Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De foutenhersteldienst

De “B” en de “N” van mijn toetsenbord doen het niet meer. De stofzuiger is stuk. Wat dat met elkaar te maken heeft? De meest voorkomende oplossing voor een mankeliet toetsenbord is stofzuigen. Ik deed het al met zo een toetsenbordstofzuigertje. Noppes.

Vervelende toestand: Whatsapp ontving wel berichtjes maar verwittigde me niet. Ik gebruik Whatsapp de laatste tijd wel meer voor een praatje met iemand uit het buitenland. Na het uitvoeren van de vereiste acties die ik bij FAQ vond, werkte die weer.

Er waren updates bij WordPress. De vooruitgang newaar. Een plugin deed het niet. Het oude thema werd afgevoerd. Ik heb het nog niet gemist.

De like-knop deed het niet. Ik testte alle oplossingen die ik op het net vond. Noppes. Ik mailde jetpack. Het moest een plugin zijn. Ik deactiveerde alle plugins. Het werkte. De volgende ochtend werkte het niet meer. Ik deactiveerde de plugins één voor één, beginnende met die ene die al eens bij de oplossingen stond. In de sjakosj. Waarom deed die dat de eerste keer dan niet?

Whatsapp deed het weer niet meer. Ik mailde, kreeg de standaardmail die ze sturen als naar demente oma’s, vragende of ik wel in de FAQ had gekeken. Was het niet opgelost, moest ik maar even de nodige gegevens (versie van Whatsapp, telefoonnummer en een printscreen(?)) doorsturen, wat ik deed. Bizar, een goed halfuur later doet de Whatsapp het weer.

De Outlook agenda deed het ineens niet meer, van het ene moment -met Microsoft logo- op het andere moment -met Outlook logo- stopte die ermee en dat net na een update van Microsoft.

X-ClientId: 4ED7B1CFC41D4AA9B76743C51A6703AF
request-id: 1bc3c4f9-04cc-4960-a0e5-9cd5476eff8d
X-Auth-Error: ADDriverStoreAccessNonLocalException
X-FEServer: HE1PR02CA0038
X-BEServer: HE1PR02MB0858
Date: 15-10-2016 07:59:55

Ik testte alle oplossingen die ik op internet vond. Noppes! Alle? Neen, want ze wilden dat ik een ingebeeld kind een inlog gaf. Daar kreeg ik dezelfde foutmelding. Een ingebeeld kind is namelijk fraude.

Bizar is wel dat ik gewoon op mijn pc inlog en dat alles nog werkt op mijn telefoon. Een outlookfout dus.

Ik contacteerde de community. Ah ja, zij installeren het spul wel, maar oplossingen moet je in de community vragen, niet aan hen, en dan maar hopen dat er een oplossing uit de bus komt.

Het antwoord kwam na vier dagen. Ik moest mijn primaire inlog veranderen. Wablief? Ik zal helemaal zot zijn zeker! Als ik die verander, dan moet ik overal alles opnieuw gaan instellen, tot de gedeelde agenda -ah ja, Luc houdt geen agenda bij- aan toe. En wie weet welke calamiteiten ik dàn nog tegenkom.

Ik krijg een mail van Whatsapp. De problemen zijn een gevolg van een foute connectie met -tadam- Microsoft. Meestal zou ik denken: “ja lap, daar is de paraplu” maar nu weet ik het zo niet.

Eén van onze banken -ja we hebben er meer, een gevolg van mijn vroeger zakelijk leven- gaat de inlog vereenvoudigen. Dan kan je inloggen met de telefoon. Als ik dan alles wil instellen blijkt het niet te werken voor een Windows phone. Dat is niet hun doelgroep. Dat zeggen ze zelf. Voor Windows phone gebruikers wordt het zelfs moeilijker -wat is moeilijk?- geven ze grif toe.

Maar als ik dat wil instellen zie ik de nodige balk toch niet op mijn pc. Waarschijnlijk omdat ik die add-on heb die reclame bant. Terwijl ik die zoek en niet vind, denk ik dat ik dat misschien via Norton kan oplossen.

Maar waar is Norton? Norton is weg! Foetsie! Met de noorderzon verdwenen! En blijkbaar al geruime tijd! Hoe komt dat? Wel Windows Defender -jawel- heeft de plaats ingenomen en de Norton er uit gekoekt.

Na de nodige problemen -EraserUtilRebootDrv.sys- opgelost te hebben, draait die Norton terug zoals een bieke.

Dat tijdens het telkens opstarten óók nog de batterij van de muis plat was? Demonisch toeval om mij al visioenen te laten krijgen van muisloze dagen, aangezien ik ook niet de touchpad niet in mijn hart kan sluiten.

De volgende ochtend heb ik gereageerd op de Community. Ik heb hen gezegd dat ik mijn eigen zaken wil beheren, niet zij, noch google, dat ik nu wel orde op zaken zal stellen maar dat ze mogen stoppen. Wat ze heel waarschijnlijk aan hun wel gespijsde laars gaan lappen.

Het meeste is dus weer allemaal functioneel al heb ik de indruk dat ze allemaal denken: “die is nu met pensioen, die heeft tijd genoeg!

Voor die “B” en “N” hangt er thuis een extra toetsenbord aan de laptop, op reis zet ik wel het schermtoetsenbord op. Mocht er iemand weten hoe ik die toetsen kan herstellen, dan kan dat alsdan nog.

Maar die Microsoft agenda?

Potje breken is potje betalen repareren. En anders moet ik die andere oplossing, die er ook nog bijstond, maar proberen: wachten tot het overgaat!

Previous

Wat met halve flesjes

Next

Warme avonddronk

2 Comments

 1. Ôh, wat erg, gekmakend…!
  Zo ontmoedigend kan dat zijn, van die apparaten / software met bugs die allemaal strijden om de eer de grilligste grol te zijn.. :-/
  Edwin heeft een lucht-spuitbus voor toetsenborden.. (Of de beter werkt dan een stofzuigertje..? kweenie..) Bij mijn vastzittende spatiebalk werkte het, maar bij de limonade-knoei-toetsen van de 11jarige niet. Maar jij knoeit vast geen limonade, dus wieweet heb je iets aan de tip!

  • ms

   En ja, zoals gevreesd wil die agenda, na het aanmaken van die alias, niet synchroniseren met de telefoon. Maar weer een -een beetje cynisch- mailtje gestuurd. Er staat niet letterlijk “ziedewel” maar het komt er toch op neer.

   Ik heb er inderdaad wel wat aan, dat ga ik eens meebrengen. Ooit, lang geleden in de tijd van de desktop nog, heb ik eens een cola over een toetsenbord gehad. Toen mocht ik ook een nieuw kopen.

   Maar nu? Bizar is wel dat de “N” er op vakantie mee begon: welles/nietes, dat de “B” heel tussendoor eens kuren had en dat ze beiden samen de geest gaven.

   Maar niemand gebruikt die laptop, enkel ik.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén