Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ach, het is mààr …

Het is gemakkelijk om te zeggen dat het de schuld is van diegene die zonder mondmasker ergens naar toe gaat als hij hoest of snottert.

Het is ook gemakkelijk om boos te zijn op iemand die je de schuld kan geven van een gemiste uitstap omdat jij hoest en snottert.

Want vandaag zit ik thuis terwijl ik me had verheugd op de uitstap en er zelfs naar uit had gekeken.

Efkes googelen en relativeren en ik wijs geen schuldige meer aan en ik ben ook niet boos op die onbekende. Want wat blijkt? Een mens is al besmettelijk de dag vóór de symptomen tot 5à7 dagen1 na de uitbraak. De incubatietijd voor een verkoudheid: 2à3 dagen.

Dat brengt ons inderdaad terug naar het kasteel van Laarne, maar wie kan zeggen wie der aanwezigen op dat ogenblik besmettelijk rondliep en wie er die periode al gepasseerd was.

Ik zou kunnen gaan naar de uitstap, ik heb zin om te gaan, misschien zou ik wel kùnnen gaan, maar mijn gezond verstand -de spelbreker- zegt dat het beter is om thuis te blijven.

Maar mag ik toch een heel klein beetje boos zijn op of een heel klein beetje met de vinger wijzen naar al diegenen die een verkoudheid mààr een verkoudheid vinden? Ik vind mezelf namelijk een heel klein beetje zielig.

Zouden we nog een kerstfilm op overschot hebben?

Previous

De kerstfilms

Next

En wat …

12 Comments

 1. peter grey

  Het is natuurlijk heel vervelend als je je ergens op verheugd hebt en je niet kunt gaan vanwege het gevaar iemand(en) te besmetten. En een flinke verkoudheid (kop vol snot, hoesten, niks kunnen ruiken en dus proeven etc) is óók vervelend. Ik voel met je/jullie mee.

  • ms

   Wat ik het ergst vind is dat Luc eigenlijk “genezen” is en dat hij ook niet gaat. En dat ik -ik weet dat ik dat zo niet moet zien- me dat wel aantrek.

   Straks kan ik het kerstdiner op tweede kerstdag bij mijn zoon ook nog afzeggen. 😠

   • peter grey

    Ik hoop dat dat door kan gaan!

    • ms

     Ik ook.

     Zoon en Querida hadden twee weken geleden al wat onder de leden en dat was mogelijk/waarschijnlijk wel corona.

     Het is alle jaren al wat passen en en aanpassen omdat hij wel meer met kerstmis en/of nieuwjaar moet werken.

 2. In zo’n geval zou ik ook thuis blijven hoe vervelend het ook is.
  Beterschap gewenst.

 3. Vervelend is ook dat mensen zelf niet weten of ze ja dan nee besmet zijn.

 4. Ik vind het ook heel vervelend voor je. Net nu… Ik zit al drie weken tussen mensen die komen en gaan met griep en vooral corona. Het verwondert mij dat ik nog gespaard bleef tot nu toe. Sterkte daar!

  • ms

   Ik raap niet zelf op, maar ik neem het wel over van Luc. Maar ik blijf er meestal wel meerdere weken mee lopen.

   Dus enerzijds heb ik een goeie weerstand, ik mag er alleen niet bij slapen. 😮😉

 5. elsjeveth

  Nou wat een pech !!! Altijd balen zoiets. Beterschap ❤️‍🩹

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén