Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De procedure

Dat we hier met een wat ingewikkelde situatie zitten, wisten we al.

Want ja, Plopsaqua Hannut-Landen ligt pal op de taalgrens, ook wel de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. En dat leidde tot bizarre situaties toen zwemmen terug toegelaten werd.

De parking bevindt zich namelijk op het grondgebied van het Vlaamse Landen en het bad zelf op dat van het Waalse Hannut, wat oorspronkelijk extra problemen opleverde door de avondklok die in beide landsdelen verschillend was1.

Wij taalgrensbewoners hebben daar op zich niet veel problemen mee, we komen er wel uit.

Raar is wel dat mensen, die niet bekend zijn met de situatie, de laatste tijd even raar opkeken toen ze ineens, bij de inkom, het bord zagen hangen dat ze een mondmasker op moesten, waar dat op de parking dus niet moest.

Nu moet ook aan onze kant van de taalgrens terug het mondmasker op maar daar komt nu het Covid Safe Ticket ook nog bij. Om te gaan zwemmen dienen we nu dat Covid Safe Ticket te tonen bij de inkomdeur, ons abonnement aan de kassa, maar ook het bewijs van reservatie. Jawel, want zo op de wilden boef gaan zwemmen zit er ook niet in. Er dient gereserveerd.

En wij, wij passen ons aan.

Gisterenmorgen kwam daar nog wat bij. We moesten een armbandje om. Dat was omdat het schoolvakantie was. Even nadenken, even logisch overpeinzen en we denken dat we wel weten waar dat voor dient.

En zeggen dat ik het eigenlijk over dat Covid Safe Ticket wou hebben. Dat staat nu al enkele maanden ongemoeid op de telefoon en nu moesten we dat twee opeenvolgende dagen tonen. Zondag ook al, bij het binnengaan van een hal die we bezochten.

Daarmee was het ook eens afgestoft en hadden we al een kleine routine bij Plopsaqua.

1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/02/22/verschillende-avondklokken-in-plopsaqua-zwembad-ligt-in-walloni/

Previous

Chrysantverhuizing

Next

Het statief

9 Comments

 1. Het wordt er niet overzichterlijk op. Je zou bijna geen zin meer hebben om ergens naartoe te gaan.

  • ms

   Oh jawel. Het is gewoon aanpassen. En aangezien het Covid Safe Ticket aan de ingang getoond moet worden en de reservatie aan de kassa en ze beiden op de telefoon staan, moet ik enkel ergens daartussen nog mijn abonnement opdiepen dat niet op de telefoon staat omdat ik het niet online kocht.

   Simpel als bonjour. 🤣🤣

 2. elsjeveth

  Zo wordt uit zwemmen gaan wel heel ingewikkeld 🙁

 3. Als het personeel er goed op inspeelt en en de gasten zich gedragen is het niet zo moeilijk.
  Vervelend wordt het wanneer er verschillende meningen zijn, zoals we zagen bij een paar horecabedrijven: hier mocht je niet naar binnen zonder code, daar kon je doorlopen, hier èn daar protesteerders…..

  • ms

   Het viel best mee, wij gingen dan ook vroeg met het oog op de herfstvakantie en de mogelijke toeloop.

   Enkel zielig voor dat meisje die met die koude buiten aan de deur die codes mocht scannen. Plopsaqua bevindt zich namelijk op een open vlakte.

   Blij dat ik dat niet moest doen.

 4. Vandaag een daguitstap gemaakt en ook wij moesten in de ene horecagelegenheid ons QR-code tonen en in de ander weer niet. Maar dat zal spoedig veranderen met de stijgende cijfers.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén