Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een ferm plezant dagske

Het thuisblijven en slechte weersvoorspellingen beu, besloten we vorige vrijdag ons maar aan de planning te houden en de twee stockverkopen, die op de agenda stonden, te gaan bezoeken.

We vertrokken in een grijze regenbui, maar volgens het KMI zou die niet zo lang duren, in Landen dan toch niet, maar in Limburg, waar we naartoe reden, ging die bui een trage pirouette maken, zodat ze daar tot zeker na de middag zou duren.

Op ons eerste adres aangekomen, parkeerde Luc de auto zodat ik niet in een plas moest uitstappen en hij ook niet. We waren er een hele poos binnen, vonden minder dan gehoopt maar wat we hadden gevonden was dan weer beter dan verwacht.

De plas was gegroeid en we hadden beiden wel botten kunnen verdragen om erdoor te waden.

Volgens Google Maps kleurde de N71 volledig rood en ik waarschuwde Luc al nog voor we de brandweerwagens zagen en de nadars die verhinderden dat we die zouden oprijden. Ik gaf snel de alternatieve route in. “Aan die plassen op die parking te zien zal er waarschijnlijk wateroverlast zijn op die N71” opperde Luc.

We reden via een omweggetje langs Mol waar we efkes de omleidingen trotseerden om in de Kringwinkel binnen te stappen om er onverrichter zake terug buiten te komen. Die winkels hebben echt niks -of toch zo goed als niks- meer te bieden. Jammer voor de moeite.

Bij de tweede stockverkoop gingen we enkel eens een kijkje nemen, zo gewoon efkes het aanbod bekijken. Gelooft ge dat? Ze hadden echt wel toffe zaken en we kwamen er buiten met een -voor de helft- gevuld plastic zakske en met de intentie om hun website in het oog te houden.

En dan kwam de verleiding. Het was al na de middag en we hadden de meegenomen boterhammen nog niet op, toen Luc zei: “Bij Ikea kan je een driegangenmenu eten voor minder dan 10€ per persoon”.

En al hadden we wel al voorzien wat we die avond zouden eten, we reden de parking van Ikea op, die nogal vol stond en aan de vensters van het restaurant te zien zat daar ook wel wat volk bijeen.

“Als er een wachtrij staat, rijden we door” besloten we. Dat is eigenlijk een besluit dat voor altijd en overal geldt.

Er stond geen wachtrij, niet bij het bestellen, niet aan de kassa. Er zat wel veel volk in het restaurant, maar kijk, daar was een tafel vrij. En we zaten en we aten. Het leek wel een stoelendans, het vele volk leek druppelsgewijs op te stappen terwijl hun plaats werd ingenomen door nieuwkomers.


Eens thuis had Luc het over het avondeten, waartegen ik mijn veto stelde -Baskuul spitste zijn oren al- en hielden we het kcal-arm waarna Luc verkondigde dat hij het toch een prettig dagske had gevonden.

Dat was nog vóór we de Media hadden gezien:

Aanhoudende regen zorgt voor wateroverlast in Limburg1
en
Enorme ravage en twee zwaargewonden na ongeval in Lommel: bestelwagen breekt in tweeën2

Dat eerste wisten we dus al, maar dat bericht over dat zware ongeval kwam toch efkes hevig binnen.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Vertaald – Verhaald

Next

Denkbeeldig

6 Comments

  1. Afgezien van het laatste bericht lijkt het me echt een prettige dag geweest te zijn. Vinden wat je niet zocht, dat is altijd aardig. Met dat rare weer van tegenwoordig trek ik me niet veel meer van weersverwachtingen aan. Je kunt aan de gang blijven. Maar de aanschaf van een paar laarzen is het overwegen meer dan waard. Vorige week zag ik kinderlaarsjes, hemelsblauw met lila sterretjes. Ik ga eens kijken of die ook in volwassen maten te krijgen zijn. 🙂

    • ms

      We zouden ook nog een wandeling gemaakt hebben, maar dat hebben we toch maar niet gedaan. 🙂

      Ik heb gewone groene botten voor bij de paardenoppas, maar ik heb ook een paar met carreauxkes, maar vrijdag had ik gewoon mijn sneakers aan.

  2. Ook wij maken soms van dit soort dagjestrips. Alleen was het gisteren even ‘bal’ rond onze stad omdat weer een snelweg op de schop was genomen waardoor alle omliggende routes vast stonden. Gelukkig ken ik nog wat landweggetjes en halve fietspaden waardoor het toch nog een leuk dagje werd. Ikea laten we op mijn verzoek links liggen. Ik vind dat een vreselijke winkel, voor vrouwlief is het een soort hemels paradijs….:)

    • Mijn man noemde die zaak altijd de blauw-gele hel . Dus wij kwamen er niet vaak. Soms ging ik er wel heen met mijn dochter, maar ik ben er nu al jaren niet meer geweest.

    • ms

      Ik ga ook niet zo graag naar Ikea. Als we iets nodig hebben, nemen we de binnenwegskes.

      Maar hun Zweedse ballekes zijn wel lekker. 😁

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén