Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het jaarlijks verschil

Weet je nog die keer dat ik vertelde over het vroege opstaan voor de autocontrole? We hebben dat opnieuw zo gedaan, dat opstaan dan. Want ik ben niet opnieuw gaan slapen deze keer, ben wel weer in badjas over de straat gelopen om hem uitgeleide te doen.

We hadden wel één en ander met spoed moeten afwerken. De banden werden maandag gewisseld en na een midweek vakantie en een lange -wat heet lang- rit kon die auto ook wel een bad gebruiken zodat we maandag ook nog maar eens bij de carwash passeerden.

We zaten gisteren om half zes al aan de ochtendboterham mét koffie. Om kwart na zes kreeg ik een whatsapp. Er waren toch al vier nog vroegere vogels voor hem.

En na mijn ochtendtoilet heb ik de tijd benut om maar wat verder foto’s te sorteren -het einde komt in zicht, heb dit log voorbereid voor zover het kon.

Om twintig na zeven kwam de whatsapp die zei dat alles OK was.

Het brengt telkens toch wat onrust en een zekere spanning mee en een goed resultaat is toch altijd weer een opluchting.

Previous

De reviews

Next

De volle inbox

14 Comments

 1. Ik heb dit jaar een afspraak gemaakt met de autokeuring. Vorig jaar stond ik heel de voormiddag aan te schuiven. Dit wil ik niet meer. Wel heeft de auto zijn onderhoud gekregen bij de garagist. Alles zou in orde moeten zijn.

  • ms

   Luc neemt geen afspraak. Hij is er liever te vroeg zodat hij bij de eersten is. Nu was hij 2de.

   En zolang het zo werkt … waarom niet.

 2. Bij ons heet dat APK en krijg je vooraf via mail, post en vaak via de dealer een maand vooruit de mededeling dat je voor die of die datum die keuring moet laten doen. Dan als een speer de dealer bellen om die afspraak in te plannen. Vaak kan het pas na een week of 3/4 en ze hebben liever meteen een servicebeurt er bij zodat ze het kunnen combineren. Maar ja, die beurt is net geweest, en o ja, die lui gaan pas om half 9 aan de slag en doen alles volgens de afgesproken volgorde…Hoef je niet voor dag en dauw aanwezig te zijn, maar ook niet te laat…

  • ms

   Ze openen om 7u ’s morgens. En wij zijn toch altijd vroeg op. Een halfuurke vroeger voor één keer kan dus zeker geen kwaad.

   Maar men denkt er over om het systeem aan te passen omdat het té druk wordt.

 3. Hoe je het ook aanpakt, het moet gebeuren. Maar zo vroeg beginnen, dat maakten we nooit mee.

  • ms

   Het is voor ieders veiligheid dat het gebeurt. Dus ja, het is een goed ding.

   Maar ik vind het dan wel zo prettig dat Luc het ziet zitten om daar zo vroeg aan die poort te staan.

 4. Wij gaan nu op afspraak. Vroeger ging mijn man ook tegen dat het open ging en daarna direct naar zijn werk.

  • ms

   Indertijd kon het nog niet op afspraak. Zodoende blijft Luc het op zijn manier verder doen. We zien wel hoe het evolueert.

 5. Blij dat ik in Nederland naar de autokeuring kan. Het Belgisch systeem van autokeuring is tijdrovend en niet meer van deze tijd. Hopelijk nemen ze een voorbeeld aan Nederland als ze het boeltje herinrichten.

  • ms

   Dat weet ik nog zo niet. Ik ken het Nederlands systeem niet voldoende. Maar bij een erkende garagist? Dat lijkt me ook niks. Ik moet gaan denken waar we hier een garagist zouden vinden die in aanmerking zou komen.

 6. elsjeveth

  We hebben mazzel, de garage hier aan de overkant van de straat. Wel op afspraak maar toch, en als ie klaar is zien we de auto van de brug rijden en weten we die kan weer worden opgehaald.
  En weer goedgekeurd, gelukkig inderdaad, toch altijd even spannend.

  • ms

   De controle in Tienen is dichterbij dan onze garagist. Dat heb je als je in een slaapdorp woont.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén