Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jut is een dwaze vrouw1

Jut zet de televisie aan en zakt genoeglijk in de zetel. Ze bedenkt wat een zalig geschenk corona toch is.

Ze heeft geen sociale verplichtingen meer maar wat belangrijker is, ook geen ziekmakende familiebijeenkomsten. Telkens weer ging ze daar vol verwachting naartoe in de hoop dat het eens een keer anders zou zijn dan gewoonlijk. Dat was het nooit.

“Heb je een probleem, praat het uit” was een raad die niet gold in haar geval, want de afbrekende commentaren, gemene steken en het ridiculiseren waren maar voor de grap, om te lachen. Maar dan wel met haar, altijd met haar en enkel en alleen om haar.

Jut vond dat na al die jaren helemaal niet grappig meer maar afgezaagd. Bovendien vindt ze nu dat, als dat zo al jaren doorging, ondanks dat ze te kennen gaf dat ze uitermate irritant vond, het eerder op verregaande pesterij ging lijken.

Ze had jarenlang de persoon in de spiegel niet kunnen uitstaan. Dat kan ze nu wel. Ze kan er zelfs goedkeurend en met plezier naar kijken.

Ze wou maar dat haar familie haar ook zo kon zien. “Na corona geef ik een groot familiefeest” zegt Jut.

“Neen!” schreeuwt de spiegel … en barst.

____________________
1 Jut

Previous

En garde …

Next

Op wandel

9 Comments

  1. Een uitsmijter om over door te denken, knappe vondst.
    De esrste twee posts die ik lees (deze en van Bea) zijn meteen de beste om opgeruimd wakker te worden.

    • ms

      Dank je. Op weg naar Bea!

      Bizar dat mijn reader op mijn telefoon die laatste berichtjes niet laat zien, op de laptop wel.

      Goeie Morgen Bertie …

  2. Insgelijks!

  3. Dat gevoel ken ik ook. Grappig zijn op een kleinerende manier om zelf goed over te komen op de andere familieleden die te laf zijn om tegen haar in te gaan. Corona of niet, mijn vrouw weet dat ik me niet meer laat zien op de familiefeesten van haar kant. Aan mijn kant heb ik gelukkig geen dichte familie meer behalve dan mijn eigen moeder en die zit ook niet te wachten op zo’n “feest”.

    • ms

      Familiefeesten kunnen soms zo’n opgeklopt gedoe zijn, sommigen zijn beter af zonder.

      Familiefeesten zijn hier al lang verleden tijd. Lucs nonkel wou dat twee jaar geleden terug invoeren, maar daar heeft corona dan weer een stokje voor gestoken.

      Al moet ik zeggen dat dat een wel erg gezellig feest was, dat smaakte naar meer.

  4. ik heb op zich niets tegen familie, maar de meesten zie ik niet en weet niets over hun leven. Die samenkomsten vind ik dan erg gekunsteld. Geef mij maar spontaan gezelschap met enkele bekenden.

  5. Sterke symboliek waar veel waarheid achter schuilt. Schitterend stukje!

  6. elsjeveth

    Corona voordeel je beseft nu meer dan voorheen welke mensen echt waardevol voor je zijn en welke je kunt missen als kiespijn

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén