Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hochkelberg mit Mosbrucher Weiher

Als ik het weerbericht moest geloven en volgen, hadden we pas op donderdag de bespookte wandeling moeten doen. Dan was er het minste kans op neerslag, al zou het die dag dan wel kouder zijn.

Maar woensdag morgen jeukte het. Woensdag zou het, volgens het weerbericht, een ietske minder koud zijn, met een 15% kans op neerslag.

Zoals eerder gezegd, was ik de map met wandelingen thuis vergeten en zoals ook eerder gezegd vroegen we ons af of het spookte op die wandeling, omdat het scherm van mijn telefoon daar toch al twee keer zwart was geworden en we wilden weten of het aan de telefoon lag of aan dat ding dat daar boven huist.

We vertrokken. Na twee pogingen weet je wel al de weg tot op een bepaald punt waar het dus al twee keer fout was gelopen.

Er gebeurde niks. Die daarboven stond stil -bij tijden onzichtbaar- in de mist en mijn scherm bleef aan. Is het mysterie nu opgelost? De vraag beantwoord? Eigenlijk niet. Want het was mijn vorige telefoon die problemen kreeg en die ging niet lang genoeg mee om het uit te proberen.

En wat bleek daarna? Dat we vorige keer die Weiher niet vonden was echt wel te wijten aan een verontrustend verdwijnen van een wegwijzer. Want ik hàd gelijk gehad. Het wàs dat karrespoor geweest -waar ik het over had- waar toen sporen van grote tractoren te zien waren geweest en waar ze toen waarschijnlijk de wegwijzer hadden omgereden.

Zoals dat ding daar stond te pronken in het bos kan het alleen een schele dronken zwalpende zeeman met zeebenen ontgaan zijn, maar niet aan ons. Die wegwijzer stond naast het pad. Hij stond niet tussen bomen. Hij stond niet tussen struiken. Er was geen camouflage in de buurt. De enige boom, die bij het wandelen wat stoornis zou kunnen veroorzaakt hebben, was die welke daar een tiental meter verder op dat pad omgevallen was. Die zou ons een natte sneeuwbroek hebben bezorgd waren we daar een beetje onoplettend -zoals we anders met omgevallen bomen doen- over geklefferd.

Korte samenvatting? Het mysterie blijft en de wandeling rond de Hochkelberg is al plezant genoeg zonder de Mosbrucher Weiher1, die wel een eigen wandeling verdient.


____________________
1 Mosbrucher Weiher

Previous

Zweifeltocht

Next

Lebkuchen

13 Comments

 1. peter grey

  Wat een mooi gebied! En ook bijzonder, dat stuk veen op de bodem van die oude vulkaan, van vulkaanmeertje tot land. Zeker een eigen wandeling waard, maar ook het geheel, zo met die vulkaanwand in een bijna-cirkel – prachtig. Ik denk wel dat als je een ‘schele dronken zwalpende zeeman met zeebenen’ aantreft in de Eifel de zeebonk qua oriëntatie meer dan alleen een wegwijzer heeft gemist. 🙂

  • ms

   De Vulkaneifel heeft echt van die wondere gebieden met die Maren en Weihers. Er is echt zo veel te zien.

   Veel andere mensen komen we er niet tegen. Het zou dus al hoogst verwonderlijk zijn mochten we die zeeman tegenkomen. En het zou denkelijk niet helpen als we die naar de Heilbachsee zouden loodsen. De bootjes overwinteren daar binnen. 😉

 2. En wat is het daar toch mooi. Lang geleden dat wij eens naar de Eifel zijn geweest, maar ik zet het beslist op de agenda als ik met pensioen ben. Betoverend met het laagje sneeuw!

 3. Mooi verhaal, mooi gebied

  Natuurvriendelijke groet,

 4. Dat ziet er aantrekkelijk uit, geen wonder dat je er zoveel moeit voor doet. Als niet-schele nzovoorts. 😉

  • ms

   😂

   Vorige keer waren we over de top gegaan. maar dat was eerder voor berggeiten, die we niet mee hadden, dan voor de mopperbeer die wel meeloopt. 😂

   Maar ik wou het weten. 😉

 5. Mooi verslag, leuk om lezen.

 6. elsjeveth

  Humorvol verslag van een mooie wandeltocht. Indrukwekkend gebied daar

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén