Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Weerpraatje

Zover ik me kan herinneren heeft het weer nooit invloed gehad op mijn humeur. Er valt niks aan te veranderen, we moeten het toch nemen zoals het komt.

Maar nu heeft het toch een peil bereikt waarvan ik denk dat het stilaan genoeg wordt. Elke planning, voor wat dan ook, moet doorgeschoven, herbekeken, aangepast of opgeborgen worden. En dat heeft dan veelal meer met de voorspellingen dan met het weer zélf te maken.

Voor ons verblijf aan de Bostalsee voorspelde men de ganse week regen en de week erna mooi weer. Je kan niet geloven hoeveel regenkledij wij hebben meegenomen. Maar we hadden geluk. De eerste dag regende het, de volgende dagen was het mooi. De valies ging vol ongebruikte kledij weer mee naar huis.

De week erna -de voorbije week dus- goed weer? Jawadde, daar zaten ze ook goed naast.

Voor de rommelmarkt de voorbije zaterdag werd veel regen voorspeld. Gelukkig konden wij nog een plaatsje binnen bemachtigen. Het werd een prachtige dag.

En ik bedacht hoeveel geluk wij hadden, als je hoort en leest wat er elders weer gebeurde. Dan is een niesbui -of twee- door een stoffige hal maar een kleinigheidje.

En toch had het weer invloed op onze geplande wandeling van gisteren, tweede Sinksendag. We wilden een, reeds gemaakte, wandeling opnieuw afwandelen. Of het zou regenen of niet, de wandeling viel in het water. De wandeling ligt in het getroffen gebied.

Tegen regen heb ik een regencape maar glibberige paden door modder in overstroomd gebied vind ik, sedert die artrose in mijn heup, helemaal geen plezier meer. Laat staan dat die paden nog onder water zouden kunnen staan.

Mijn humeur? Dat zei: “Ja làp” of iets straffers, daar bleef het bij. Maar het kwam toch maar nieuwsgierig over mijn schouder kijken terwijl ik druk doende was met alternatieven zoeken.

Previous

Observeren en argumenteren

Next

Bankzaken

11 Comments

 1. Mooie foto’s! Met het weer kunnen we inderdaad niet echt rekening meer houden. Wij vertrekken deze week naar Noorwegen en nemen gewoon alles mee van zomerse kledij tot winterkledij, ook regenkleding en heel veel laagjes zodat we onszelf kunnen afpellen als een ui als het nodig is. Nadeel : teveel bagage!

 2. In ons land kondigt men nogal snel kleurcodes af. Gisteren was het ‘Geel’ wat de klok sloeg want ‘onweer en soms heftige regens’. Nou, het regende een kwartiertje flink zo rond een uur of zes. En we voelden tijdens een wandeling wat spetters. Maar Code Geel?? OK er is elders wel wat meer gevallen, maar zeer lokaal. Ik begin het geloof te verliezen in dit soort weersverwachtingen. Herinner me nog wel (kom ik nog eens op terug..) enorme regen/onweersbuien in LImburg als we daar verkeerden. Niet voorspeld, maar ineens los gebarsten in de zomer. Hoorde er bij, want ze hadden daar ander klimaat dan hier aan de kust. Ooit tijdens een trip naar en in Florida een jaar of 35 geleden kregen we ter maken met een orkaan, Floyd. Dat ding zorgde voor enorm veel wind en regen, maar de temperaturen bleven behoorlijk hoog. Dus deden we gewoon waarvoor we gekomen waren. Na thuiskomst kwam een dag of 4/5 later een stevige stormdepressie ons teisteren in NL> Wat bleek…was die zelfde Floyd die intussen wat was afgezwakt, maar nog steeds bakken regen bracht. Voorspellingen klopten, maar codes kenden we nog niet. Welk een goed verhaal….

  • ms

   En die kleurcodes? 🫤 Dan zeggen ze code oranje voor de provincies Luik en Limburg, code geel voor de provincie Vlaams Brabant.

   Moet je eens kijken waar Landen ligt in die provincie Vlaams Brabant. 🙄

   Landen wordt niet voor niets 4-provinciënstad genoemd.

 3. Het beroerde is dat je je tegen het weer niet weren kan 😉 welke keur er ook aan wordt gegeven.

  • ms

   Maar zij die kleurkes geven aan weerfenomenen verdienen er wel hun boterham mee. En wij zitten met de gebakken peren. 😉

 4. Ik volg het weerbericht niet meer. Regen kan je alle dagen verwachten. Een hele opluchting als het eens een dag niet regent.

  • ms

   Ik kijk op de app en vergelijk met de realiteit alvorens te gaan wandelen.

   Maar ik wil niet altijd binnen zitten omdat het zou kunnen regenen.

 5. elsjeveth

  Op dit moment ben ik er helemaal klaar mee. De keren dat ik met de tuinkussens onder mijn arm naar binnen moest vluchten zijn niet meer op 1 hand te tellen.
  Normaliter neem ik het weer zoals het is, maar nu…
  Voordeel, nu kan ik binnen genieten van je mooie fotocollage.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén