Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het was zover

Derde keer goeie keer is in dit geval de vierde keer raak. Eerst was er uitstel voor winters weer, daarna uitstel voor Carnaval, vorige week uitstel voor “De Vertroostende Maagd” van James Ensor en deze donderdag dacht ik eigenlijk ook al te laten voor wat die was, omwille van de rug van Luc.

Maar dat was buiten Luc gerekend. Het ging beter, maar daarom was het nog niet weg. Maar hij stond er op en we zijn dan maar met een viertal tussenstops van hier naar Aachen gereden, dan loopt hij een toertje rond de auto. Dat deed hij vorig jaar ook gedurende een paar maanden.

Van Die Mayersche wisten we al wat we mochten verwachten en dat werd deze keer nog maar eens bevestigd.

En de tentoonstelling viel enorm mee, ondanks dat ze nogal religieus was. Er waren echt wel prachtstukken te zien van meesters waar we nog nooit van hoorden.

In het hele Suermondt-Ludwig-Museum is trouwens niet veel anders te vinden dan religieuze werken en dus hebben wij ons enkel beperkt tot die speciale tentoonstelling.

En verder? Steden zijn niet aan mij besteed en jammer genoeg, Aachen is daarop -nog steeds- geen uitzondering.

____________________
1 Heimspiel. Flämische Malerei zu Hause in Aachen

Previous

De beleefdheidsvorm

Next

Nog even …

13 Comments

 1. Het lijkt me een prachtige tentoonstelling!

  • ms

   Ik had maanden geleden eens voor 1€ een boekje “Flämische Malerei” gevonden in de Kringwinkel.

   Maar in het museum betrof het dan enkel religieuze schilderwerken. Ze waren echt prachtig, ook meer van onbekende meesters. Dus dat viel wel enorm mee.

   Eens we de tijdelijke tentoonstelling hadden gezien, zijn we wel het museum een beetje ontvlucht. Dat staat namelijk helemaal vol met religieuze beelden die zo uit kerken ontsnapt lijken.

 2. Goed dat jullie ondanks Luc zijn rug toch konden gaan.

 3. Mooi hoor!
  Het is goed dat Luc blijft bewegen voor zijn rug.

 4. Ik zou de expositie aan me voorbij laten gaan. Ik ben een ware liefhebber van Aken. De Mayerische, uiteraard, maar ook Hunerbein tegenover het Stadhuis. Maar ook die sfeer van die oude stad. Heerlijk. Lekker iets eten, al is ons vroegere restaurantje waar we zo vaak kwamen (werd je bediend door een soort motorclublid, maar die herkende ons en zorgde voor heerlijk eten) opgegaan in een of andere fancy keten. Vaak geweest, maar voor een dagtripje is het net even te ver. Jammer hoor…

  • ms

   Wij doen er een uurtje over.

   Ooit waren we er wel met vroegere vrienden. Maar zoals je zegt, fancy ketens en winkelstraten waar je over de koppen moet lopen, …

   Ik zal er nog wel komen, maar niet zomaar eens.

 5. Van relikunst houd ik niet zo (heb er ook geen verstand van) maar dat stuk Heimspiel ziet er aantrekkelijk uit.
  Luc doet het goed met zijn rug: af en toe een rondje lopen. Werkt het beste, weet ik uit ervaring.

  • ms

   Wel, ik houd er normaal dus ook niet van. Maar het was echt wel de moeite waard omwille van de schilder- en afwerkingswijze. Het is een mooie verzameling.

   Voor de rest van het museum zal ik de verplaatsing niet doen, zelfs niet overwegen.

   Wel ja, Luc is nooit gestopt met voorzichtig zijn met zijn rug. Vanwaar komt het dan ineens terug? Toch ergens iets dat niet juist zit of zat, zeker.

   Maar het gaat beter, veel beter zelfs, al is het nog niet helemaal over.

 6. elsjeveth

  Toch de moeite waard, en Luc heel verstandig in beweging blijvend. Een stad heeft voor mij altijd iets ongenaakbaars en vaak verborgen geschiedenis. Ik woon op het platteland maar vertoef ook graag in stad

  • ms

   Ik denk dat ik niet zou kunnen wonen in een stad. Soms denk ik wel dat er in een stad meer te beleven valt, maar ja, dan kan ik er ook naartoe.

   • elsjeveth

    Dat klopt ! Daarom hebben we gekozen voor leven in een dorp. Willen we naar de stad dan is die op een half uurtje van hier

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén