Kaders, kaders, kaders en nog eens kaders …

Mensen die kunnen zo een idée fixe in hun hoofd hebben. Bij mske zijn dat momenteel kaders ofte lijsten. Alle werkjes en foto’s die ze ooit wou inkaderen en bijhield en die nooit ingelijst geraakt zijn …

Gisteren heeft Slow de twee laatste nodige meegebracht.

Nu blijven er wel veel lijsten over van dingen die niet meer opgehangen zullen worden. Maar mske heeft daar ook al een bestemming voor gevonden. Ze wil daarmee een ganse wand bekleden in de hal. Enerzijds was die hal met de hand in een imitatie marmer geschilderd. Dat is vernield door de vorige eigenaars en daar wil ze nu kurktegels tegen, zodat het oorspronkelijke uitzicht opnieuw verkregen wordt. Maar de andere zijde … dat is één grote muur van beneden tot aan de zolder en daar wil ze die dan samen hebben. Wat er in komt weet ze nog niet goed. Momenteel hangen er drie uitnodigingen voor vernissages, die op zich al echte kunstwerkjes zijn.

En verder is ze nu opgewonden want ze heeft “Stilte voor de Storm” aan Zus meegegeven om een lijst te laten maken. “Stilte voor de Storm” is een drieluik dat Zus ooit geschilderd heeft. En mske is daar gek op. Het is gewoon een impressie. Daar zou ze dan “Narcissus” bijhangen, ook zo een modern non figuratief ding dat ze ooit kocht omdat het haar beviel en dat haar nog steeds bevalt.

Ze wou nog een tekstje afprinten maar eigenaardig, maar na het aanbrengen van een langere print- en scankabel beweert die printer dat hij geen geheugen genoeg heeft om dat tekstje in een bepaald lettertype af te printen, alhoewel hij gewone doorlopende tekst zonder probleem uitvoert.
 
En mske, die sedert enige tijd, niet meer te vinden is voor compromissen … zal toch een ander lettertype moeten proberen.