Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De eierdopjes

Op een Tupperware-avond van lang geleden kocht ik zes eierdopjes die gekookte eieren warm hielden. Ze hadden dan ook een deksel.

Later, toen er steeds meer bij ons overnacht werd, kocht ik er -ook van Tupperware- zes bij. Jammer genoeg hadden ze niet meer dezelfde, al was het systeem wel hetzelfde.

Omdat ik ze mooi en elegant en simpel vond en passend bij het gewone huisservies heb ik later nog eens 8 stenen eierdopjes bij gekocht.

Eierdopjes genoeg dus.

Nu zovele jaren later staan al die eierdopjes nog steeds in de keukenkast zonder gebruikt te worden, op twee of zo na. Bezoek dat blijft slapen komt er al lang niet meer. Wat ze daar dan doen? Stof vreten en vuil worden. Ik heb ze zelfs moeten afwassen voor de groepsfoto.

Wat gaan we ermee doen? Naar de rommelmarkt? Ergens kan ik het iet over mijn hart krijgen om ze weg te doen. Je weet maar nooit dat we met de lotto winnen en terug populair worden.

Previous

De ster van Zuid-Limburg

Next

Sportjournalisten

7 Comments

  1. Die dopjes herken ik. Mijn tante had er van die in het lichtgeel.

  2. Tupperware… waar is de tijd van de demonstraties bij ons thuis… mijn moeder haar kast staat ook nog vol, meer niet met deze eierdopjes.

  3. De vrij markt is er goed voor.

    Vrolijke opruimgroet,

  4. Daar zullen ze niet veel opbrengen.
    Je kunt ze gaan sparen. Of in een vitrine plaatsen in de zithoek, staan ze mooi te kijk. Of vaker eieren eten en ze gebruiken. 😉

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d