Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op kerststallentocht

Vorig jaar toen de sneeuw zo dik lag, hoorden Slow en mske te laat over de kerststallen van Waasmont, Wezeren en Walsbets. Ze wisten daar wel van maar hadden er niet aan gedacht. En op die sneeuw had dat toch zo een pracht van een kerststallentocht geweest.

Dit jaar waren ze vastbesloten. Ze moesten en zouden de kerststallen zien. En dus trokken ze er één van de laatste dagen van de kerstvakantie met de fiets en de kindjes op uit.

Het regende die dag niet, wat een geluk, maar het was wel aan de frisse kant. De tocht op zich is niet zo heel ver voor kindjes, maar ons dorpke grenst nu ook niet direct aan die route, zodat het toch wel een aardig stukske fietsen werd voor Amke. Ella zat bij Slow achterop.

Het filmke van de kerstallen kan je hier bekijken.

Ondanks dat mske de tijd van de kerststallen al lang voorbij is, vindt ze het toch mooi dat de traditie in ere wordt gehouden. En de meningen verschilden. mske vond die van Waasmont een mooie. De hummeltjes vond ze grappig, maar ze had dat waarschijnlijk mooier gevonden in een zomers tafereel van het dorp van Wezeren zelf. En Amke vond die van Walsbets de mooiste. En dat had in het folderke gestaan … dat kindjes begeesterd waren van die van Walsbets.

Tja, een volwassen mens ziet dat de konijnen zo groot zijn als de varkens en dat de Duitse herder het onderspit zou moeten delven tegen een reuzenkat. Voor een kind telt dat niet. Dat denkt mske toch.

We wilden hier nog de geschiedenis vertellen maar dat kunnen die mensen beter zelf vertellen.

En dan kwamen ze in Walsbets en het donker zette in en Ella zei dat ze het koud kreeg op de fiets. mske stelde voor dat ze iets warms zouden drinken. “Wat wil je drinken?” vroeg mske “een warme chocomelk?” “Neen” zei Ella “cola”. “Val nu dood” zei Slow “thuis drinken ze warme chocomelk bij het ontbijt”.

Previous

De naam van de Noor

Next

We hebben het niet

8 Comments

 1. bea

  Het zijn inderdaad mooie kerststallen!
  hahaha, die Ella, cola kan dan ook zo hartverwarmend lekker smaken

 2. Maar dat is wetenschappelijk bewezen toch..dat als het koud is, dat je lichaam zich dan warmer maakt als je iets kouds drinkt..dacht ik toch! voor het warmen van je koude handen is een warme choco natuurlijk wel fijner!
  Mooi wel hoor die stallen..ik vond de eerste het mooiste..hummelbeeldjes hebben op zich niet zoveel met kerst vandoen hè..en ik vind die ook een beetje té zoetsappig vaak.

 3. Sloef goede middag…

  nu kan ik toch op uw blog, vorige pogingen lukten niet . Natuurlijk ieder zijn mening maar een Kerstmis zonder kerststal vind ik maar niks en sommige autocaristen doen speciale’kerststallenrondritten’ om te tonen dat daar bijoukens bij zijn ! Fijne groetjes )pepino

 4. Hihi, misschien was Ella door het donker geïnspireerd …

 5. Hallo Mske, dit is een idee voor volgend jaar, moet ik onthouden want het zag er allemaal heel mooi uit. Met winterweer is het af hé, maar minder als je erdoor moet en zeker al niet met de fiets. Vroeger was dit in Donk ook, bijna iedereen in het dorp deed eraan mee, helaas heeft het niet lang stand gehouden …
  Grappig van die cola, zo zie je maar dat die ‘klein gastjes’ onvoorspelbaar zijn en dat is top!
  Fijne week toegewenst. Mvg

 6. Nu krijg ik toch ook zin in warme chocomelk, hup naar de keuken een taske gaan maken.

 7. Jammer dat het allemaal zo ver hier vandaan is ,zoiets zou ik in de kerstperiode ook wel eens willen zien.In onze gemeente was er jaren geleden een wijk waar elk huis een verlichte kerststal had .Daar trok ik dan met de kinderen naar toe .Jaar na jaar zag je die kerststallen verminderen en nu is het er doods.Het was zo mooi.En met de kerstverlichting is het eender, je ziet ze ook steeds minder en minder aan de privé woningen.

 8. Moooooooooooooooi ! Ik zou niet wat,
  welke welke kiezen, maar zéker gene cola … !

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: