Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Awel akkerdjie

Wat doet een mens zo met die dagen? Een beetje niksen en een beetje spelen en uitproberen natuurlijk.

En dan kom ik zo per toeval op een plugin die me zou mailen als iemand met een fout WW zou proberen in te loggen.

Vraag me nu niet waarom ik die installeerde of wat ik dacht toen ik die installeerde. Belangrijk is dat ik hem installeerde. Soms doe ik zo iets in een bevlieging.

Ik probeerde zelf in te loggen met een fout WW en dat ding deed niets. Ik zou die wel terug weg halen … maar ik vergat dat.

Gisteren, dat is een dikke dag na de installatie, krijg ik een mail dat iemand twintig keer geprobeerd heeft om in het administratiepaneel van het blog te geraken. Twintig keer! Om vier uur ’s ochtends!

Een beetje opsporingswerk leerde me dat hij niet aan zijn proefstuk toe was.

En dan te bedenken dat ik die spammers maar belachelijk vond omwille van hun pogingen om een mens in hun slecht opgezette valstrikken te lokken.

Soms doe ik van die dingen zonder bepaald doel maar ben dan achteraf blij dat ik het deed, want veel voorgevoelens komen uit en veel bevliegingen blijken juist te zijn.

Deze keer dus ook, al vraag ik me af of het uiteindelijk wel de eerste poging geweest is.

Previous

Wat je hoort als je slaapt

Next

Drukte op het blog

4 Comments

 1. Het is zeer zeker niet de eerste keer geweest. Er gaat geen dag voorbij of er is wel iemand die probeert om zich toegang te verschaffen tot de ingewanden van je blog, hopend daar ik weet niet wat aan te treffen. Als ze onverrichter zake weer verdwijnen is er niets aan de hand, maar als ze je blog hacken ben je nog niet jarig. Ik heb het ondervonden.

  • ms

   Vandaag waren er twee verschillende die probeerden. Ze gaven wel sneller op. Die van gisteren probeerde 20 keer. Die ene van vandaag deed 11 pogingen, de andere drie.

   Ik vraag me af wat ze er bij winnen.

 2. Ik heb Askimet in mijn blog om spam buiten te houden. Dat werkt als een tierelier. Dat iemand probeert in te breken, heb ik nog nooit meegemaakt. Maar ja, ik heb ook die widget niet in mijn blog staan

 3. ms

  Akismet is fantastisch als we het over spammers hebben. Maar deze gaan veel verder.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: