Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nipper – His Master’s Voice

Het verhaal van Nipper begint in 1899. Francis Barraud stapt in de Gramophone Company in Maiden Lane binnen met de vraag een hoorn te mogen lenen voor een schilderij dat hij maakte van zijn hond. Hij vertelde dat hij, enkele jaren tevoren al, een schilderij had gemaakt van zijn fox terrier, die naar Edison’s fonograaf zat te luisteren. Hij had het schilderij “His Master’s Voice” genoemd. Zodoende dacht Francis dat, als hij de zwarte oorspronkelijke hoorn van Edison zou vervangen door een koperen, hij het schilderij zou kunnen verkopen.Toen de koperen hoorn werd teruggebracht bood William Barry Owen van deze Gramophone Company aan het schilderij te kopen. Francis sloeg toe en HMV was geboren.

De hond zelf, Nipper, was in 1895 op elfjarige leeftijd gestorven. In 1949 besliste de Gramophone Company hem te eren. Ze lieten een herdenkingsplaat aanbrengen boven zijn graf in Eden Street, Kingston-on-Thames. Francis Barraud stierf in 1924, hij was 68 jaar oud en verdiende heel goed zijn brood door het maken van kopieën.

Previous

Ne sup tegen zijn tont

Next

Muis is pleite

1 Comment

 1. 29-03-2005, 17:47:08
  m.
  ik ben al een heel poos op zoek naar een schilderij of beeld van nipper de hond
  kunt u mij hier aan helpen
  met vriendelijke groet mevr.helvoort

  van helvoort
  petervanhelvoort@planet.nl

  —————————————————————————–

  29-03-2005, 17:52:13
  mevr.
  Ik ben al een heel poos op zoek naar een schilderij of beeld van nipper de hond.
  heeft u enig idee hoe ik hier aan kan komen.
  vriendelijke groet mevr. van helvoort

  van helvoort
  petervanhelvoort@planet.nl

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén