Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voorzichtigheidshalve …

Er zijn mensen die denken dat de natuur er enkel is voor hun vermaak. Daar zijn al voorbeelden genoeg van geweest, denk ik. Denk maar aan wildparken waar men zomaar even een grote wilde kat van dichtbij wil gaan bekijken.

Er zijn ook mensen die denken dat ze alle regels aan hun laars mogen lappen en die dan, als er wat gebeurt, de schuld in andermans schoenen schuiven. Daar zijn ook al voorbeelden genoeg van, denk ik ook.

Denk maar aan alle waarschuwingsborden die genegeerd werden en waarna de overtreders klacht neerleggen omdat die waarschuwingsborden hen niet tegen hielden.

Daaraan dacht ik, toen ik aan de Bostalsee de informatie las dat er ook een imkerij was en we de bijenkasten in de wei zagen staan.

(Lees verder onder de foto)

Iets verder, in dezelfde wei, stond het waarschuwingsbord.

(Lees verder onder de foto)

En mogelijk weet niet iedereen dat, mogelijk bestaat de kans dat er mensen zijn die denken dat wespen steken en bijen niet, maar dat is dan verkeerd gedacht. Dus ja, die waarschuwing? Waarom niet?

Maar ik dacht er toch even bij, dat bij eventuele bijensteken er klachten zouden kunnen komen over te weinig veiligheidsvoorzieningen of over slecht getrainde bijen.

Previous

Praten, blaten en niet baten

Next

Observeren en argumenteren

11 Comments

 1. Ik heb meteen al een klacht! Waarom is die tekst op dat bord in het Duits? Alsof iedereen Duits kan lezen! In mijn dialect betekent ‘bienen’ ‘benen’. Wat is er met die benen? En waarom staan die dozen in de wei? Raadsels! En ik haat raadsels! 🙂

 2. Ik ben niet van die zoemers. Snap het nut van hun bestaan, maar z e moeten niet denken dat ik in mijn leefomgeving gastvrij ben voor potentiele stekers….

  • ms

   Ik zie liever geen wespen opduiken als ik buiten eet, maar ik houd er zeker niet van als dan iemand er gaat naar slaan. Want dan pas maak je ze agressief.

   En een bij is al helemaal niet agressief, maar je moet ze ook wel met rust laten.

   Wij hebben zelfs een bijenhotel … voor de solitaire bijen.

 3. Een bij zal niet zomaar steken, volgens mij steken alleen muggen en horzels om bloed te zuigen dat is dan ook hun eten. Andere insecten steken alleen wanneer ze zich aangevallen voelen, dus uit verdediging. Tenminste dat is mij vroeger verteld.

  • ms

   Ja, dat is waar, maar een wesp voelt zich al wat sneller aangevallen dan dan de andere, vandaar dat ze sneller steken. Hommels zijn ook niet zo agressief.

 4. Ik blijf sowieso uit de buurt van al wat eventueel kan steken. Duits begrijp ik niet. Dat zou wel eens hachelijk kunnen aflopen voor mij.

  • ms

   Gewoon op de weg blijven en als er toch een zwerm jouw richting uitkomt, hopen dat je harder kan lopen dan zij kunnen vliegen. 😉

 5. Ik ben al drie keer gestoken door een wesp of een bij 🐝. De eerste keer ging ik erop zitten. De tweede keer zat ze op de klink en pakte ik ze op die manier vast. De derde keer vloog ze in mijn badpak bij de buste terwijl ik mij bukte. Toen ik mij van de schrik strekte, drukte ik de bij tussen mijn buik en het badpak plat.
  In alle drie de gevallen viel ik dus de wesp aan – ook al was dat zonder mijn weet.

  Aber warum? Aber warum? Ich habe die Biene gefragt. Die Biene gab keine Antwort. Ihr Deutsch war definitiv auch nicht gut.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén