Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uithuizig

Omdat het een jaarlijks terugkerend fenomeen is dat we met Kerstmis en nieuwjaar met ons tweetjes zijn, overwogen we een vakantie, vanaf 24 december tot 2 januari. Dat deden we niet omdat we onze vakanties sedert vorige zomer anders wilden inplannen.

Toen dachten we om gewoon twee keer die paar dagen weg te zijn. Dat hebben we ook geschrapt. Er is namelijk een dievenbende aan het werk in onze contreien. Dat er in Waasmont regelmatig ingebroken wordt is eigenlijk al geen echt nieuws meer, dat is al veel langer aan de gang. Waasmont ligt namelijk dicht bij die autostrade. Dat betekent dat ze rap weg zijn.

Enkele weken terug lazen we echter in de krant: de inwoner van een huis hier in ons dorp, zo net voor je van de wereld valt, had om iets na enen dieven betrapt, de politie gebeld die de achtervolging nog hadden ingezet, maar ja die moesten ook zelf eerst nog van Landen stad komen.

Daarop bedachten we ons, niet echt omwille van de dieven, maar het leek ons ook niets om ergens in het onbekende te gaan vieren, niet te weten waar je terecht komt, wat je gaat eten en wat nog meer, terwijl je thuis alles bij de hand hebt.

Vorige maandag kwam de buurman van het huis over de beek even af voor een praatje terwijl Luc buiten aan de auto stond te prutsen. Er was bij hen ingebroken en dat is écht geen 50m bij ons vandaan.

De dieven waren langs achter binnen geraakt, de reparatie van de schade bedroeg meer dan de waarde van de buit. En dat was gebeurd in de avonduren maar nog vóór acht uur want dan waren de buren thuis gekomen.

Toen ik dat hoorde was ik wel blij dat we thuis bleven. Het is bij ons ook goed merkbaar of we thuis of zijn of niet. Staat de auto er? Of staat hij er niet? Simpel hé …


Het smeltwater van de rijm van de auto bijna halfweg buurmans huis.

Previous

Beste Wensen

Next

Tijd voor mezelf

16 Comments

 1. Heel vervelend. Maar laat je leven niet beïnvloeden door onbekenden (lees: kleine criminelen)

  • ms

   Hm … en dat terwijl ik blij en content was omdat ik de piekerdingen van deze dagen mijn leven niet liet beïnvloeden en zodoende thuis bleef.

   Nu lijkt het of het er op lijkt dat de kleine criminelen dat wel doen?

 2. Het lijkt me heel naar een inbraak in je huis.
  Vorig jaar was er .s avonds een gewapende overval met geweld (pistool tegen hoofd van vrouw en kind) en een carjacking op nog geen kilometer van ons. De politie werd stiekem door het andere kind verwittigd via gsm en was snel ter plaatse. Eén kompaan liep gewapend de polders in voor ons huis. Helicopters vlogen over, groot alarm. Die nacht was ik echt bang. Later bleek het te gaan om een afrekening binnen het milieu (drugs). Nooit gedacht van die welvarende huisvader in zijn dure villa…
  De voortvluchtige werd pas zes maanden later in Breda gevat.
  Wat een verhaal hé. Toen kwam de misdaad heel dichtbij. Brrr.

  • ms

   Inderdaad en je hebt er dan niets mee te maken, maar je zou maar eens op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats moeten zijn.

   Hier is het eerder een beetje eigenaardig. Men zegt dat dat in Waasmont zo vaak en brutaal gebeurt omdat die autosnelweg dicht in de buurt is en ze zo gemakkelijk weg geraken.

   Hier is geen autosnelweg in de buurt. Een paar jaar terug waren er een drietal inbraken in de straat. De dieven waren langs achter gekomen. Maar op die plaats is dat “langs achter” één van de vele gebetonneerde veldwegen.

   Toen was iedereen ervan overtuigd dat het iemand van hier moest zijn.

   Maar nu?

 3. DIe inbraakgolf rolt hier ook.
  Het maakt me echt bang en mij niet alleen. Een paar huizen verderop heeft iemand een lamp in zijn achtertuin geplaatst die zowat de halve straat verlicht maar of dat dieven teggenhoudt?

  • ms

   Ik weet niet of een lamp ze tegen houdt. Als er buren zijn die zicht hebben op die achtertuin, dan misschien wel, maar anders.

   Nu te hopen dat het enkel door die donkere dagen komt, maar hoop op veel beterschap heb ik toch niet.

 4. Hier in de buurt zijn er ook inbrekers aan het werk geweest.
  Die weten precies wanneer ze aan de slag moeten gaan.

 5. Het is een ware plaag. Bij ons in de straat een paar weken geleden twee maal een poging tot inbraak. Dat komt wel heel erg dicht! En bij ons, net als bij jullie, als de auto er niet staat zijn we niet thuis. Er brandt wel altijd ergens licht en meer dan alles op slot en de rolluiken naar beneden kunnen we niet doen.

  • ms

   Wij mogen geen rolluiken plaatsen. Ons huis valt onder beschermd dorpszicht. Alles wat buitenzijde betreft moet zo blijven.

 6. Ik hoorde het op ROB tv. Zo komt het onveiligheidsgevoel wel heel dicht bij. Mijn tante Geraldine was van Waasmont. ☺

  • ms

   Ik heb me hier altijd veilig gevoeld eigenlijk. In onze beginjaren hier sliepen we gewoon met de keukendeur los. Dat doen we niet meer sedert we ramen en deuren vernieuwden.

   We hadden wel al eens een konijnenhok buiten op de toenmalige parkeerplaats gezet. Dat mocht meegenomen worden en werd het ook. Ik had zelfs de tijd niet gehad om er een papier: “mag meegenomen worden” op te hangen. De oude fiets die er eens stond werd ook meegenomen en dat was niet de bedoeling, maar uiteindelijk hadden we hem niet meer nodig en stond hij wel in de weg.

   Sedert die storm van een paar jaar terug zetten we de auto daar niet meer, maar wel hebben we onze oude zetels daar gezet en ja, dat scheelt een stuk in de ophaling van het grof huisvuil. Daar hing dan wél een papier op. Er bleef maar één stuk staan.

   Maar ik heb het nooit als diefstal bekeken. En dan ineens begint het.

 7. Bah vervelend. Word er altijd erg onrustig van als ik dat lees. Bij ons branden altijd lichten. In HD heb ik geen eigen P-plaats bij huis dus het is lastig te zien of ik wel of niet ben. Bovendien valt er niets te halen. Geen kunst, geen geld, behalve een oude tv.

 8. elsje

  Wat vervelend en bedreigend zoiets. Het beperkt jullie nu ook in het maken van plannen om er even tussenuit te gaan. Ons huis staat in een zgn. achterstandswijk zegt men. Veel sociale huurwoningen, waar voorheen toch wel overlast veroorzakende mensen in huisden. Door een nieuw lik op stuk beleid van de gemeente is de overlast gelukkig afgenomen. Nu blijken er jeugdbendes te floreren in de duurdere wijken. Verveling? Te veel geld tot hun beschikking? Wie zal het zeggen. Voorlopig hebben wij nergens last van, we wonen aan de rand van de wijk aan een sloot. Dieven houden niet van een natte escaperoute. Wel alle alarmbellen ingeschakeld zodra we 1 stap van huis zetten.

  • ms

   Neen, we gaan niets inperken. Er is al een belofte aan Zoneke om op Nitro en Murphy te gaan passen. Ook ergens in de donkere maanden komt er nog een midweek aan zee.

   En dan hebben we de vakantie die deze keer ook niet meer in volle zomer zal vallen.

   Op de buren terugvallen zit er niet in. Na al die jaren dat we hier wonen is et contact zo goed als onbestaande, ondanks enkele pogingen van onzentwege.

   Zoneke komt ook niet meer langs als we weg zijn. Dat deed hij wel voor Sloef, maar dat hoeft dus niet meer.

   Ooit zegden de politiemensen van hier eens dat we, als we op vakantie gingen wel hén konden verwittigen. Misschien doen we dat wel.

   Of we spreken er de man bij wie werd ingebroken eens over aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén