Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

AI is een beetje wachten

De voorbije week in Erperheide, tijdens mijn dagelijkse koffietassen in, las ik:

Zo maak je zelf de mooiste beelden met AI1.

Het leek zo simpel dat ik het toch eens wou proberen. Ze gaven wel de goede raad mee om op te passen met auteursrechten. Daar zou ik dan wel extra goed moeten op letten.

En ik gaf volgende opdracht in:

Oudere vrouw met lang grijs haar in lage paardenstaart en grote man met snorrebaard wandelen door een regenwoud met reuzegrote bomen omringd door prachtige vlinders.

Daarna moest ik wachten … En ik wachtte. Na meerdere minuten kreeg ik volgend scherm te zien:

(Lees verder onder de foto)

En ik typte het volledige voorgaande log met inbegrip van het bijsnijden van de schermafdruk en de hele santekraam en ik pelde mijn ochtendappelsien en at een paar partjes en … na een half uur gooide ik het boeltje dicht.

Wie nu denkt dat ik opgaf, denkt verkeerd. Ik zou het zoals het de modernste logica betaamt eens in het Engels gaan zeggen. En ik kreeg zo goed als onmiddellijk volgend resultaat:

(Lees verder onder de foto)

En ik dacht: “Potvolblommen, ik had erbij moeten zetten dat die man een hoed moest op hebben”.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Center Parcs Erperheide

Next

Het Bruegelhuis

19 Comments

 1. Die plaatjes zijn vreemd… hoe moet je het zeggen… volmaakt. Alles is in orde, nergens dreiging, niets onaangenaams, het klopt allemaal, mooie, zelfverzekerde, tevreden mensen die van elkaar houden, de vlinders, het licht, je hoort de vogels en ruikt dennegeur vermengt met honing of poffertjes of nougat. Het mooiste vind ik nog de handtas van de vrouw met Emmylou Harrishaar op de afbeelding linksonder. Daar zit een rolletje drop in, autodrop, daar is hij zo dol op.

  • ms

   Dat had ik dus ook en ik zag ook dat haar haar mooi lag en niet verwaaid, dat die eerder gekleed zijn voor een stadswandeling en die kabas die zij meezeult? Hoe onhandig. En als Luc drop wil neemt hij dat zelf mee, maar dat lust hij niet.

   Verder vertrouw ik het voor geen haar. Artificiële intelligentie of niet, iemand heeft die personages ooit getekend. Misschien Microsoft wel zelf, maar toch. Ik weet niet of ik voorstander ben om het te gebruiken.

   Ik heb verdorie al drie keer via google afbeeldingen gaan checken of ik ze nergens vind. Een onruststoker is het, die artificiële.

 2. Ze doen me denken aan de plaatjes in de Wachttoren, het magazine van de getuigen van Jehova. Het lijkt me leuk om dit eens te proberen, ga ik ook eens doen.

  • ms

   Daar heb je dan ook gelijk in. Ik liep me al een paar dagen af te vragen waarom de stijl ervan een belletje doet rinkelen.

   Zoals gezegd, iemand moet dit ooit getekend hebben en hopelijk zijn dat wel degelijk de mensen achter die url zélf.

 3. Awel, ik vertrouw het ook voor geen haar. En ik ben helemaal geen fan van die AI. Weg ermee!

 4. Als je zelf vindt dat gelijkenis vertoont (op die hoed na dan..) moet het wel goed zijn gemaakt. Vanuit mijn talenten ben ik geen tekenaar, dus dat zou me best eens van dienst kunnen zijn…:)

  • ms

   De gelijkenis van de man gaat op meer vlakken niet op. Een snorrebaard is geen snor én baard en nog zo het één en ander.

   De afbeeldingen zijn in elk geval te àf.

 5. Het doet me denken aan zoete liefdesromannetjes. Met of zonder hoed.
  Volgende keer het woord ‘realistisch’ erbij zetten. 🤣

 6. elsjeveth

  Ai Chris gebruikt het zo af en toe, ik kijk er met verwondering naar.
  Soms is het lachwekkend, maar soms echt waardevol.
  Het is zoals met alle nieuwe (nou ja nieuw) zaken even wennen en er op een verstandige manier mee omgaan

 7. Behalve een kort verhaal met nonkel Juul heb ik geen ervaring met AI. Die resultaten doen me ook aan die illustraties van de Jehovah’s denken.

  • ms

   Ik neem die boekskes niet aan. Ik sluit de deur nog voor ze vijf woorden gezegd hebben, maar ik heb ooit wel die afbeeldingen gezien en ja, daar lijken ze wel op.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén