Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het Bruegelhuis

Natuurlijk weten we dat, als we naar Center Parcs Erperheide gaan, het daar voornamelijk om het wandelen gaat. We zitten er in de buurt van Bosland en vanuit het park zijn er ook wel een paar mogelijkheden om te wandelen zonder de auto van de parking te moeten halen.

Maar wat doe je dan voor de rest van de dag? Je kan toch niet met halve dagen in de Market Dome gaan hangen. Allee, wij toch niet.

We zouden er kunnen gaan zwemmen, maar in bepaalde regio’s in Duitsland was het vakantie. In Nederland mogelijk ook, gezien het aantal Nederlandse nummerplaten met bijhorende kinders. Dus er waren ballekes genoeg in de soep.

Maar in Peer op het marktplein is een Bruegelmuseum, vond Luc. Het zou dan wel enkel om reproducties gaan, maar dan wel van Pieter Bruegel de Oude.

En al stond er bij dat het een familiezoektocht betrof, we trokken onze stoute schoenen aan en gingen een kijkje nemen. Zoals Luc het zegt: als we telkens moeten wegblijven waar hun doelpubliek jonger is dan 15 dan moeten we nergens meer zijn.

Al bij al was het een aangenaam bezoek. We waren er helemaal alleen met de Oude Pieter.

Is het aan te raden? Ik weet het zo niet. Het zijn nu eenmaal reproducties.

Maar anderzijds, waar vind je alle schilderijen van Pieter Bruegel de Oude onder één dak? Om de originelen te zien zou je de hele wereld moeten afreizen.

Neen, wij namen geen deel aan de zoektocht, maar toch waren we content dat we het bezochten, wij vonden het het bekijken waard.

We zijn daarna nog wel even in de Market Dome gepasseerd voor een drankske en gelukkig zaten de ballekes nog in de soep.

____________________
1 Het Bruegelmuseum

Previous

AI is een beetje wachten

Next

Het venijn in de staart

14 Comments

 1. Lijkt me best leuk!

  • ms

   Het zou dom geweest zijn om er geen kijkje te gaan nemen. Zolang je niet weet wat het is weet je ook niet wat je mist. 😉

 2. Het mogen dan wel reproducties zijn, je ziet inderdaad alles onder één dak. Een mooi overzicht. Dat is toch interessant.

 3. Het was dus toch een leuke tentoonstelling al waren het geen originele werken. Fijne zondag gewenst.

 4. Zo heb je een mooi beeld van al zijn werken.

 5. Niks mis met een beetje cultuur af en toe….. Ik bezocht onlangs na 60 jaar ons eigen Rijksmuseum…..Was best fraai en ik ga er zeker nog eens terug kijken….

 6. Niemand onder de vijftien die meekeek😉, toch een geslaagd bezoek.

 7. elsjeveth

  Als je toch in de buurt bent …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén