Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gekleurde vlekjes

“Kijk nu eens” dacht mske, toen ze door het venster van mijn palier de gekleurde vlekjes zag in de bloemenbak.

Ze repte zich naar beneden, naar buiten. En ja, daar stonden de krokusjes vrolijk te verbroederen met de sneeuwklokjes.

De leeuwebekjes die net voor de grote vries nog altijd in bloem stonden, hingen er nu halfstok bij. Ze waren volledig ros. mske kwam binnen het secateurke halen en haalde de dode stengels weg.

Oh! In de bak staan ook al de hyacinten met de tipjes van hun blaren bevroren. Maar die ene, die zit al in de knop. En de tête-à-têtekes die mske daar vorig jaar na pasen bij in plantte staan ook al met knopkes.

Wat dan met de andere tête-à-têtekes die ze kado kreeg? mske bekeek de potten. Niets! Helemaal niets. Drie potten met enkel aarde. Nu ja, die andere in de grote bak waren al aan het groeien door de zachte temperaturen van voor de winter. En die in de potten zijn er gewoon als bol in gegaan.

Hopelijk komen ze nog. Zo tegen pasen?

Previous

Deluxe

Next

Spokenverhaal

12 Comments

 1. De natuur staat op e kop, en de planten en dieren ook.Hier zijn er ook met de tipjes van hun blaren bevroren, en de schildpadden zijn ook al met een stukje schild te zien, ook al drie weken te vroeg. Als ze nu boven komen moeten ze nog binnen

 2. bea

  Het is wat te zeggen, de paaslelie’s staan in de knop en de bladeren zijn al aan het verdorren. Van de tientallen krokusjes die in de grond zitten staan er welgeteld 4 te bloeien, de minst schone dan nog (paars).
  wat zijn tete-à-tetekes??

 3. ms

  Kleine paasbloemekes die met meer dan één uit een bol komen.

  En omdat ik die vorig jaar met pasen kocht omdat ik die zo snoezig vond (grote vind ik niet zo mooi omdat die meestal de neiging hebben van te gaan knakken), heb ik er nog een paar variëteiten bij gekregen.

 4. bea

  Ah dat!! Die zitten hier ook met tientallen in bloempotten die buiten staan maar ik denk dat de knolletjes de vries niet overleeft hebben, niets te zien.

 5. ms

  Ik hoop van wél, aangezien die in de grote bak al bezig waren vóór de vries en toch verder knoppen.

  Mogelijk hebben die in de grote bak er minder last van gehad omdat ze daar meer grond hadden tussen hen en de rand … maar we gaan optimistisch blijven.

 6. Wat niet is kan nog komen..maar ik durf er nu, na alle rare fratsen die de natuur begin januari al uithaalde ( zelfs m’n sering had toen al een paar vergroeide bloemetjes! )niks meer over te zeggen hoor!

 7. ms

  Weet je wat ik nu vrees? Dat ik vanaf nu die bloempotten ga stalken. Nu ik er aan dacht, ga ik me constant afvragen of er al wat te zien is.

 8. Hehe..zonde van je tijd..je kunt het er toch niet úit kijken hoor!

 9. ms

  Het is algemeen geweten dat borelingskes zich het meest hechten aan het eerste gezicht dat ze te zien krijgen, denk ik toch.

  Zodoende …

  Stel dat er juist een duif zit! Dan zie ik ze vliegen.

 10. Of je verschrik ze zó de grond weer in, die borelingskes!

 11. Het zal allemaal afhangen welk weer we de komende dagen gaan krijgen.Veel paaslelies die al in de knop staan zijn bevroren,de sieruitjes …pppff het loof is allemaal bevroren. Ik ben benieuwd wat er dit jaar wèl gaat bloeien van al die lentebloemen.

 12. Sloef goede middag…

  wij zijn gisteren even naar het kabouterbos geweest en op het eerste zicht heeft daar de vorst ook zijn best gedaan ( niet dienen van Laken , alhoewel ) ,maar het kan nog allemaal best meevallen ! Enne die ‘ win for life ‘, wel ik ken iemand die enkele jaren geleden ene gewonnen heeft ( BEF 40.000 per maand…belastingsvrij ) en ge ziet het niet aan ! Ne man van gemiddelde ouderdom met twee grote dochters…het kom zoet binnen ! In ieder geval veel geluk ! Fijne groetjes )pepino

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén