal gekend bij de redactie maar niet voor publicatie bestemd.
2 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/12/01/praten-met-een-schilderij-dat-kan-vanaf-vandaag-in-msk-in-gent/

Previous

Kerstmagie in het kasteel van Laarne

Next

Kerstmarkten

12 Comments

 1. peter grey

  Interessant! Chatgtp met een accent van boven de grote rivieren in een kartonnen doos met gaten. ‘Waarom kijkt u droevig?’ ‘Ik wilde een taart bakken maar de eieren waren op en de buurvrouw wilde me geen eieren lenen.’ ‘Waarom wilde de buurvrouw u geen eieren lenen?’ ‘Ze is een akelig mens, bovendien was ze niet huis.”Waar was ze dan naar toe?’ ‘Waarschijnlijk naar haar zuster. Die is gevallen weet u. Vorige week, en nu zit ze met haar been in het gips. Heel zielig….’ etc. Ik begrijp uit het artikel dat het museum de vragen opslaat om te weten te komen wat bezoekers graag willen weten over kunst. En over de zuster van de buurvrouw natuurlijk. 🙂

  • ms

   Ik vraag me af welke meerwaarde dat heeft. Artificiële Intelligentie slorpt alle info op die het krijgt. Maar in het geval van oude schilders is en blijft het altijd informatie uit de tweede (de hoeveelste?) hand.

 2. Hahaha!
  Maar nee, niks voor mij. Als ik hier gewoon op een bankje op de dijk ga zitten krijg ik altijd aanspraak van een of andere voorbijganger. Dat is voor mij voldoende.

 3. Grappig is het zeker, beschouw het als een kermisattractie waarvan je je kinderen leert het niet serieus te nemen. Maar zo simpel vind ik het eigenlijk niet.

  • ms

   Neen. Er gaan altijd mensen zijn die het als waarheid gaan nemen.

   Als ze het dan nog gaan voortvertellen wordt het dan, na verloop van tijd, niet echt als waarheid geaccepteerd? 🤔

   Ik sta er toch een beetje afkerig tegenover.

 4. Geef mij maar een geschrek met een echte mens. Tegen AI praten zie ik me niet vlug doen.

  • ms

   Ik zou het zelfs niet willen, zo een gesprek waar alle omstaanders mee staan luisteren.

   Dat is al zonet als in een gastenboek schrijven of een rouwregister tekenen.

   Publiek persoonlijk dus. 😮

 5. Liever praat ik met echte mensen, die AI heb ik niets te melden. Fijne dag gewenst.

 6. elsjeveth

  Eindelijk de kans dat er iemand naar mijn gezever gaat luisteren 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén