Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vive la Vie

Zonder Tour de France, geen “Vive le Vélo”.

Maar VRT vergastte ons gedurende die periode met “Vive la Vie”, eenzelfde gemoedelijk programma met dezelfde ingrediënten en met praatgasten maar dan zonder dagelijkse verslagen over de Tour.

De ene gast had al een vlottere babbel dan de andere, een paar anderen verbaasden me omdat ik het nooit achter die mensen zou gezocht hebben en zo had elke dag wel iets. Laat ons zeggen -volgens mij dan toch- comfort TV. Maar dat kan je wel aan Karl Vannieuwkerke overlaten.

Het was dan ook met een diepe zucht dat ik las dat VTM met een programma op de proppen kwam met twee gasten1 en … ik las niet verder.

“Afkijkers” dacht ik even, maar dat mag ik niet zeggen zolang ik het programma niet zag. Dus ik zou moeten kijken.

Nogmaals zuchtend legde ik Luc het probleem voor, die roloogde en zei dat de chef media2 het programma niet goed had gevonden.

Uiteindelijk ben ik beide artikels echt gaan lezen en kwam tot de conclusie dat er toch wel enig verschil in zou zitten met de nadruk op het hoge “ons-kent-ons” ritueel dat me bij VTM al zo vaak liet zuchten.

Ik ga chef media Benjamin Praet als excuus gebruiken om niet te kijken, ondanks Eric Goens, die ooit te gast was in “Vive le Vélo” en die de beklijvende reportage³ over Stig Broeckx maakte.

Ik ga uitkijken naar de échte “Vive le Vélo” die uiteindelijk eind augustus, tijdens de Tour de France, zal uitgezonden worden maar, met het oog op corona, wordt opgenomen op locaties in België.

1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad
3 Het Nieuwsblad

Previous

Ons voeten …

Next

Bevers?

8 Comments

 1. Kom je toch nog een beetje an je trekken. 😉
  Gen sportevenementen voor mij maar ik moet toegeven dat ik wel meeleefde met de spanning. Joop Zoetemelk, Jan Janssen, lang geleden.
  Echtgenoot ging uit zijn dak, van hem genoot ik meer dan van het fietsen. ☻

  • ms

   Het was elke dag wel een ademmoment, zelfs al hadden we niks gedaan.

   Ik beleefde zelfs een kippenvelmoment.

   Voor de muzikale noot werd gezorgd door Astrid Stockman.

   En waar ik normaal geen nuances meer hoor in muziek -dank zij mijn stoemme oren- deed ik dat bij haar wel en kreeg ik dus kippenvel toen ze “With or without you” van U2 ging zingen.

   En ze gaat mee op trot tijdens Vive le Vélo. Dat is zeker al een pluspunt en ook iets om naar uit te kijken.

 2. Dat geforceerd ons kent ons en dat eveneens geforceerd lachen werkt op mijn systeem. Ik ben dus geen VTM kijker. Hopelijk gaat alles door zoals gepland. Met de stijging van die corona cijfers vrees ik er voor.

 3. Wij hebben na 2 uitzendingen afgehaakt. Een beetje te langdradig vonden we. Wel enkele mooie locaties gezien.

  • ms

   Inderdaad, de eerste vond ik maar niks, maar ik ben geen Bart Peeters fan.

   Na één van de volgende afleveringen -dat kan best de derde geweest zijn,- gingen we akkoord dat het die keer wel een goeie was.

   Er kwamen nog wel enkele mindere, maar een paar echt goeie ook.

 4. elsje

  En toch als Hollander ben ik jaloers op het aanbod op CANVAS. Er zitten echt juweeltjes tussen. In Nederland genieten we vaak van VPRO documentaires. Verder laat ik de tv programmering voor wat het is. Nu duimen dat we eind augustus alsnog van een stukje wielerhistorie (nee geen hysterie) kunnen genieten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén