Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alle gemiste volgende keren

Bij het kijken naar een aflevering van Vera die we -raar maar waar- nog niet zagen bedacht ik hoeveel keren we ergens waren en ik dacht: “Laat maar zitten, we komen hier volgende keer wel terug”.

Ondertussen zou ik die volgende keren eerder gemiste kansen kunnen noemen:

 • Tynemouth Priory and Castle, waar op de dag van ons bezoek een steekspel gaande was en wij een bezoek uitstelden tot volgende keer;
 • het viaduct van Glenfinnan dat we ontvluchtten wegens te druk en we besloten dat het een volgende keer Schotland ook nog kon;
 • Kilchurn Castle, waar ik pas ’s avonds tot de bevinding kwam dat het van op de andere oever gezien ook erg fotogeniek is en dat we dat dan, volgende keer -en passant- naar Glenfinnan wel konden aandoen;
 • Killin Castle, dat bestaat maar dat we niet konden vinden, dat trouwens ook op die en-passant-route ligt;
 • De bestemming die ik al lang wou zien, maar die we aangezien we vorige september te laat bij ons overnachtingsadres aankwamen, maar even verschoven naar een latere datum, volgende september … nu dus met vraagteken;
 • De bezienswaardigheid op 100km van Bled, die we uitstelden naar een volgende keer omdat we vonden dat er in en rond Bled nog meer dan genoeg te zien was;

Ik vraag me af … “Komt er een volgende keer of niet?

Misschien moeten we volgende keer gewoon niets meer verschuiven naar volgende keer, al lijkt dat op dat ogenblik dan wel het beste.

Previous

De grote modeshow

Next

Is me dat een gemis

12 Comments

 1. Ik hoop van harte dat die volgende keer er komt voor jullie en voor zovelen.
  Die eigenwijze Vera in haar jeep door de prachtige landschappen mag ik ook graag zien.

  • ms

   Op zich niet zo ernstig. Ik dacht al helemaal niet meer aan die Schotse U.K. bezienswaardigheden.

   Het kwam maar door Vera dat ik bedacht dat ik het er eens kon over hebben. Dat Lord Collingwood me daar zo wat stond uit te dagen, dat was er over.

   De twee laatste echter staan nog steeds op de planning. Gaat september niet door kan het wel weer -en passant- naar Slovenië, dat we dan wel blijven vooruitschuiven tot het wél kan.

 2. Eigenlijk zou een mens niet te veel dingen moeten uitstellen, maar er ligt vaak zoveel in de weg … Vera heb ik ook al enkele keren gezien, maar ik zag de actrice liever als de hysterische moeder in Pride and Prejudice. Het is een beeld dat ik niet kwijtraak en dat zich moeilijk laat rijmen met dat van Vera.

  • ms

   Ik zag haar eerst als Vera.

   In haar rol van hysterische moeder vond ik haar hilarisch.

   Veelzijdige actrice om beide personnages zo overtuigend te brengen.

 3. Een volgende keer komt er meestal niet daar er steeds weer iets anders tussenkomt. Vera ken ik niet, zal ik even opzoeken.

 4. Echtgenoot had een vaste uitdrukking bij iets dergelijks: Meteen doen.
  Desnoods morgenvroeg.
  Daar heb jij natuurlijk niets aan ☻ maar ik hoop dat je nog een paar dingen kunt inhalen.

  • ms

   Onmiddellijk of de volgende morgen was helemaal niet mogelijk.

   Bij Tynemouth Priory and Castle waren we de dag dat we ’s avonds de nachtboot naar Ijmuiden moesten nemen. Inkom betalen wil ik wel maar niet voor alsofferiken die eerder stoorden wat ik wel wou zien.

   Bij het viaduct van Glenfinnan en Kilchurn Castle waren we onderweg naar Killin.

   Killin Castle. Dat dat er was wisten we niet, dat wist onze host ons te vertellen toen we vertrekkensklaar stonden. Het was niet zo ver, maar we vonden het niet en dachten dat het misschien niets te betekenen had, maar internet toonde ons inderdaad een ruïne.

   De drie laatste zijn dus in één keer op te lossen ergens onderweg van Glasgow naar noordelijker gebieden, al denk ik niet dat we nog naar Glenfinnan gaan. Het is (en blijft waarschijnlijk) veel te toeristisch.

   Wat ik wou zien op de bestemming die we kozen voor volgende september, zag ik al uit de verte tijdens het rijden (denk ik) en het staat zelfs op foto. Misschien koop ik wel een kleine drone tegen de tijd dat we er naartoe zouden kunnen. Ter compensatie voor de in het water gevallen vakanties, of zoiets. Ook gevaarlijk. Ik denk dat ze dan drones gaan verbieden.

   En ik bedenk juist wat. We wilden nog eens terug naar Sherwood Forest, we waren er al maar mja … dat zouden we die volgende keer U.K. ook nog meegepikt hebben, maar die vakantie ging dan niet door omwille van de ongewisse berichtgeving over de Brexit.

   Eigenlijk zouden we ons gewoon aan onze planning moeten houden. Dat doen we in feite. We plannen gewoon opnieuw, maar de nieuwe plannen vlotten dan niet zoals wij dat graag zouden willen.

   • Ik snap het.
    Blijven plannen. Of de doelen laten varen.
    Maar eerst hopen op tijden die reizen weer mogelijk maken.

    • ms

     Het is omdat ik hoop dat ik nieuwe plannen maak.

     We zien wel wanneer het weer kan.

     De U.K. dat is dan weer een ander paar mouwen. Ik heb geen zin in vakanties die verknald kunnen worden als je bij de oversteek naar huis te maken krijgt met een slechtgemutste douanier.

     We blijven in de EU. Gaat de U.K. er uit, dan gaan we niet meer naar de U.K. Al is dat nogal drastisch …

     We kunnen altijd nog naar Vera kijken.

 5. elsje

  Daar gaan we gewoon vanuit, een volgend keer niet aarzelen en meteen doen waarvoor je gekomen bent

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén