Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het einde van de wereld was nabij

Maandagavond las ik in de internetgazet: “FB, Instagram en Whatsapp liggen al uren plat”.

Dat had nog geen van ons vieren gemerkt.

Dat whatsapp terug werkte wist ik dinsdagmorgen heel vroeg toen er eentje binnenrolde met de vraag om de grijze bak buiten te zetten.

Dinsdagmorgen -dan zijn we nog met ons twee- lees ik dat alles terug werkt maar ook over gevolgen en ellende voor het bedrijf en ik denk: “voor een panne?” Verder verdiep ik me er niet in.

Dinsdag in het middagnieuws zagen we dat ze zelfs een reporter op pad hadden gestuurd om bij de mensen te informeren hoe zij de wereldschokkende panne hadden ervaren. Ik heb niet verder gekeken.

Dinsdagnamiddag lees ik een krantenartikel waarin de woorden “panne” en “doodsteek” in één zin gevangen zitten1. En dan pas ging ik fronsen.

Whatsapp is enkel mijn communicatiemiddel met een zestal nauwe contacten.

Instagram … ochottekes toch, mijn relatie met instagram is meer àf dan ààn.

En FB … ik heb geen FB. En ik heb ook geen zin in FB.

Erg hoor, mijn wereld heeft maandagavond niet stilgestaan. Ik ben écht niet normaal.

1 Het Nieuwsblad

Previous

Het hoofdkussen

Next

Schimmel … en het is geen paard

15 Comments

 1. marieclaire

  Ik las het op Twitter. Daar werden er heel leuke grappen over gemaakt. Die had ik dan weer niet willen missen. Ha ha ha.

 2. Ik ben zo’n facebookgebruiker waar facebook niks aan verdiend. Ze haten me. Maar het is toch interessant dat het zo’n impact schijnt te hebben dat journaals er minuten voor uitrekken en kranten er serieuze artikelen over schrijven. Ik kijk er met verbazing naar. Het betekent dat FB en consorten belangrijker zijn dan ik denk, dat er misschien wel het een of ander van afhangt, meer dan een opgestoken duimpje als een oude vriend (een echte) een grapje post of een felicitatie wanneer iemand weer eens jarig blijkt te zijn.

  • ms

   FB wou ik sowieso niet en het zinde me al niet toen ze Instagram overkochten. Instagram had ik omdat mijn kleindochter dat zo ophemelde.

   Nu zit ik ermee, soms vind ik het plezant om er iets op te zetten, meestal denk ik er niet aan. Mijn kleindochter doet er eigenlijk ook niet veel meer mee.

   Maar dat er andere interesses spelen is een feit dat zeker is. Je kan zelfs je eigen foto’s niet verwijderen, hebberig als ze zijn. Dus zet ik er gewoon niks persoonlijk op.

 3. Ik was maandagavond op een feestje. 4 oktober is een feestdag in Mozambique. Ik whatsappte mijn vrouw dat ik een half uurtje later thuis zou zijn. Toen ik inderdaad even later de deur binnenstapte was ze verbaasd dat ik er al was. “Ik heb je toch geappt” zei ik. Ze grijpt haar telefoon en zegt dat ze niets heeft gekregen. Dat komt vast door het onbetrouwbare internet van Movitel, is onze conclusie. We gaan slapen en in de vroege ochtend maakt mijn telefoon overuren (bij wijze van spreken). Ping ping ping en nog eens ping. Allemaal berichtjes die nu pas gelost zijn door WhatsApp. Zoals duiven die gelost worden … op weg naar hun kot.

  • ms

   Die morgen had Instagram hier op het blog een foutmelding gegeven, die uit zichzelf genas. Een voorloper van de panne? Ik weet het niet.

   Ik ben gewoon content dat het niet zo een grote impact heeft op mijn leven.

   Maar dingen via whatsapp kunnen soms wel belang hebben, zoals zeggen dat je later thuis zal komen.

   Eén iemand van mijn nauwere contacten houdt het dan ook meer bij sms. Of dat nooit uitvalt is nog zeer de vraag.

 4. Het enige wat ik bijhoud is whatsapp, de rest niet. Ik heb ze uitgeprobeerd en stopte ermee.
  Eerst het bericht van de fb-klokkenluidster, en dan dit, 🤔

 5. Eens je leven daar gaat vanaf hangen, dan is het toch ook maar triestig gesteld met je. Wees blij dat je niks hebt gemist. Ik ook niet, ik hoorde het pas nadien…

  • ms

   En dat dit nieuws er bij sommigen erger inhakt dan de ergere dingen die we in de media kunnen vernemen … 😐

 6. niet erg hoor…wel effe lekker rustig toch? Tenzij je leven er van af hangt heb ik er geen problemen mee…faceboek heb ik sowieso niet en Insta af en toe even. 🙂

 7. elsjeveth

  Hier nog zo eentje 🙂 geen FB, ik moet er niet aandenken. Instagram en whatsap prima. Maandagavond wilde ik een berichtje aan mijn zoon versturen, dat bleef hangen. Een hobbel op de lijn Zoetermeer – Hulst grapte ik. Dinsdagochtend hoorde ik van de storing. De alom verkondigde paniek was niet tot ons doorgedrongen… de wereld draaide gewoon door.

  • ms

   Ik verwachtte geen berichtjes. Ik kreeg er wel eentje dinsdag heel vroeg.

   Het verbaasde me niet dat de wereld gewoon door draaide. Het verbaasde me wel hoe belangrijk het voor zovelen was.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén