Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De koeien

Als ik, tijdens het lezen in mijn hotelbed bij Sunparks, even opkijk zie ik het schilderij. Dit schilderij:

(Lees verder onder de foto)


Ik bekijk de koeien en vraag me af, net zoals vorige keer,

  want ja, vorige keer verbleven we in dezelfde kamer. Daardoor wisten we dat het uitzicht er mooi en de wifi er goed is. Toen ik mocht aangeven of ik een voorkeur had, heb ik niet geaarzeld dezelfde kamer te kiezen,

wat die -op een paardenoog gelijkende- lappen toch konden voorstellen.

Ik herinner me dat ik me dat vorige keer ook had afgevraagd, maar blijkbaar had ik nu luidop gedacht, want Luc antwoordde: “Dat zijn andere koeien in de achtergrond”.

Met alle goeie wil ter wereld kon ik er toch geen rondhossende koeien in herkennen.

Tot ik, de buiten-de-lijnen-gekleurde, lappen wat beter ging bekijken en ineens weer wist, wat ik vorige keer ook heb geweten.

Ik zei: “Dat zijn geen andere koeien. Het zijn hun oren”.

Daardoor was het probleem ook weer van de baan en kon ik verder lezen.

Boek ik volgende keer weer dezelfde kamer, hoop ik maar dat ik me tenminste herinner er deze keer iets over geschreven te hebben.

Previous

Zegt Luc2

Next

De ton beddegoed ofte “het lood”

8 Comments

 1. Die koeien komen dus terug. Zo leer je het schilderij beter kennen.

 2. Lig je nog lekker in bed met die starende koeien die maar blijven kijken? Ik vraag me af, liggen die dieren in de wei of staat het gras zo hoog dat ze er maar net overheen kunnen kijken? Fijne woensdag gewenst.

 3. Ha, spiegeleieren en je hebt gelijk: het lijkt precies. 😆
  Het is een leuk schilderij, zou ik best in de keuken willen hebben. Boven het fornuis.

 4. Leuk schilderij. Ik zag meteen de spiegelei-oren… maar ja, mijn fantasie is dan ook ongeremd.

 5. elsjeveth

  Ha ha wij hebben onlangs een vrolijk koeien schilderij aangeschaft en boven ons bed gehangen. Jouw blog lezende ben ik meteen naar boven gespurt (nou ja gespurt) om te zien of ook ´onze´ dergelijke flaporen bezitten, maar nee

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén