Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De koekskes

Je ziet een porseleinen koekjespot op een koopjessite en je denkt: “die is best mooi” en je denkt ook al aan de plaats waar die goed zou staan in je huis, als je al koekjes zou hebben. En je denkt dat je best in staat bent om koekjes te bakken. Maar je koopt de koekjespot niet. Wat zou je met een koekjespot gaan doen zonder koekjes want wat zou je met koekjes gaan doen als je op je kcal let?

Maar het blijft knagen, in dit geval de koekjes aan jou en niet zoals het normaal zou moeten gaan: jij aan de koekjes. Niet moeilijk aangezien ze er niet zijn. Maar de vraag is: vermits ze in je hoofd zitten, zijn ze er dan wel of niet?

Tot twee maal toe overweeg je recht te springen en de keuken en de oven onveilig te gaan maken omdat je toch maar zit te niksen en aan dingen zit te denken waar je beter niet aan denkt.

Maar aan koekjes denken helpt ook niet. De eerste keer helpt het besef dat je het recept niet meer van buiten kent, de tweede keer heb je dan wel het recept maar bedenk je, net op tijd, dat je je deegroller -zo’n Tefal model waarvan de handvatten loskwamen- hebt weggegooid.

De derde keer, geen lievemoederen aan, spring je recht, het is al donker, het is al avond, maar de koekjes in je hoofd willen er uit, ze willen in de oven, ze willen …

Ze lukken wonderwel. Ze staan af te koelen en je verwittigt je lief dat hij ze niet allemaal ineens moet wegwerken aangezien jij ze maar met koekjesmaat en kcalgewijs kan opeten.

Probleem? Je hebt geen koekjesdoos.

Natuurlijk heb je wel een koekendoos, meer dan één zelfs, maar aangezien je nooit koekjes in huis hebt zitten daar andere dingen in.

Toch jammer van die porseleinen …

Previous

De midweek maal twee

Next

Zou je nu niet …

12 Comments

 1. ?
  Zie, nu heb ik ook zin in zelfgebakken koekskes… en dat kan want ik heb een mooi leeg blik staan voor koekjes.

 2. Ik ken ze, die koekjes die aan je knagen totdat je ze bakt! Gemberkoekjes heten ze, en ze zijn verschrikkelijk (lekker)!

  • ms

   Het waren de gewone boterkoekjes/zandkoekjes (sablés au beure) wat in feite het basisrecept is voor koekjes.

   Ik ga er in elk geval nog bakken en ik was al aan het uitkijken naar wat variatie.

 3. ? Ik heb VEEL koekjesdozen …

  • ms

   Eigenlijk, ik ook wel meer dan een paar, maar blikken. Maar daar zitten andere dingen in, zoals foto’s of klantenkaarten, …

   Daarvan komen er drie van Zoneke, die brengt koekjes mee als we op Nitro en Murphy gaan passen.

   Momenteel zijn er geen koekjes meer, maar ze zaten uiteindelijk in de snoepbokaal, waarvan ik er ook twee heb en nu nadenk wat ik zou kunnen maken om in die tweede te steken.

 4. elsje

  gewoon even een Guilty pleasure momentje met of zonder pot. Nu heb je mij ook liggen. Ik meen plots de geur van versgebakken koekjes te ruiken,,,

 5. Dank voor je mooie verhaal. Nu zit ik ook te kwijlen….

  • ms

   Ze zijn op, ik ga er nog bakken, maar niet vandaag. Ik moet eerst wat ik bijkwam er terug af.

   Dat was niet de schuld van de koekskes … denk ik toch niet.

 6. Geen koekendozen te vinden hier. De koekjes blijven niet lang genoeg in leven.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: