Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog meer boeken

In een tijd van lang geleden, kreeg ik van uit alle hoeken boeken, de onderpastoor, de buren van mijn ex-schoonouders, bekenden en bekenden van bekenden, bezorgden me boeken. De uitleg was haast altijd: “Want jij leest toch graag”.

De meeste van die boeken geraakten in dozen, die dozen geraakten gestapeld en de uitleg was haast altijd: “Voor later. Als ik meer tijd heb”.

Later, toen ik meer tijd had, waren veel van die boeken overtijd en ik ging selecteren: wat ik wél wou lezen, wat ik niet wou lezen en wat weg mocht. Alles wat kapot was ging naar het oud papier, sommige gingen naar de Kringwinkel en/of naar de boekenverkopen voor het goede doel.

Wat ik niet wou lezen maar niet weg mocht op bovenstaande manieren ging mee naar de boekenmarkt. Bij tijd en wijle ging ik door mijn boeken en sorteerde opnieuw. Na Covid_19 had ik weer meer boeken in stock.

Op de boekenmarkt hoor ik verhalen over mensen die hele vrachten boeken krijgen. Dat doen wij niet meer. Wij kregen geen boeken meer, wél de vraag van meerdere bezoekers of we hùn boeken niet wilden overkopen. Daar beginnen wij niet aan.

Wil het toeval nu toch niet dat we ergens de voorbije week een Whatsapp kregen met de vraag of we geen boeken wilden, het huis moet leeg en als wij ze niet namen gingen ze naar de Kringwinkel met daarbij foto’s van twee planken van een boekenkast.

En al oogden de boeken dan niet bijster actueel, wij zegden ja. Als het niks werd konden wij ze ook nog bij de Kringwinkel binnen brengen, maar ondertussen zijn wij echt niet meer geneigd om nog eender wat aan de Kringwinkels te geven.

Waar hadden we geen rekening mee gehouden? De boeken stonden dubbel t.t.z. achter de twee zichtbare rijen stonden nog eens zoveel boeken geparkeerd.

Gisteren voormiddag deed ik een eerste selectie, gisteren namiddag een tweede.

Er zitten interessante boeken tussen, ook tijdloze. Bij de romans hebben we nu wel meer van die oubollige zoete, maar op de boekenmarkt vind je wel een paar verkopers die vooral dat soort boeken in hun stand hebben, dus ja … er is blijkbaar nog steeds vraag naar.

Nu moeten we ze nog gestockeerd krijgen, de boekenkamer barst straks uit haar voegen.

Previous

👍👍👍😱

Next

Iets meer dan een maand geleden …

12 Comments

  1. Zo’n aanbod kan dus best wel eens interessant zijn. Een beetje geluk hebben is meegenomen. Enneh… dan toch die loods maar op het erf plaatsen. 🙂

  2. Jullie beschikken over een serieuze boekenkamer, zeg maar bibliotheek, die maar blijft groeien.

    • ms

      Niet echt.

      Er was een groot deel weg, het werd overzichtelijker.

      Maar nu is het weer even overwegen hoe we ze gaan schikken zonder de andere te moeten herschikken. 😁

  3. Soms vraag ik me af wie die boeken koopt. De meeste zijn over datum of niet meer dan die stationromannekes die men vroeger in de krantenwinkels zag.

    • ms

      Stationsromannekes zitten er niet tussen. Die wil ik niet.

      Wie die koopt? Je zou er nog raar van opkijken …

  4. Er komt nooit een eind aan… 🤔🙂

  5. elsjeveth

    Ha dat was een voltreffer, en eigenlijk niet echt op gerekend een dubbele rij …maar het geeft je inderdaad te overdenken om de koer te overdekken 🙂 succes met sorteren en opslaan

  6. Uit een nalatenschap mocht ik onlangs een aantal boeken uitzoeken. Ik heb er met pijn in het hart voor bedankt. Immers, ik heb al zoveel en kan het domweg niet meer goed kwijt. Dus gaat dat (specialistisch) spul naar een museum waar het wordt opgenomen in de bijbehorende bibliotheek. Dat is mooi. Ook een groot archief vol uniek fotowerk gaat die weg maken. Ook aan mij toegewezen, maar echt, ik kan het niet kwijt. Het houdt eens op. En om daarop voorbereid te zijn spreek ik met hetzelfde museum maar af dat men in geval van dat…..ook bij mij een deel van de bieb en archieven mag komen ophalen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén