Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Over updaten en upgraden

Het begon allemaal al een poos geleden, in april, toen Slow plots een Trojaans paard op bezoek kreeg dat niet zinnens was goedwillig terug op te krassen. Slow vroeg hulp op een forum, waar ze hem van dat ongedierte verlosten en waar ze dan bovendien nog een controle van deze pc deden ook. Hun advies was dat IE8 dringend op deze pc moest geïnstalleerd worden. Die avond wilde mske dat doen, maar toen kwam daar vanalles bij kijken over backups en ze noemden alle mogelijke problemen op die zich konden voordoen, zodat mske het boelke dichtgooide en het gewoon niet deed.

Het volgende was het hacken van Slow’s websites en dit, volgens onze hoster, omdat zijn E107 verouderd was. Slow heeft toen maar de websites van de nieuwste E107-versie voorzien. Toen vroeg Slow zich af wanneer mske problemen zou krijgen met haar verouderde WordPress.

Slow had zich ook al wel enkele keren afgevraagd hoe het kwam dat mske nooit Firefox moest vernieuwen. Ze gebruikt die niet dagelijks, maar als ze hem gebruikte werd er nooit melding gemaakt van een nieuwere versie.

Hier ergens moet Skynet hun laatste aanpassing hebben doorgevoerd. Deze keer, zonder dat wij er veel hinder van ondervonden. We hebben alleen onze feeds in de feedreader moeten aanpassen, maar soit …

Ondertussen had mske wel al gemerkt dat die verouderde WordPress verhinderde dat ze bepaalde mogelijkheden zou gebruiken of bepaalde plugins zou installeren en dat begon haar lichtjes te enerveren want er zijn zoveel leuke zaken te beleven met WordPress en zij viel uit de boot omdat ze bang was dat het fout zou gaan.

Uiteindelijk vatte ze de koe bij de horens en werkt sedertdien met plezier met de allernieuwste WordPress.

Zo ver stonden we ergens in het weekend toen Slow en mske het ineens hadden over de bloggers die in de kou bleven na die laatste grote Skynetactie en Slow ineens merkte dat hij wél goed zag wat bij mske vervormd zat. Ze begonnen hun scherminstellingen te verifiëren. Slow verwisselde zelfs even de schermen. Daar lag het niet aan. Dus ging mske maar ineens haar internetopties vernieuwen en moest daardoor Java ook nog eens gaan bijwerken, waardoor ze daarna niet meer op Firefox kon wegens -jawel- verouderd.

Ja lap! dat kwam er van sie. Gisteravond heeft ze de de nieuwe Firefox op de pc gegooid.

En toen, toen kwam Slow op de proppen met het feit dat hij met IE8 werkt. Hij weet niet sinds wanneer, hij heeft dat niet zelf gedaan, wat logisch is want normaal zouden die pc’s dat automatisch uitvoeren. Dan vraagt mske zich af waarom die kemel van een pc van haar dat niet deed.

Dus installeerde ze gisteravond maar ineens manueel de IE8 ook. Alle problemen waren opgelost.

Laat nu toch tijdens elk van deze handelingen mske staan foeteren hebben tegen de muren dat, als alles goed gaat, zij daar met haar pollen moet afblijven en dat het teveel stress meebrengt terwijl die ouwe pc bezig is met dingen installeren die zij er absoluut op wil omdat er dan meer mogelijkheden zijn maar dat het toch gaat over vernieuwingen die een ander heeft uitgevonden en dat het ervoor ook functioneerde en waarom zij zo dan absoluut risico’s moet gaan nemen en zo verder en zo voort. Op dat ogenblik kan je beter elders zijn dan hier in het buro hoor, geloof me, mijn palier is dan verlokkelijker.

Maar eens alles naar behoren en met succes is afgerond, is mske zo blij als een klein kind en is ze zeer ingenomen dat ze het weer tot een goed einde heeft gebracht. En de volgende keer? Dan doet zij weer precies het zelfde, mopperen en grommelen incluis.

Maar mensen updaters en upgraders, kunde er nu astemblieft efkes mee stoppen? mske wil eerst een nieuwe pc. Dat is pas een belangrijke vernieuwing sie!

Eens zover krijgt mske dan wel weer een aanval op de zemelen als ze aan het overzetten van al haar bestanden denkt. Hopelijk is het tegen dan nog warm genoeg op mijn palier.

Previous

Indiscretie aan de kaak gesteld

Next

Het is hier altijd hetzelfde

12 Comments

 1. een verhaal om een punthoofd van te krijgen!

 2. olive wil eigenlijk ook een nieuwe pc, maar dat wordt dan met windows7… en of alles dan nog werkt?

 3. ms

  @ Magda : zo tussendoor mag er zo wel eens iets tussen, kwestie van de hersens aan de waggel te houden. Maar dat hoeft niet alle dagen te zijn. Tja in dat geval zou het ook al geen hersenoefening meer zijn hé.

  @ Olive : ik vrees het ergste met windows7. Ik had tot gisteren Windows7 en er zijn wel degelijk zaken die Windows7 niet meer aankan.

 4. liliwens

  ja watte zeg, daar snap ik niets van , aleen van de nieuwe pc wel,en door al de updaters en upgraders, die ze bij skynet uitvoeren en invoeren zit ik zonder blog.

 5. liliwens

  oeps, moet alleen zijn

 6. ja maar ik laat mijn hersenen toch liever waggelen van leukere dingen hoor!

 7. Max

  Een dikke externe harde schijf en het overzetten van al haar bestanden gaat vanzelf.

  En regelmatig nen backup maken ook he

 8. Max

  He jikke wil ook zo een ventche hoedoededa

 9. Pfieuwwwwwwwwww Gelukkig zijn jullie er min of meer uitgeraakt, en ja, van mij mogen al die vernieuwingen ook stoppen hoor. Heb er soms nog buikkramp van van die van skynet.

  Groetjeeeeeeeeeeeees … !!

  PS: Had ook IE 8 op mijn PC gezet, maar kreeg toen ‘uitgerokken blog’ te zien; heb toen alles er terug afgewierd en Google Chrome genomen; en zie, alles werkt en lekker snel …

  Zwaai zwaaaaaaaaaaaai … !

 10. ms

  @ Max : zie mail.

  @ Magda : ah, maar dat is het juist. Dat is leuk …(achteraf dan toch).

  @ Klaverke : van Skynet, tja, ik ook. Maar Skynet is dan wel internet, het internet is niet alleen Skynet…(al zijn er sommigen die precies wel denken van wél).

 11. Hehe..tja…dit alles gaat dus compleet boven m’n petje, computerdingesen…ik grom nog veel harder en krijg het dan ook nog eens niet voor elkaar omdat ik er sowieso niet aan dúrf te beginnen. Vind het knap als je dat allemaal zelf kunt hoor…ik wacht gewoon maar rustigjes tot één van de neven tijd heeft om er eens naar te komen kijken haha!

 12. @ ms: Héél juist. En al maar goed dat het internet verder gaat dan Skynet, want anders was de lol er helemààl voor vele héél snel af …
  Sinds twee dagen al viel er haast niks noppes nada tinternetten dan ..
  Kom ik hier maar even bijlezen: dat werkt wel perfekt !

  D-aaaaaaaaaaaaag … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén