Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dyatlov Pass Incident

Dat een mens niet alles kan weten is nog maar eens bewezen. We hadden het er al meer over dat mske als klein mske al interesse had voor wat er in de wereld leefde. Maar toch lijkt het er nu op dat er toch nog zaken zijn waar ze geen weet van heeft.

Ooit, als kleine uk, waren een man met een grote armband en de naam “Amaru” voldoende geweest om later te gaan zoeken naar gegevens en de geschiedenis van Manko Kapak.

Maar nu laatst, enkele weken terug viel ze op een krantenartikel over de mogelijke oplossing voor de mysterieuze dood van een groep skiërs.

Ze dacht al dat ze ergens wat gemist had in het nieuws tot ze het artikel aanklikte en las dat het over skiërs ging die al in 1959 op een mysterieuze manier waren gestorven. We zetten hier maar efkes de link naar de Daily Mail bij, voor de volledigheid, aangezien die over de mogelijke oplossing berichtten.

mske googelde maar efkes op Dyatlov Pass Incident en ze geloofde van die oplossing al niets meer. Eerst en vooral vond ze het al eigenaardig dat die berg al zo een naam had, zoals ze vrij vertaalden: “berg der doden” of “berg van de lijken“.

Ze ging nog wat verder uitpluizen, mske houdt het meestal niet bij één bron, en vond een goed uitgewerkt artikel in twee delen: deel 1 gaat over de gebeurtenissen, deel 2 over de personages en een Russisch artikel van vorig jaar.

Dan vond ze ook nog op een Engelstalige Wikipedia pagina dat de vertaling van de naam van die berg niet al te correct zou zijn, hij zou eerder Dead Mountain heten.

Previous

Laatste of grootste wens

Next

Buitengooien … zo’n kerel!

2 Comments

  1. Hartstikke spannend.. maar nooit met zekerheid te zeggen wat de oorzaak was lijkt me.

  2. Griezelig eng zunne.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: