Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En wat …

… doet een mens dan die noodgedwongen aan TV, laptop en telefoon gebonden zit? Die kijkt TV … of die prutst.

Luc kijkt TV. Hij kijkt sport, zoals het veldrijden van de voorbije dagen, maar hij kijkt ook -halvelings opeenvolgend- naar een feuilleton dat ik maar niks vind. Daarom staat er nu ook een paravent klaar in onze woonkamer. Als hij dat spul die soap opzet, dat klap ik die paravent open.

Prutsen? Dat doe ik. Ik schreef, naar aanleiding van die opmerking van Luc, onmiddellijk een kort kerstverhaal dat ook aanpasbaar is aan andere gelegenheden van het jaar en twee dagen later schreef ik er nog eentje dat me beter beviel, dat bizar genoeg ook bij andere gelegenheden kan passen. Voorlopig zijn die niet publiceerbaar. Dat kan pas als ik er klaar voor ben. Er moet nog wat aan geschaafd en gevijld worden. En dan nog … Moest je weten hoeveel overwegen het me heeft gekost om indertijd dat log over Jut te posten …

En concepten! Die staan nu ook netjes in een wachtrij voor dagen dat ik niet weet wat schrijven. Dat is altijd handig om een voorraadje te hebben.

Wat deed ik nog? Die zijbalk beviel me niet meer. Die nam ik ook eens onder handen. Sommige dingen vlogen er af, andere werden aangepast …

… al liep/loopt dat ook niet altijd van een leien dakje. “Op deze dag in het verleden” … hoe ellenlang werd dat wel niet na méér dan 20 jaar. Ik beperkte ze tot vijf jaar en voorzag “See all …” wat dus niet blijkt te werken. Ach ja, een mens kan niet alles hebben.

Previous

Ach, het is mààr …

Next

Kerstdag

12 Comments

 1. peter grey

  Stilgezeten heb je niet! Nou ja, misschien ook wel, fysiek bedoel ik, aan je weblog prutsen terwijl je bijvoorbeeld rondjes om de tafel loopt is denk ik wat moeizaam. Maar er liggen concepten klaar, een verhaal is in wording, je log opgefrist. Ik vind dat heel wat. En van het in- en uitklappen van je paravent blijf je tóch ook nog lichamelijk actief. 🙂

  • ms

   Vermoeiend dat dat was is, daarom had ik zo af en toe tussendoor wel een dutje nodig.

   En gelukkig heeft Luc een paar keer, als hij ging TV kijken, zelf die paravent open gezet. 😴😀

 2. marieclaire

  Ik zie geen zijbalk. Ik denk dat je daar de drie streepjes mee bedoelt. Wel zie ik onder elke post “gerelateerde berichten”.

  • ms

   Als je op je telefoon leest, zie je geen zijbalk. Die is eens verdwenen bij maar wéér een of andere update.

   Daar ben ik nog mee bezig. Niet alles ineens willen hé … 😂🤣

   Aangepast! 9.35u. Het is opgelost. Je zou hem nu moeten zien.

 3. Ik ben ook bezig met blogposten die in de loop van volgend jaar zullen gepubliceerd worden. Als het weer een beetje mee zit deze week even de fiets nemen en foto’s maken van centrum en omgeving; ook voor de blogposten. Zo blijven we bezig.

  • ms

   Wat moet een mens anders doen die binnen moet blijven?

   Het weer nodigt niet uit tot wandelen en daarbij, zolang ik snotter ga ik de deur niet uit.

 4. Veel te bekijken op de zijbalk.
  Je hebt je tijd nuttig besteed, daar heb je straks veel gemak van. Net als van het kamerscherm, ik wist niet dat die nog bestonden. 🤔
  Beterschap!

  • ms

   Er zijn nog wel een paar dingen die ik wil in orde krijgen, dus ik kan nog wel een poosje verder … als dat nodig zou blijken. 😂

   Die paravent heb ik al jaren. Ik had ooit eens een schommelstoel gevonden op 2dehands en die paravent stond daar ook in hunne weg. Dus kwam die mee. Die heeft al een paar functies vervuld. 😉

   Blijkbaar hebben die toen goed aan ons verkocht, want we hebben daar toen ons kastje ook gekocht.

 5. Toch handig zo’n paravent.
  Je bent goed bezig geweest met je blog, alhoewel ik vind dat je dat sowieso zeer consequent bijhoudt. Knap hoor. Misschien lukt mij dat ook als ik met pensioen ben.

  • ms

   Hij heeft hier al meer dienst gedaan, zoals tijdens de lockdown voor onze quarantainehoek.

   Ik houd die werkelijk goed bij, maar ik laat wel alle mogelijke updates automatisch doorgaan. Je kan het anders niet volgen. Enkel als er dan iets scheef zit, moet ik wat bijsturen.

   Maar nu zit ik met twee hele zware() problemen waar ik niet direct een oplossing voor weet.

   Het ene heb ik al jàren oogluikend laten staan. Op het andere kwam ik gisteren pas uit.

   Ik slaap er niet van.

 6. elsjeveth

  Je bent productief aan de slag ! Zo heeft ieder nadeel z’n voordeel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén